Ahojte ja viem ze toto asi nie je fórum na takéto témy ale vyskúšam.
Dnes som polievala trávu (automatické polievanie) a chcela som ísť vypnúť to polievanie a potom vysavať auto. Ale som zabudla a sla som rovno vysavat auto. To trvalo tak 20 minút, potom som sa vrátila. Trávnik už nepolievalo, bola som spokojná, nenapadlo ma ze som ho nevypla.
Večer som šla zasa polievať trávnik a pozerám, že cerpadlo je stále zapojené v elektrike. A uz vôbec nereaguje, keď ho zapinam, vypínam, proste nič.
Musela som ho pokaziť tým, že som ho nechala tak dlho zapnuté, kým som vysávania auto, ale o neviem?.
Nenájde sa tu prosím niekto, kto by mi vedel poradiť čo možno vyskúšať? Skúšala som poistky, ale tie neboli vyhodené nič.
Ďakujem
Možno sa prehrial motor ak bežalo na prázdno, možno je len zavzdusnene ak došla voda v studní. Toto je len také hľadanie, kým sa na to čerpadlo niekto nepozrie nezistí kde je chyba.
Ak nemas spatnu klapku na cerpadle, tak sa spalilo. Aj nam sa stalo, mali sme cerpadlo bez spatnej klapky.
@anjelicek26 iná zastrcka tiež nejde, skúsim teda ešte zajtra a uvidíme, dakujem
@viestta ďakujem, bola som kuknúť a ozaj bolo málo vody v studni, oproti tomu ako zvycajne, ale zas že by nebola vôbec to nie. Nejaká bola
@ladyblcha ďakujem, volala som manželovi, že či tu spätnú klapku mame a hovoril, ze nevie ale ze to cerpadlo je také, že ak nemá vodu tak sa samé vypne a nepôjde. Ale voda tam je, hoci malo, tak neviem
@juliasb vidim nadpis a prve co ma trklo,ze ' AJ JA' 🙈🙊🙉 tak pred rokom,
Mohlo byt prehriate, mohla si vybit poistku na tuto zastrcku, daj tomu cas schladnut, daj do inej zastrcky a skus...