Ahoj všetci chcem sa spýtať ci primalex obyčajní keď natrim na stenu kde je aj pleseň ci to bude vadiť alebo ta pleseň zmizne lebo som počula že vraj toje super vec na plesne taj neviem ďakujem za rady a odpovede
@vulka och ako sa tej plesne zbavím prosím vás, už sme to robili asi 10x aj viac a stále sa robí ta pleseň. Nemôžeme sa jej zbaviť neviem ako sa jej zbaviť ani savo nepomohlo len na chvíľu som s toho zmetena nechcem mať už pleseň hlavne kvôli deťom bojom sa aby to neuškodilo deťom
@donutka99 čítam, že si zo Žiliny, obráť sa ohľadom protiplesňového náteru na firmu Polytex 👍
Nie, ziadna malovka plesne neodstrani. Aj ta protiplesnova omietka a malovka len znizi moznost tvorby plesni, ale ked je tam systemova chyba, tak problem nevyriesi. Treba zistit pricinu a tu odstranit. Potom steny osetrit bezchlorovym protiplesnovym pripravkom a az tak malovat
Plesen sa moue tvorit lebo je tam tepelny most a na studenom povrchu sa zraza voda. Mozete vam tam zatejat voda alebo to moze byt vzlinajuca vlhkost. To treba odstranit pricinu. Alebo mate vysoku vlhkost vzduchu a ta sa zraza na stenach. Vtedy treba znizit vlhkost vzduchu. Kym nezistite a neodstranite pricinu pomoze odvlhcovat vzduch ucinnym odvlhcovacom, vetrat pravidelne prievanom aby sa vymenil vzduch v miestnostiach a kurit na vyssiu teplotu, co znizi relaticnu vlhkost vzduchu.
Nám pomohol tento prípravok. Známi nám ho poradil, lebo sme už vyskúšali všetko. Stará chata a tam bola stále pleseň na stene. Pomohlo. ASANEX je kvapalný antimikrobiálny, hlavne protiplesňový suspenzný prípravok s bieliacim účinkom určený na komplexné ošetrenie vlhkých múrov budov a pivničných priestorov, ako aj kúpeľní, skladov ovocia a zeleniny a pod. Prípravok pôsobí na celú škálu mikroorganizmov, ktoré sa zvyknú vyskytovať na vlhkom povrchu. Nesmrdí, A ak sme postriekali, doslova tú pleseň vybielil. Je žiaľ drahší. Ale nám jedine toto pomohlo. A vyskúšali sme toho dosť. https://www.jub-farby.eu/kategoria/pripravky-pr...
počkaj do jari kým sa oteplí, potom postrek Biozor, nechať pôsobiť 24 hodín, odstrániť čierne miesta, potom premaľovať Biozor farbou https://www.efarby.sk/biozor-normal-protiplesno...
mne sa v jednej izbe stále v zime v rohu tvorila pleseň, nič nepomáhalo ani odvlhčovač, vetranie... až toto pomohlo túto zimu mám čistú stenu
už počkaj kým sa oteplí, maľovať v zime je nezmysel, lebo nevieš poriadne vetrať a dlho to schne
netreba stresovať, v zime s tým aj tak veľa neurobíš
Tiež som mala pleseň keďže sem tam sušim vo vnútri keď sa nevojde do práčovne a predpokladám že nám múr ťahá asi vlhko od základu. Tak som kúpila odvlhcovac zo začiatku každý deň teraz každé 2/3 dni. Samozrejme najprv som to postriekala savom na pleseň, ale teraz sa mi už netvorí nová takže ja som spokojná.
Myslím, že obyčajný primalex nebude plesni vôbec vadiť. Pokojne sa bude šíriť ďalej.
Treba odstrániť príčinu, ošetriť viditeľnú pleseň a potom použiť špeciálny primalex proti plesi (mykostop).