Petúnie zo semienka

vero3556
20. mar 2022

Dobrý večer, prosím vám môžem zasadiť do tých kvetináčov Petúnie?? kvetináč má cca 7cm není to moc hlboké? nie som žiadna skúsená 😒 rada by som prečítala vaše skúsenosti ďakujem vopred

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vero3556
autor
20. mar 2022

@viestta ďakujem veľmi pekne za odpoveď... Ja som videla aj na internete (Google) že Petúnie sa môžu sadiť aj koncom Marca alebo Februára... Ja si myslím že by to nevadilo keby zasadim aj teraz, ale za vyskúšanie nič nedám neskúsim neviem🤷‍♀️

marca12
20. mar 2022

@vero3556 kludne zasad,ale nie hlboko. Ja som davala na povrch pody a len troskou zeminy som zakryla semiacka. Ked vyklicia,je dobre ich presadit,ked uz budu mat take hrubsie stonky. Potom si ale pozri ako ich zalamovat,aby ti bohato kvitli. A treba zacat aj prihnojivat,ked uz budu take pevnejsie,bez toho nevykvitnu alebo teda len velmi slabo.

vero3556
autor
20. mar 2022

@marca12 ďakujem veľmi pekne za odpoveď... Môžem sa spýtať že ako ste to zasadili kvetináč by bol nato dobrý ci?

marca12
20. mar 2022

@vero3556 tiez som sadila do takehoto vacsieho a potom,ked zmohutneli,som ich rozsadila do truhlikov. Ale ja som nebola spokojna s nimi,slabo mi kvitli asi som ich aj neskoro sadila a zle zastipovala. Odvtedy uz len hotove kupujem.

marca12
20. mar 2022

@vero3556 este zvyknem zakryt sackom kvetinac,aby vzniklo parenisko a urobim male dierky,aby sa vetralo a raz za den cele odokryjem,ked zabudnem aspon obden je dobre vyvetrat parenisko

vero3556
autor
20. mar 2022

@marca12 ďakujem, vyskúšam za vyskúšanie nič nedám... Keď sa mi nepodarí tak kúpim hotové