Po vytepovani a následnom vetrani na balkóne nám smrdí koberec, čo s tým? Máme jeden koberec a ze teda je čas ho vytepovať ,tak muž ho vytepoval karcherom a potom sme ho susili na balkóne. Tak neprijemne smrdí. Nemáte skúsenosť, čo s tým?
Tiež sa nám to stalo, ale pri domácom tepovaní detskeho koberca. Žiaľ, ani pri niekoľko dennom vetraní vonku sa mi nepodarilo ten pach vyvetrať. Zrolovala som ho a odložila, že veď časom niečo vymyslim. Tiež ma zaujímajú rady, ako na to.
Nie z vlastnej skúsenosti, ale zo skúseností z okolia viem, že ten pach už neprejde. A už vôbec nie pri koberci s dlhým vlasom, ten smrdí viac ako klasický koberec.
Skúste ešte zamiešať sódu bikarbónu (hrnček) s nejakým esenciálnym olejom (15-20 kvapiek) nechať to pôsobiť aj hodinku a povysávať, no nie som si istá či to pomôže, ja to používam sem tam na koberec keďže mám šťeňa…niekde som ešte čítala príspevok od jednej baby že ten zápach spôsobujú vlastne baktérie a tie treba koberca zbaviť a pomohol jej ocot po týždni vraj koberec už nebolo cítiť za octom ☺️
a preco sa to vlastne takto udeje, ze po tom tepovani zacne zapachat ten koberec? vsak malo by to mat uplne opacny ucinok, nie?
Tiež som takto musela vyhodiť koberec s dlhým vlasom, nepomohlo nič,jak zmoknuty pes☺️... akonáhle sme ho prvýkrát tepovali už sa nedalo ničím ten zápach prekryť, opakovane tepovanie, sušenie na slnku počas vysokých teplôt.....zrejme je to zapríčinené nejakým materialom v zložení koberca 😏
presne kvoli tomuto mi schnu koberce aj tyzden a to musi byt ozaj sucho a horuce pocasie. inac ozaj smrdi, taky puch. darmo pridavam avivaz pri rajbani ( naivita) 😁