Ahojte baby,
viete mi poradiť? V byte do ktorého sa sťahujem je zavedená elektrina a plyn tam nie je. Je zaplombovaný. Zvažujem, či si obnoviť plyn alebo ostať pri elektrine ? Neviem sa dopátrať aká je cena revíznej a technickej skúšky a ani opätovného namontovania. Ak budem mať elektrický sporák a varím pravidelne 2-3x do týždňa o koľko to bude drahšie na mesiac oproti plynu? V elektrárňach tvrdia že len o 10 e čo v podstate s plynom ak ho zavediem je rovnaké, lebo splátky by som nastavila na 10 € (tak znížila podľa spotreby na 6 €) Nechcem mať nedoplatok. Nemáte niektorá s týmto skúsenosti? :D Ďakujem pekne
pri vareni je to takmer jedno skor ide o konfort a bezpecnost ine je to s kurenim tam dominuje vyhodnejsie plyn
@vanda323 nie je to tak celkom pravda - záleží v akej kategórii na oder elektriky ste zaradený. My máme 6-izbovú poschodovú novostavbu, kúrime cez zimu elektrikou - podlahové kúrenie - nemáme plyn vôbec. U nás napr. účtovné obdobie 11/2019 - 10/2020 zálohové platby 121€ mesačne, nedoplatok sme mali 58€ a to som mala 2 decká na dištančnom vyučovaní takže to pripisujem aj tomu.
ak chceš zavádzať plyn len kvôli vareniu, tak je to podľa mňa zbytočné.
tak je to maličký byt 28m2 a doteraz platili zálohy 20 € za elektrinu, vraj mi stačí navýšiť platby na 30 € mesačne a bude to akurát na všetko, zdá sa mi to ale málo, preto chcem radu nejakú.
radiator nie je na elektrinu, normalne klasické sú :D
@anicka654 30 € mesačne podľa mňa zase nie je až tak málo. My máme dom, vodu ohrievame v elektrickom bojleri, čerpadlo v studni tiež funguje na elektrinu. Sme traja, varím na elektrine a mesačne platíme 46 €. Syn bol 7 mesiacov na dištančnom, čiže počítač pustený nonstop, umývačka beží 1x denne. 2 televízory, mikrovlnka, kanvica.
tak teda logicky mi z toho vychádza že si mám nechať elektriku kedže kúrenie s týmto nič nemá a ide mi len o to varenie :D
@anicka654 Ahoj keď sme kúpili prvý byť, presne plyn tam nebol, ono nešlo ani o varenie . Tiež som často nevarila, skôr o kúrenie v zime. Mali sme digitálne radiátor, značky Vailent. Platili sme za elektrinu mesačne po 150 eur nedoplatok sme mali 700 kvôli tomu kúreniu. Strašne drahé je kúrenie na elektrinu