V piatok sme kúpili novú práčku. Prvé pranie ok, pri druhom praní nám počas prania práčka vyhodila ističe v celom byte. A problém je v tom, že práčka nejde otvoriť, prádlo mám stále v nej.. Cez víkend sme nič neporiešili, zajtra voláme servis. Ale netuším ako to prebieha..nejde mi do hlavy, že sa môže nová práčka takto pokaziť hneď v prvý deň. Máte niektorá skúsenosť?
Je to normálne, napr chyba pri výrobe
@al1001 aka znacka/vyrobca?
@madeincssr Whirlpool
su to lacne kazive nekvalitne pracky
@al1001 tusil som. V mojom okoli viacero ludi malo s prackami tejto znacky hned od zaciatku problemy (reklamacie, opakovane opravy). Mozno je to nahoda no...
@al1001 keď neviete otvoriť práčku urobte nasledovné. Na prednom strane dole úplne pri zemi by mal byt taký odnímateľný kryt. Ten keď odoberiete tak pod ním je odkalovacie čerpadlo. A pri ňom je taká čierna hadička. Tu treba vyklopiť dopredu a otvoriť na nej zádku. Cez hadicku vypustite vodu z pračky do lavora. A potom môžete aj otvoriť odkrutit vrchnak odkalovacieho čerpadla. Všetko na práčke ktorá je odpojená zo siete. Po vypustení vody by sa mal dať bubon otvoriť. Aj po zapojení poistiek v dome pracka nejde? Možno len potrebuje reštart.
to, ze sa neda otvorit je nejako divne, lebo po minute, ked nebude v elektrike, by mala ist otvorit. Akurat ak je zboku plnena, trebalo by vypustit cez filter vodu, inak mozes spravit potopu ;)
my s takou mame skusenost, poradim ti, co nam fungovalo: buchnut pastou zvrchu na tri miesta v tvare trojuholnika....znie to sialene, ale fungovalo to 😝😝😝...vyskusajte
stavalo sa nam to pravidelne..prat prala, ale otvorit sa nedala, voda vypustit sa dala...ale dvere nie😀😀😀
my sme uz stracali nervy, lebo pradlo mokre dnu....tak syn od zlosti tresol pastou po nej a vyslo to!!!
mala som zvrchu plnenu whirpool. Buchnut pastou po zamku, ako bolo spominane, otvori sa. A potom vyhodit na zberny dvor 😅 (srandujem, ale whirpoolky su otrasne).
@al1001 zda sa mi, ze ludia mavaju problemy hlavne so zhora plnenymi prackami. Electrolux-ky (spredu plnene) spravidla ludom sluzia roky spolahlivo. Byvaju aj "plytke" 42 - 45 cm 'hlbka'.
ako, podarilo sa??
@madeincssr žiaľ, iná sa mi do kúpeľne nezmestí. Inak by som tiež určite brala spredu plnenú.
Doviezol vam ju kto? Kurier, dopravna sluzba predajcu alebo vy sami? Nebola pocas prevozu nalezato?
Nová práčka. Nebúchajte po práčke, aby ste ju viditeľne nepoškodili. Zavolajte záručný servis. V telefóne sa opýtajte ako otvoríte zablokované dvierka, alebo si to naštudujte v manuály. Servisák vám povie ako závažná je chyba a rozhodnete sa či to necháte opraviť alebo práčku v lehote 14 dní vrátite (pokiaľ je to ešte možné).
Vyskratovala v nej elektrina, stava sa. Chyba vo vyrobe, ktoru pri skuskach neodhalili