Po vytepovaní a následnom vetraní na balkóne nám smrdí koberec. Čo s tým?

12. apr 2022

Po vytepovani a následnom vetrani na balkóne nám smrdí koberec, čo s tým? Máme jeden koberec a ze teda je čas ho vytepovať ,tak muž ho vytepoval karcherom a potom sme ho susili na balkóne. Tak neprijemne smrdí. Nemáte skúsenosť, čo s tým?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
enka81
12. apr 2022

Tiež sa nám to stalo, ale pri domácom tepovaní detskeho koberca. Žiaľ, ani pri niekoľko dennom vetraní vonku sa mi nepodarilo ten pach vyvetrať. Zrolovala som ho a odložila, že veď časom niečo vymyslim. Tiež ma zaujímajú rady, ako na to.

marienka1989
12. apr 2022

Nie z vlastnej skúsenosti, ale zo skúseností z okolia viem, že ten pach už neprejde. A už vôbec nie pri koberci s dlhým vlasom, ten smrdí viac ako klasický koberec.

lilienkah
12. apr 2022

Skúste ešte zamiešať sódu bikarbónu (hrnček) s nejakým esenciálnym olejom (15-20 kvapiek) nechať to pôsobiť aj hodinku a povysávať, no nie som si istá či to pomôže, ja to používam sem tam na koberec keďže mám šťeňa…niekde som ešte čítala príspevok od jednej baby že ten zápach spôsobujú vlastne baktérie a tie treba koberca zbaviť a pomohol jej ocot po týždni vraj koberec už nebolo cítiť za octom ☺️

cukricek4
12. apr 2022

a preco sa to vlastne takto udeje, ze po tom tepovani zacne zapachat ten koberec? vsak malo by to mat uplne opacny ucinok, nie?

slonik222
12. apr 2022

Tiež som takto musela vyhodiť koberec s dlhým vlasom, nepomohlo nič,jak zmoknuty pes☺️... akonáhle sme ho prvýkrát tepovali už sa nedalo ničím ten zápach prekryť, opakovane tepovanie, sušenie na slnku počas vysokých teplôt.....zrejme je to zapríčinené nejakým materialom v zložení koberca 😏

lija22
12. apr 2022

presne kvoli tomuto mi schnu koberce aj tyzden a to musi byt ozaj sucho a horuce pocasie. inac ozaj smrdi, taky puch. darmo pridavam avivaz pri rajbani ( naivita) 😁

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz