Prosím, poraďte. Parný mop, áno? nie? Poprípade aký? Ďakujem za pomoc.
a preco ho potrebujes, co od neho cakas? Aku mate podlahu doma?
@livinka1111 my máme dlažbu v celom dome a za mňa by človek ktorý ho vynašiel mal dostať nobelovu cenu ale záleží aj od kvality mopu 👍
Ja mám vysavač s parným mopom /Rowenta clean steam multi/ a nedám na neho dopustiť. Má aj odnímateľný ručný parný čistič, takže vyčistím aj sprchový kút napr.
ja tiez uvazujem nad tym, lebo odvsadial na to pocuvam same chvaly, tak ma to dost laka. len ci to nie je aj skoda penazi. 🙈
@cookie29 máme plávajúcu podlahu doma v celom byte, koberec len pod gaučom v obývačke. A rozmýšľala som nad ním preto, lebo už som zúfalá z umývania podlahy, nech umyjem čímkoľvek, vždy ostávajú šmuhy. Radšej sa chcem takto poradiť, nech nekupujem zbytočne, nech potom nestojí v kúte.
@22abigail22 Takže na plávačku asi nie, že?
@livinka1111
Žiaľ, nemala by sa používať pretože vlhkosť sa môže dostať do škár a podlaha sa akoby "vydúva".
@livinka1111 pouzivam na plavacku - ten moj ma niekolko urovni a jedna z nich je na plavacku 🙂 a priklanam sa k
@kulumulu123 - tiez by som dala minimalne nominaciu na nobelku za to 🙂
@kaktusik007 prosím ťa, aký máš ten mop?
@kaktusik007 Ďakujem
@livinka1111 ten čo píše kaktusik007 mám aj ja a tiež som veľmi spokojná.
@livinka1111 vileda ten dlhy nie trojuholníkov je super, 👍
ja ho napr. nesmiem pouzivat /mam podlahy kamenne a drevene/ ale raz do roka obehnem vsetky špáry na kamennej podlahe, to je neskutocny pomocnik. Rovnako tak v kupelniach, obklady... ale napr aj digestor ak treba nieco.. na nezaplatenie D
@livinka1111 pozor na plavajucu podlahu. Ono zalezi ci je lepena alebo nakliknuta ale v kazdom pripade by sa mal parny cistic na takyto povrch pouzivat len vynimocne, ak vobec. A ak je uz trosku starsia, tak uz toboz nie. Takze ak chces bezne pouzivat, tak neodporucam
Ďakujem vám dievčatá, asi som ušetrila 🙂 Musím niečo iné vymyslieť, lebo z tej podlahy ma porazí asi... Ja už neviem, čím ju umyť. Preto ma napadol ešte tento parný mop, ale teda radšej to asi nebudem riskovať.
roky pouzivam na plavacku a nic jej nie je (su tam rozne programy). Nievem si predstavit pouzivat klasicky mop s vedrom - takze nobelka aj za mna. Ziadne smuhy a para navyse dezinfikuje.
@bg92 a akú máš značku prosím?
znacku mam Black+Decker
akurat mam starsi model (uplne nejaky zakladny, stal nejako 100euro, ma uz asi aj 8rokov)
inak mam este aj tycovy vysavac philips 2v1s funkciou umyvania - to neumyva parou ale studenou vodou so saponatom (das do nadrzky). aj to je 100x lepsie ako mop s vedrom, aj ked nie je ta podlaha az taka pekna ako ked ju umyjem parnym mopom (parny mop je fakt 1* bez namahy a saponatu a podlaha je sucha za polminutky kezde sa to rovno odparuje).
@livinka1111 ja mam vieleda trojuholnikovy a som spokojna, podlaha laminatova - zostane bez smuh
@gaja78 a nevydúva ti tú podlahu? Ja sa toho bojím...
zatial sa nič nestalo, ale nepušťa to tolko vody a para sa hneď odparí. Moja kolegyňa ho tiež používa, oveľa dlhšie ako ja a nič sa nevydulo
Tak potom na aku podlahu vlastne je???
"Parný mop možno používať na všetky typy podláh, pretože má variabilné nastavenie regulácie pary. Zmenou intenzity pary z maximálnej na minimálnu môžete hĺbkovo vyčistiť aj tie najchúlostivejšie podlahy. Vďaka návlekom z mikrovlákna je tento parný čistič ideálny na podlahy z tvrdého dreva, ale má aj variabilné nastavenia pary pre parkety, koberce a dlaždice, aby dokonale vyhovoval vašim potrebám." Toto som našla v popise k tej vielede https://www.vileda.sk/vyhodne-sety/vileda-steam...
@livinka1111 tiez mame rowentu parny mop s vysavacom. Pouzivam na plavacku uz niekolko rokov a este nic sa jej nestalo... Ine by som uz ani nechcela
@livinka1111 za mna je najlepsi sanytol na dlazku. Ten nerobi flaky. Samozrejme, asi to parkrat budes musiet zopakovat, kedze ti ich narobil iny prostriedok. Vyskusala som kadeco, ale jedine sanytol ma zbavil tohto problemu a samozrejme treba davat pozor, aby bol mop cisty (ziadna avivaz, ked ho peries a mozno ho aj po cykle s praskom dat nanovo dobre preprat, aby si sa zbavila zvysku pracieho prostriedku, pretoze prave to je dovod, preco mozes mat flaky na podlahach.)
@gaja78 áno ale keď sa ti predsa niečo stane už to "nik negarantuje" 😂
Ak nechcete fľaky na lesklých podlahách = alkoholove čističe treba používať. Pripadne kombináciu ak ide o podlahu kde sa hodí nejaký vosk..najskôr alkoholovy a potom osetrujuci. A trochu technológiu vylepšiť. Ako sa píše nado mnou cisty mop je základ. Avivaz sa na mopy, handry, mikrovlakno q kadejaké speci utierky ani nesmie používať. Kvalitné mopy sa daju aj vyvarit.
Ak to ale podlaha zvládne. Je para super pomocník.
@livinka1111
Záleží od toho akú máte podlahu nakoľko sa parný mop nemôže (nemal by sa) použivať na všetky typy podláh. Napr. nemal by sa používať na laminátové podlahy alebo parkety.