Pokazený merač - radiátor

levi767
12. nov 2024

Ahojte,

chcem sa spýtať či nemáte skúsenosti s pokazenými meračmi na radiátoroch. Bývam v garsónke a nebudem klamať, celé roky tam nekúrime lebo kúria susedia a máme tam teplo. Ak sme kúrili tak fakt, že málo. Nameraná hodnota bola max.20.

Lenže, všimla som si, že nám to nameralo až 105 (neviem aká jednotka to je). Stalo sa to ešte začiatkom októbra. (Ak sa pýtate ako som na to prišla, tak daný merač ukazuje aj teplotu bytu a bola som zvedavá).

Prídu merať, že či nam neuniká plyn alebo niečo lenže povedali, že s veľkou pravdepodobnosťou v merači problém nie je a aj keby to chceme poslať na expertízu, máme si zaplatiť 80€.

Ani radiátor sme neodvzdušňovali ani nič, fakt sme sa toho ani nedotkli.

Je to dosť vysoká hodnota a nemôžeme si dovoliť taký nedoplatok.

Nestalo sa aj Vám niečo podobné? Ako sa to (vy)riešilo?

Ďakujem;)

dedobedo
12. nov 2024

A v čom je akože ta tvoja otazka? Lebo nechápem. Upresni, vysvetlím.

levi767
autor
12. nov 2024

@dedobedo ze ako sa to nejakým spôsobom vyriešilo, lebo mam dosť z toho strach

dedobedo
12. nov 2024

Čo sa vyriešilo "nejako"? Z čoho máš strach?

vanilkovazmrzka
12. nov 2024

Mozno upravili koeficienty tak, aby ludia ktori nekuria vobec nezili na ukor susedov
V podstate neoplati sa ti nekurit, lebo platit musis tak ci tak aj ked si kradnes teplo od susedov

levi767
autor
12. nov 2024

@dedobedo z toho, že sme nekurili a hodnota je extrémne vysoka. Nechcem aby sme platili nedoplatok za niečo co sme nespravili

levi767
autor
12. nov 2024

@vanilkovazmrzka lenže dana hodnota nie je z toho, že nás vykuruju susedia . Pýtala som sa aj na to, napadlo mi to. Ale to sa dava až na vyuctovanie

luxus10
12. nov 2024

@levi767 a nepretlaca vam ventil na radiatore?mate vyregulovanu vykurovaciu sustavu?

skus sem odfotit dany merac...co vsetko sníma?

vanilkovazmrzka
12. nov 2024

Tak sa obrat na spravcu bytoveho domu tu mozu vsetci len hadat a strielat naslepo

luxus10
12. nov 2024

@levi767 alebo, ked ste vetrali, nemali ste zaroven zapnute kurene?

levi767
autor
12. nov 2024

@luxus10 mame radiator vypnutý, hodnota sa za dva mesiace nezmenila. Netuším :( (nie som doma potom to odfotim)

levi767
autor
12. nov 2024

@dedobedo toto viem, ale vraj sa nič nenahadzovalo. Z minulého roka ukazuje 4 .. a potom na vyuctovani sme vlastne mali pripocitanu túto vyhlasku

lenkakravcova
12. nov 2024

@levi767 dajte si to prezistit a opraviť.
Ale inak keby ste niečo doplácali, tak doplacate vlastne len to čo ste mali za posledné mesiace zadarmo..

levi767
autor
12. nov 2024

@lenkakravcova stále sa to nerovna danej honote, v lete v byte mávame aj 38 stupnov v byte

lenkakravcova
12. nov 2024

@levi767 a čo má leto s vykurovaním? Na to existuje v bytoch klíma.

levi767
autor
12. nov 2024

@lenkakravcova iba vravím, že všeobecne je to teply byt a prehriata bytovka

luxus10
12. nov 2024

@levi767 v lete su merace dialkovo vypnute...nam ked menilipred 2 rokmi pokazeny merac, hlasil im sam chybu, pytala som sa uja co to montoval, co vsetko ten merac meria okrem tepla z radiatora, ze ci snima aj teplotu v miestnosti...osival sa, ale prikyvol, ze ano...ze aj to sa zohladnuje...

luxus10
12. nov 2024

tak ja ti nevim karle....

levi767
autor
12. nov 2024

@luxus10 no mame tam vlastne tie jednotky (105), jednotky z minulého roku (4-5), potom dátum, čas, teplota a a nejaké čísla predpokladám verzia meraca, číslo meraca atď... len povedal, že na 99% je to dobre namerané

levi767
autor
12. nov 2024

Nechcela som túto diskusiu o tom, že budeme aspoň platiť to co sme mali zadarmo atď. Suseda v 3izbaku tiež mala teplo a minimálne kúrila. Žijem s babkou, ktorej dôchodok je ledva taky aký je, ja študujem, brigadujem, staráme sa o seba navzájom a nechcem proste mat nedoplatok. Šetríme tam kde sa dá. A to není, ze vyplakavam ale proste len chcem uviesť to, že sa snažíme šetriť....

a jediná moja otázka je, ci už sa niekomu niečo take stalo, a ako sa to vyriešilo. To je všetko. Hodnota v auguste bola 0, potom v 2.okt to bolo 105. Toť vše

lenkakravcova
12. nov 2024

@levi767 skús vybehnúť so susedov vpravo a vľavo či môžeš pozrieť ich stavy meračov. Ak to majú podobné alebo viac tak to máte zmerane správne.