Pomoc s odtokom v sprche

26. feb 2023

Ahojte, máme takýto podobný odtokovy žľab v sprche od 2016, no a pred 3tyzdnami zacal vyrazat neprijemny zapach. Staram sa o to, čisté je to ako nové, z toho zapachu mam smutok. Skusala som na to sifo, bezne s nim raz za cas okrem beznej udrby precistim odtoky ,nie casto lebo sa bojim, ze daco pokazim, no ale asi len 3dni to nebolo citit ☹ nikdy predtym sa mi taketo nestalo so ziadnym odtokom, neviem ako si pomoct uz. Nasypala som tam rano aj kypriaci prasok, kym tam bol tak super, zapach pohltilo ale samozrejme pricinu nevyriesilo, manzel sa osprchoval a znova ten zapach. Hned vedla mame vanu a umývadlo a stadial nerazí nič.
Vie mi niekto poradit prosim, najlepsie co maju s konkretnym skusenost ? 🙏 dakujem

simik22
26. feb 2023

Treba to vybrať a vyčistiť. Muž to robí cca každý mesiac. Neviem si predstaviť 7 rokov to necistit

zuzanaam
26. feb 2023

@simik22 presne, my máme síce iný odtok, ale po čase sa tam vytvoria bakteriálne povlaky, ktoré treba mechanicky vyčistiť. Nič iné nepomôže.

simik22
26. feb 2023

@zuzanaam no hlavne veeela vlasov , zbytky mydiel atd

alenamihal
26. feb 2023

Ja to komplet vyberiem a cistim aj vnutri ,tam sa drzia vlasy,spina atd...1x do mes staci...a ak to nepomaha,tak musi ti odtekat voda pod hlavnou rurou a vtedy sa to rychlo vysusi a to uz je iny smrad...

januska12323
26. feb 2023

Kryt otvor a zmy to vnútri nejakou handrou, vyber odpad, vlasy atď.

autor
26. feb 2023

Ved pisem ze ho cistim pravidelne, to znamena ze ho rozoberam a cistim vsade, to si neviem predstavit ho nerozobrat 🤢

autor
26. feb 2023

@alenamihal nie je sucho, voda sa drzi, ale presne to zapacha tak akoby sa nepouzivalo a vyschlo v sifone. Vsetko cistim ,povyberam , vydrhnem bud chlorom alebo cifom, vsetko kefkou aj mini miesta zarezy, bez rozobratia to by nemalo ani zmysel, za to tomu nerozumiem

annalena
26. feb 2023

My mame rovnaky problem, zacalo to tiez po cca 7 rokoch v novej kupelke a fakt uz neviem, kde je chyba, cistime vsetko na kompletku,
3 instalaterske firmy uz boli u nas, jeden s kamerou skontroloval cele potrubie, vraj take ciste este ani nevidel, pricinu nenasli. 😔 Ziadny iny odtok nam nesmrdi.
Preto si rada precitam, ak ma nahodou niekto este nejaky napad.

autor
26. feb 2023

@annalena no ja si tiez myslim, ze potrubie bude tiez ok, cely odpad sa robil novy, sestra vravi, ze oni to maju ked je nizky tlak, ale to bude u nas blbost lebo za 7rokov bol kolkokrat nizky tlak a ani raz to nikdy takto nezapachalo.
Som z toho nešťastná ☹
Uz ked u vas ani tie firmy nic nezistili, tak ako si mate pomoct ☹

crazy_lazy
26. feb 2023

Nemáte tam takú klapku alebo ako to nazvať, ktorá nedoviera? Lebo nám sa to tiež minule stalo, že prišli sme z roboty domov, v kúpeľni smrad z odpadu a nakoniec manžel zistil, že cez sitko prešli nejaké vlasy smerom ku sifónu a spätná klapka nedovrela.

autor
26. feb 2023

@crazy_lazy neviem ako je to v týchto zlaboch 🤔 kde by sa to dalo kuknut. Aj ked ja si vlasy umyvam len nad vanou, nikdy nie v sprchovom, muz nema vlasy, syn ma kratke len navrchu, boky vystrihane , s tymto by asi problem nemal byt kedze cisto len voda ide z nas, no z chlapov nejake chlpy ,nejak extra nezanašame ten odpad. Vo vani si vlasy vyberam ale tam je to good, nic nezapacha z odtoku ...ach jaj

annnna18
26. feb 2023

Skus poriadne pozriet ci si to dobre zavrela ked si to cistila, alebo neviem cim to vyberas ale pozri ci si to pri vyberani niecim neposkodila a nedoviera to poriadne. Kamoska mali toto iste az zistili ze pri vyberani poskodili ten pliesok a nedovieralo to a vyrazal zapach.

azmondan
21. okt 2024

Už ste to opravili? Ďakujem

roxy21
27. okt 2024

Prosim podarilo sa vam to vyriesit?

azmondan
27. okt 2024

@roxy21 nám áno Vy ste na tom ako?

autor
27. okt 2024

@roxy21 nejako to samo prešlo potom, odvtedy vyše roka dodnes nič, tak nechápem čo to bolo.

roxy21
28. okt 2024

@azmondan a ako ste to vyriesili?

roxy21
28. okt 2024

My mame v dvojpodlaznom dome dve kupelky pod sebou aj s wc a odkedy nas napojili na kanalizaciu, v tej spodnej zo sprchoveho zlabu furt smrad, ani zapachova uzavera nepomaha. Ked do do tej diery dam prsty, tak tam normalne citit prievan a hladina vody sa normalne trasie. Unik vody v sifone urcite neni, mnozstvo vody sa nemeni. Neviete mi v tomto poradit?