Ahojte, ak máte parnú práčku LG, aké sú prosím Vaše skúsenosti? Odstraňuje para škvrny lepšie? Je to šetrné k bielizni? Nie je po praní na parnom programe bielizeň zašednutá? Ako dlho trvá cca. prací program? Je možné prať bielizeň aj na 40 °C na parnom programe alebo min. na 60 °C? Ako to riešite, keď je na visačke max. teplota 30, resp. 40 °C? Ďakujem vopred za odpovede 🙂
@magdushka18 Ahoj, ja mám LG parnú aj so sušičkou, parný program funguje na 60 stupňov, trvá dlho, cca 2-3hodiny, ale škvrny perfektne odstráni. Dala som tam košeľu, ktorá by inak bola do koša, celá od škvrn, vypralo to a košeľu ani tá teplota nezničila.
@daridari11 ďakujem krásne za odpoveď, takže parný program, keďže je dlhší, používate až na viac zašpinené oblečenie? Košeľa bola biela či farebná? Periete na ňom aj veci, čo bežne periete na 40 stupňov? Veľká vďaka 😊
@magdushka18 Ja ten parný program používam napr aj na posteľnú bielizeň, okrem toho na oblečenie pokiaľ neviem z neho inak dostať preč škvrny. Veci na oblečenie bežne prané na 40 stupňov parou nezvyknem prať s výnimkou tých so škvrnami.
Tá košeľa bola vtedy farebná, už bola v koši po niekoľkých pokusoch s rôznymi prípravkami proti škvrnám, no práve nám priviezli novú práčku, tak som si povedala, že aspoň vyskúšam ten parný program🙂 výsledok ma celkom prekvapil.
@magdushka18 mam lg pracku s parnym programom, pouzila som ho raz.
perie to strasne dlho a nejaky extra rozdiel som nevidela.
vyprala som na tom periny a darovane veci pre syna ked sa narodil - od kamosiek co mi popoziciavali, tak som to prvykrat preprala na tom parnom, odvtedy som ho nepouzila
@magdushka18 ja mam tiez LG a parny program a da sa prat aj na 40°C ...tento.program ti vzdy odvazi pradlo a da ti potom ako dlho bude prat.Tento program vzdy trva dlhsie ako by si prala bez pary na inom programe. Ja som dnes prala na nom dve bavlnene prehozy co mam na sedacke (nic hrube ani tazke) a cas bol 1:35..Neni dobre dat vtedy plnu pracku...
@kukuk29 ďakujem krásne, čiže aj pri 40 stupňoch operie, áno? Lebo teraz majú v ponuke práčku, kde sa dá polovica programov zmeniť na parné. Len som teda nevedela, či vždy musí byť teplota min 60 stupňov alebo sa dá znížiť pri pare aj na 40. Keď sú tie parné cykly dlhšie, neničí to viac bielizeň? Periete na parnom programe aj veci s potlačou (napr Lindex) a nežehlovačkami alebo to radšej nie? Biele veci nezašednú? Ako dlho už prosím práčku používate?
@magdushka18 ja mam tutu pracku cca 9 rokov ...a na ten parny davam biele veci prat alebo blede.Da sa tam vybrat teplota,otacky vsetko ...veci s potlacou nemam tak neviem odpovedat ale je to super aj na skvrny alebo na bielych trickach ked su pod pazuchou niekedy zlte flaky od potu.Ja mam vacsinou veci cista bavlna a nevsimla som si dake znicenie...
@magdushka18 tiež mám LG s parným programom, nedá sa dať para samostatne a vyskúšala som ho presne 1x na začiatku, bolo to neskutočne dlhé pranie. Prešlo ma to hneď, teraz periem normálne na skrátený program aby to bolo rýchlo a prepraté. A to mám dve malé deti ako ju mám. Pre mňa to bolo zbytočné priplatiť si za ten parný program. Ak už ho veľmi chceš, tak vyber takú, aby sa para dala pridať samostatne ku hocijakému programu.
Ja na parnom perie. Pravidelne. Síce perie dlhšie ale nevadí nám to. Je to fajn pi alergikovh plus aj sušim na programe pre alergikov
@magdushka18 Mam parnu pracku Electrolux a nepouzivam parny cyklus pocas prania. To by prala do nemoty.
Ja pouzivam paru (da sa mi nadstavit na 30min pre bavlnu, 20 pre syntetiku a 15 minut na osviezenie pradla) az po doprani. Vtedy nie je vhodne pouzit avivaz. (Napisane v manualy pre pracku).
Po napareni, treba vytiahnut pradlo este teple, aby sa nepokrcilo. No a moj zaver, cakala som hogo fogo, ale ze by to bol zazrak sa neda povedat. A bola z tych drahsich.