Paplón z ovčej vlny - skúsenosti

10. apr 2023

Ahojte. Ma niekto skusenosti s paplonom z ovcej vlny? Rozmyslam nad kupou, kvoli nadmernemu nocnemu poteniu. No na trhu je ich viac druhov ciste aj kombinovane. Ma niekto skusenosti? Som velmi zimomrava no pod kazdym materialom sa hrozne potim. Paperove kvoli alergii na roztoce. Ak mate nehryzu Vas, zahreju a ako je to s udrzbou? Su dost drahe preto vaham no to potenie je uz neunosne.

syslik81
10. apr 2023

moja mama ich mala este ked to bolo in .,,stali neskutocne vela ale nik pod nimi nechcel spat ... pichalo to ,boli tazke a ta udrzba - hroza ... len do cistiarne a nosit to tam kazdu chvilu tiez nieje vyhra ... mozno dnes suu uz inak vymakane ale pochybujem vlna bude vzdy vlna

zuzuka19
10. apr 2023

Kupovala som si paplón z ovčej vlny minulý rok pred letom práve kvôli nočnému poteniu.. Predtým som používala ešte klasický páperový paplón a teda niekoľko mesiacov som sa potila naozaj každú noc.. mne to teda pomohlo 🙂 Mám od besky.cz ten celoročný. Nehryze ma, zahreje dobre aj v zime (no ja osobne nie som moc zimomravá), a údržba je pekne popísaná na ich stránke. Ja som veľmi spokojná 🙂

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 dakujem pozriem. A mate ten co je v sypkovine alebo bez?.

zuzuka19
10. apr 2023

Vašej otázke tak trochu nerozumiem.. Mám konkrétne klasickú Vlněnu přikrývku Besky Grunt.

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 zostila som, ze paplony plna aj vlnou do sypkoviny a potom su klasicke z vlny ako kozusok.

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 Už som to pozerala. A aký máte ten letný, stredný alebo najteplejší?

zuzuka19
10. apr 2023

Ja mám ten stredný. Keď mi prišiel trochu som sa obávala či bude dostatočne teplý lebo je tenký no mne stačí.. Ešte mi pod ním zima nebola.

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 a vankus mate tiez? Ak ano ktory. A podlozku na matrac?

zuzuka19
10. apr 2023

Vankúš mám ten stredný, podložku na matrac nemám.

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 stredny ten clenity ortopedicky?

zuzuka19
10. apr 2023

Nie, ten klasický vcelku, nie je členitý.

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 ten co sa da z neho vyberat vlna? A aky je? Ja som zvyknuta na ortopedicky tak neviem ktory.

zuzuka19
10. apr 2023

Nie, nedá sa z neho vyberať vlna. Ja som ortopedické vankúše nikdy nepoužívala takže mne vyhovuje tento.

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 rozumiem a dakujem.

zuzuka19
10. apr 2023

Rada som pomohla 🙂 Snáď vám to pomôže. Keby vás ešte čokoľvek zaujíma kľudne sa pýtajte.

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 dakujem opytam chcem objednat dvojpaplon a vankuse tak uvidim ako to vyjde financne. Je to dost drahe.

zuzuka19
10. apr 2023

Je to drahé, tiež som nad tým dlho uvažovala či do toho ísť či nie.. Preto som kupovala aj ten menší (stredný) vankúš lebo je o čosi lacnejší než klasický veľký 😄 No mne to naozaj na to nočné potenie pomohlo.

autor
10. apr 2023

@zuzuka19 no nasla som aj lacnejsiu firmu tak zvazujem paplon 220x240 tam vyjde 189 teply

autor
11. apr 2023

@zuzuka19 este jedna otazka, besky to ma rozdelene na lahku, klasicku, teolu a extrateplu. Vy pisete ze mate tu strednu- to je klasicka alebo tepla? Dakujem

zuzuka19
11. apr 2023

Majú to rozdelené na tri - tepla, stredná (klasická) a ľahká (tenká). Ja mám tu strednú, klasickú.

autor
11. apr 2023

@zuzuka19
tak ja idem skúsiť tú teplú dúfam, že nebudem vracať