Podnájom so zvieratkom

18. feb 2023

Veľmi by ma zaujimalo - od ľudí ktorí svoje byty prenajímali - pripadne realitných maklérov ak sú tu nejakí.

Prečo majú ľudia takí problém so zvieraťom, pokial je naozaj vychované a majiteľ je ochotný hradiť komplet škodu keby náhodou. Momentálne si hľadám byt lebo ten kde sme, mi žiaľ nevyhovuje. A nikto mi nechce tolerovať mačku (aktuálny prenajímateľ je super v tomto) to zviera poškodilo reálne nič, skôr ja skrz bežne opotrebovanie aom spôsobila škody ako ona.
Som ochotná dať do zmluvy detailne veci o hradení prípadnej škody, dať vyšší depozit atp.. a nejde to.

Preto ma zaujíma dôvod, prečo sa tak odsúdia zvieratká v týchto prípadoch

paulinam99
18. feb 2023

Lebo ten smrad zo zvierat sa z bytu potom nedá tak ľahko dostať preč.
Zvieratá do bytu nepatria !!!

P.S.: Obdobne to platí pre fajčiarov.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lesana25
18. feb 2023

Prenajímateľ si kladie svoje podmienky, ak raz zvieratá v byte nechce, tak sa môžeš zavzdušňovať koľko chceš. Ten častý argument "nikdy nič nezničilo" neznamená, že sa to ani nikdy nestane.
Bud akceptuješ podmienky, alebo hľadáš ďalej.

divokykonik
18. feb 2023

Sama mám mačku a viem aké sú mačky. Naša je dobručká, milá, čistotná a potom príde moment, že by som ju najradšej roztrhla (driape nám nový gauč). Skrátka zvieratá robia neporiadok, nebudeme si klamať. A každý má právo nasťahovať si do nehnuteľnosti toho, kto mu vyhovuje.

bessie12
18. feb 2023

Tiez som nemala stastie na podnajom prave kvoli tomu, ze neakceptovali zvierata. A nebol to lacny podnajom + zariadenie by bolo vsetko nase. A priatelova ex na druhej strane nemala problem najst podnajom, kde akceptuju zvierata. Ma 2 macky a bez problemov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mistymay33
18. feb 2023

Ja som dovolila znamemu, ktory si odo mna prenajimal, aby si doniesol svojho 5 rocneho yorksira. Vsetko bolo ok, ale znamy to asi pochopil tak, ze som dobolila akekolvek zviera, tak si kupil stena pitbula. Zabudol mi to povedat, takze som o tom par mesiacov nevedela, kym som prisla na kontrolu bytu a skoro ma vykotilo. Balkonova sietka komplet roztrhana, parketove listy dokusane, prechodove listy vytrhane. Samozrejme znamy povedal ze to da do poriadku, ale pre mna to bol taky sok, ze som mu povedala nech si hlada nieco ine. Listy vymenil, ale v uplne inej farbe a balkonovu sietku opravil tak, ze ju zlepil paskou… takze som to po nom musela prerobit tak, ako to bolo pred tym… a sietku som musela kupit celu novu.
Ja som sama psickar, takze mi to prislo nefer davat podmienku bez zvierat, ale po tomto zazitku trvam na tom striktne. Kazdy jeden najomnik tvrdi, ze jeho zviera nic neznici, ze je vychovane, ale po jednom zlom zazitku mam blok.

daniela2202
18. feb 2023

@paulinam99 👍👍👍

lyci
18. feb 2023

mne vadi, ze to nacura na zem na gauc, pozateka na miesta, do skar, ktore uz nikdy do hlbky nevycistis. byvala som 2x so psami, kde majitelky bytov mali psov, obe boli kamosky. jeden pes bol ok, ale neustale sa stazovali susedia pod nami, ze pazure klopkaju po dlazke. tak musela nakupit vsade koberce. to moze byt kludne jeden z dovodov, ze majitelom sa nechce natahovat so susedmi a lahsie je tomu predist. podobne stekajuce, zavijajuce psy, ktorym je smutno. druha kamoska mala psa, vedela to so psami, vystudovana kynologia. mne najviac vadili chlpy vsade, ked sa harala krv po dlazke, ale stalo sa, ze aj topanky znicene, smeti porozhadzovane, a poobhryzane steny, normalne boli diery v stenach

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
darkswan
18. feb 2023

@paulinam99 viac smrdia zial ludia😀taka macka nema ziaden pach a ked pravidelne cistis wc, menis a mas kvalitny piesok necitis nic

ropucha6
18. feb 2023

Zle skusenosti atd. Ja by som nemala problem prenajat so zvieratom (nas jazvecik nikdy nic neznicil), ale pozadovala by som vacsiu kauciu a uhradu skod.

paulinam99
18. feb 2023

@darkswan Žiaľ, nemáš pravdu a budem Ti oponovať. Môžeš čistiť ako chceš, človek s alergiou na mačky alebo psi (medicínsky dokázané) to žiaľ pocíti na vlastnom tele zhoršením zdravotného stavu. Naša dcéra chodila ku kamoške do bytu (mali psa) a opakovane sa jej robili očné jačmene .... už jej ich chceli operovať .... a napokon bolo zistené testami, že má alergiu. Prestal chodiť ku kamoške do bytu a odvtedy je pokoj.

P.S.: Podotýkam, že psa ani nehladkala (nemá k nim vzťah), len chodila k nim do bytu, sadala si tam na sedačku, stoličky, koberec. Keď sa dve styčné plochy otierajú, vznikajú otery, t.j. mäkšie tkanivo sa zachytáva na tvrdšej ploche alebo nasiakavejšej ploche. Byt tak celkom určite je kontaminovaný nielen pachom zvierat, ale i mikročasticami z ich tiel.

Preto sa majiteľom bytov nečudujem, že nesúhlasia s podnájomníkmi so zvieratami. Dezinfekcia je totiž drahý špás.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
18. feb 2023

Prenajímali sme, mali tam aj malého psíka, problém nebol, ale tak vo všeobecnosti - napríklad naša fenka je tiež vychovaná, poslušná (aj keď to tvrdia všetci a prenajímateľ si to ťažko overí), ale teraz keď už je staručká, tak jednoducho to už nie vždy udrží a dlážky sa poničili...keby sa to stalo v byte, ktorý by sme prenajímali, tak náhrada škody je jedno vec, ale také starosti spojené s prerábkou druhá... ako je už napísané vyššie, v podstate asi nemá zmysel o tom debatovať, buď je s tým človek okej alebo nie...

sif
18. feb 2023

Preco? Skusenost 🙂
1. Mamicka so synom a dvoma mackami - neskutocny smrad, macky behali kolo bytovky a susedia sa stazovali, ze im hrabu v zahradke.
2. Mlady par so psom - neboli dlho v podnajme, susedia sa stazovali na stekot psa, kym boli jeho majitelia prec. Brechal vzdy ked pocul niekoho vo vchode. Vonku sa rad valal v piesku a cistiho ho v kute tak, ze piesok upchal rury a museli sme vymenit cely sprchac.

Z pohladu prenajimatela, preco by mal prenajat svoj byt cloveku so zvieratmi, ked ho moze prenajat cloveku bez zvierat?

nelka93
18. feb 2023

Jeho byt jeho podmienky. Niektorí môžu mať zle skúsenosti, nemajú radi zvieratá, sú alergici, čokoľvek tam môže byť. Bud to bude človek akceptovať alebo si kúpi vlastný byt.

muskazlata90
18. feb 2023

Veľa ľudí má predsudky a aj z vlastnej skúsenosti viem, že zvieratá trochu byt zničia. My sme mali vo vlastnom byte 2 mačky a niečo poničili, doškrabali stenu - bolo potrebné prestierkovať atď. Prenajali sme byť mladému páru so zvieratami (malý pes a mačka), a škodu nenarobili. Skôr dospelí, obliaty gauč od červeného vína a pár bežných poškodení. Ja som im neznižovala sumu vrateného depozitu, brala som to ako bežné opotrebenie. Nás byť mal staršiu prerábku, asi tak 10-15 rokov, ale bol v dobrom zachovalom stave, preto som na to až tak neprihliadala, ako by to bolo úplne nové. Potom sme už byť predali.

colsami
18. feb 2023

Ak ta zaujima dovod preco je to tak - pretoze 95% majitelov zvierat su nezodpovedni ludia s nevychovanymi zvieratami a na to tych 5% doplati. A to hovorim ako majitel, chovatel a veterinar, a napriek tomu som dala podmienku k prenajmu ze bez psa (ci macky). A nikto ma nepresvedci. A to volali viaceri a nekonecne ma prehovarali.
Lebo bohuzial vacsina slovenskych "psickarov" - rozumej, ludia co plapolaju na flexi voditkach za svojimi psami, su proste nezodpovedni, nemaju to zviera zvladnute a su netoleranti.
A nikdy mi nebere hlava jak ze to tym ludom nevadi, po psovi nepozbieraju, trha sa to ako besne aby napadlo okoloiduceho psa, steka pes hocikedy v neskoru ci skoru hodinu jak divy a majitel na to povie "nonono jackinko joj ved to nemozes", a pes ho ma dalej na salame. Detto "dogfriendly" restiky... Nuz vacsina ludi si to nevazi a nema toho psika vychovane cakajuceho v klude pri stole... Ale poskakuje tam ten pes jak besny, otravuje vsetkych, vyskakuje na lavicky/stolicky a majitelom to pride hrooozne mile, a mnoho dalsich veci... Napomenut slusne nemozete, uz sa urazia a mate negativnu recenziu. Atd atd.
Je to strasne protivne a ja sa potom necudujem ludom co zviera ani nemaju... Ze vsetkych ostatnych hadzu do jedneho vreca. Je mi to luto. A som milovnik zvierat. Takze preto je tak tazke najst podnajom so zvieratom. Ale nie nemozne, takze len skusat dalej 🙂

cyberk
18. feb 2023

Ja od kedy mam macku tiez by som nedovolila v podnajme niekomu mat zviera, nehovoriac o tom ze gauc mame poskriabany, vsade su chlpy …+ kazdy sa o macacie wc stara inak, vacsina ludi su spindiri a tak im smrdi cely byt, grcku z gauca odstranovat je radost.. a zaobstarat si taketo domace zviera bez svojho vlastneho byvania je dost neinteligentne ;)

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elmivelmi
18. feb 2023

ja by som osobne tiez neubytovala s mackou,ani psom,kvoli zapachu a aj moznym poskodeniam.Max by som tolerovala rybky v akvariu alebo andulky .Ale psa a macky-nikdy!

zaphyra
18. feb 2023

Mam stredne velkeho psa. Nikdy som nemala problem najst prenajom. Ozvali sme sa vzdy iba tam, kde nebolo vyslovene napisane, ze nechcu zviera a ked nas videli, tak asi usudili, ze vyzerame cistotne, neviem 🤣 ale teda nas pes je eno nuno, on ked je doma tak nonstop spi, nesteka, vonku sa vyblazni a teda teraz uz ma aj nejake tie svoje rocky.
A preco nechcu zvierata? Asi preto, ze sme bezohľadný narod. Ludia toho vedia narozpravat a realita moze byt niekde uplne inde. Zaruky v zmluve? Co im to pomoze pri slovenskych zakonoch a sudnictve? Je to prakticky nevymozitelne.
Jedine co ma podla mna zmysel je jednoducho pytat vacsi depozit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pimpulienka
13. júl 2024

@paulinam99 prečo by nepatrili? To čo je za názor?