Ploštica posteľná

nikoleta1510
25. aug 2020

Ahojte. Viem že je tu niekoľko otázok ohľadne tomu ale skúsim pridať. Máme problém s plosticou posteľnou. Je tu niekto kto ho mal tiež a pomohol dezinsekcia? Ja som už taká zúfalá. Mam 2 malé deti obaja postípane. Boli 2 krát dezinfikovať byt. Ale už ma staršia známy že musíme všetko vyhodiť. Bývame v podnájme ale majiteľ bytu niako to nezaujíma. Opýtal susedov vraj to mame len u nás.

1xenia1
25. aug 2020

My sme to mali na intraku. Riešili sme to celý semester asi tri razy nám to boli striekať a prd to pomohlo. Nakoniec sme si doniesli parný čistič a až ten pomohol. Zavolať si na to profesionálov by určite nebolo od veci. Aj oni to isto prejdú parou a nejakými insekticídmi. Alebo sa hrabať z bytu a hľadať niečo nové s tým že treba dať pozor aby ste ich nepreniesli so šatstvom.

jani321
25. aug 2020

Mali sme minulý rok. 2 x dezinsekcia od miestneho deratizera a bolo po probléme. Vyhodila som akurát paplony a vankúše, nakoľko som ich tam našla mrtve ( už po dezinsekcii). A všetko oblečenie sa pralo na 60 stupňov. Susedia nemali, len my. Dodnes neviem, ako sa u nás vyskytli, nakoľko sme nič nové/pouzite nekupovali.

nikoleta1510
autor
28. aug 2020

Utorok boli u nás druhý krát striekať a stále má malá stipance. Všetko periem do okola. Len sa bojím ze sa toho nezbavíme.

pindusa
28. aug 2020

Treba odborníkov,sama sa ich nezbavite.Tato háveď sa dá domov doniesť cestou v MHD,stačí jedna a tá potom kladie ďalšie vajíčka.Teraz som videla inzerát proti plosticiam používajú paru 200stupnov to by mohlo pomôcť lebo tie mrchy vydržia 60 stupňové teplo.Drzim palce.

nikoleta1510
autor
29. aug 2020

Bol u nás odborník a použil aj paru aj niake chemikálie ale stále ich máme :( príde aj tretí krát dúfam ze zmiznú. Už mám nervy na koncoch.

jani321
29. aug 2020

@nikoleta1510
Nechodia od susedov? Neni sú postipany? Možno to len nechcú priznať...
Nás už po prvom postreku nič nestipalo a druhý postrek sa robil kvôli vajíčkam (po 2 týždňoch od prvého postreku). Tretí postrek u nás nebolo treba. Mali sme ich len my, susedia nemali.

jani321
29. aug 2020

@nikoleta1510 inak deratizer spomínal, že niekedy sa musia urobiť aj 3-4 postreky, pri veľkom zamoreni.

nikoleta1510
autor
29. aug 2020

Pán povedal že ni je sú tak rozmnožený takže nechápem. Susedia vraj nemajú alebo sa nepriznajú lebo keď som zbadala a povedala som majiteľovi bytu on sa hneď začal opytovať a chcel nám zariadiť dezinfekciu v celej schodišti ale keď ze máme len mi tak to sa musím ich zbaviť sama. A aj vyplatiť to musím ja. Bohužiaľ momentálne ani nevieme sa odsťahovať lebo sú nájomné v oblakoch. Niekto mi aj povedal ze musíme všetko vyhodiť lebo sa inak toho nezbavíme. :(

jani321
29. aug 2020

Mňa napadlo len to, že buď je ten postrek slabý alebo to zle strieka. Alebo sú moc odolné, svine jedny 😔
My sme mali miestneho pána deratizera, veľká spokojnost. Vysvetlil nám postup a vývoj plostic. Nic sme nemuseli vyhadzovať, všetko sme oprali na 60 stupnov. Mali sme také mierne/stredne zamorenie. Asi mesiac sa nám objavovali štípance ( myslela som, že komár). Ale keď už bolo moc stipancov a vedľa seba, v noci som zasvietila a svine ploštice ( asi 2 štádium vývoja) som objavila.
Aj my sme si to museli zaplatiť sami a to bývame v mestskom nájomnom byte.
Stále sa bojím, že sa vratia.
Držím palce, aby ste nad nimi vyhrali.

nikoleta1510
autor
29. aug 2020

Ten deratizer povedal že keď príde tretí krát tak bude používať silnejší postrek už a nemôžeme zostať v byte 12 hodín. Len dúfam ze to už bude stačiť malá ide do škôlky budúci týždeň :/ aj ja som si myslela že je to komár a cca po mesiaci som všimla tiež že sú to ploštice našla som tie svine v postieľke. Ďakujem ti za odpoveď dúfam že zmiznú.