Ahojte. Viem že je tu niekoľko otázok ohľadne tomu ale skúsim pridať. Máme problém s plosticou posteľnou. Je tu niekto kto ho mal tiež a pomohol dezinsekcia? Ja som už taká zúfalá. Mam 2 malé deti obaja postípane. Boli 2 krát dezinfikovať byt. Ale už ma staršia známy že musíme všetko vyhodiť. Bývame v podnájme ale majiteľ bytu niako to nezaujíma. Opýtal susedov vraj to mame len u nás.
Mali sme minulý rok. 2 x dezinsekcia od miestneho deratizera a bolo po probléme. Vyhodila som akurát paplony a vankúše, nakoľko som ich tam našla mrtve ( už po dezinsekcii). A všetko oblečenie sa pralo na 60 stupňov. Susedia nemali, len my. Dodnes neviem, ako sa u nás vyskytli, nakoľko sme nič nové/pouzite nekupovali.
Utorok boli u nás druhý krát striekať a stále má malá stipance. Všetko periem do okola. Len sa bojím ze sa toho nezbavíme.
Treba odborníkov,sama sa ich nezbavite.Tato háveď sa dá domov doniesť cestou v MHD,stačí jedna a tá potom kladie ďalšie vajíčka.Teraz som videla inzerát proti plosticiam používajú paru 200stupnov to by mohlo pomôcť lebo tie mrchy vydržia 60 stupňové teplo.Drzim palce.
Bol u nás odborník a použil aj paru aj niake chemikálie ale stále ich máme :( príde aj tretí krát dúfam ze zmiznú. Už mám nervy na koncoch.
@nikoleta1510
Nechodia od susedov? Neni sú postipany? Možno to len nechcú priznať...
Nás už po prvom postreku nič nestipalo a druhý postrek sa robil kvôli vajíčkam (po 2 týždňoch od prvého postreku). Tretí postrek u nás nebolo treba. Mali sme ich len my, susedia nemali.
@nikoleta1510 inak deratizer spomínal, že niekedy sa musia urobiť aj 3-4 postreky, pri veľkom zamoreni.
Pán povedal že ni je sú tak rozmnožený takže nechápem. Susedia vraj nemajú alebo sa nepriznajú lebo keď som zbadala a povedala som majiteľovi bytu on sa hneď začal opytovať a chcel nám zariadiť dezinfekciu v celej schodišti ale keď ze máme len mi tak to sa musím ich zbaviť sama. A aj vyplatiť to musím ja. Bohužiaľ momentálne ani nevieme sa odsťahovať lebo sú nájomné v oblakoch. Niekto mi aj povedal ze musíme všetko vyhodiť lebo sa inak toho nezbavíme. :(
Mňa napadlo len to, že buď je ten postrek slabý alebo to zle strieka. Alebo sú moc odolné, svine jedny 😔
My sme mali miestneho pána deratizera, veľká spokojnost. Vysvetlil nám postup a vývoj plostic. Nic sme nemuseli vyhadzovať, všetko sme oprali na 60 stupnov. Mali sme také mierne/stredne zamorenie. Asi mesiac sa nám objavovali štípance ( myslela som, že komár). Ale keď už bolo moc stipancov a vedľa seba, v noci som zasvietila a svine ploštice ( asi 2 štádium vývoja) som objavila.
Aj my sme si to museli zaplatiť sami a to bývame v mestskom nájomnom byte.
Stále sa bojím, že sa vratia.
Držím palce, aby ste nad nimi vyhrali.
Ten deratizer povedal že keď príde tretí krát tak bude používať silnejší postrek už a nemôžeme zostať v byte 12 hodín. Len dúfam ze to už bude stačiť malá ide do škôlky budúci týždeň :/ aj ja som si myslela že je to komár a cca po mesiaci som všimla tiež že sú to ploštice našla som tie svine v postieľke. Ďakujem ti za odpoveď dúfam že zmiznú.
My sme to mali na intraku. Riešili sme to celý semester asi tri razy nám to boli striekať a prd to pomohlo. Nakoniec sme si doniesli parný čistič a až ten pomohol. Zavolať si na to profesionálov by určite nebolo od veci. Aj oni to isto prejdú parou a nejakými insekticídmi. Alebo sa hrabať z bytu a hľadať niečo nové s tým že treba dať pozor aby ste ich nepreniesli so šatstvom.