POMOC: Moje jahody v záhradke začínajú vysychať a vädnúť !!!

bedik12
11. jún 2021

Prajem príjemný deň !
Ako ste si už asi všimli z nadpisu, tak posledný cca. týždeň mám problém s jahodami ktoré som sadila minulý rok do mojej predzahrádky. Z ničoho nič som si všimla že asi 2 jahody mi začali ľahať, postupom času o 2-3 dní, začali aj dalsie..., :/ :( je mi to veľmi ľúto, pretože sú veľmi bohaté mali kopu kvietkov a zelených plodov, ktoré každú chvíľu by sa už aj mohli červenať. (Každopadne nejde o zalievanie, pretože sú dostatočne dosť zavlažované).. Zo začiatku som si myslela, či to nebude mravcami, ale neskôr som si všimla v zemi pod jahodami pri korienkach tučné biele husenice tzv. larvy chrusta.... o ktorých som čítala ale nie je toho na internete veľa... Asi pred 3-4 dňami išlo aj v správach, že sa chrusty premnožili v Nemecku. O ich larvách som sa dočítala v nejakých zopár člankoch, že ničia úrodu, listy, korienky.. v skratke všetko čo im príde do cesty. Bola som aj zahradkárstve, kde som si pýtala nejakú zmes proti týmto škodcom :/ žiaľ, pozerali na mňa počudovane, že sa ešte s niečím takým nestretli. Na internete som už aj našla pár člankov, kde viacerí ľudia teraz písali o týchto larvách chrusta, ktoré im žerú korienky jahôd a tie nasledne vädnú. Preto by som sa chcela opýtať, či tu nie je niekto s podobným problémom ako mám ja? Alebo či nemáte niekto nejakú radu? Ďakujem naozaj za všetky informácie, rady a tipy ... som už naozaj zúfala a rada by som zachránila aspoň nejaké jahody, kedže to človeku naozaj trhá srdce, ked sa o to všetko stará a takto to dopadne ! :(

bloger
11. jún 2021

@bedik12 máš pravdu možno je to škodcami skúsim o tom niečo nájsť mimochodom ešte ma napadlo že či ich nepolievaš príliš

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bedik12
autor
11. jún 2021

@bloger
@viestta
Dakujem velmi pekne! Preliatím to isto nebude, skôr asi tie larvy :/ ale dakujem, skúsim pozriet dnes večer tie korene

andrea78
11. jún 2021

@bedik12 skodca v pode. Tiez sami to deje, kupila som a zasadila tam dalsie, opat uschli, este raz som to teraz pred mesiacom opakovala a zase uschli. Tie iste miesta a dosadzane korene. Na jesen ich zasadim uplne inam, postreky ani cosi do pody na skodcov nepomohli.

atafrog
11. jún 2021

@bedik12 ano, tie larvy, mne pozrali korene jahod v crepniku. Tiez z nicoho nic zacali vadnut... ked som ich vyhadzovala som zistila ze su tam tie larvy a mali hostinu ...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz