Pákový verzus automatický kávovar

kvaksina
28. nov 2024

Ahojte chcela by som manželovi kúpiť kávovar ale neviem sa rozhodnúť medzi pakovym alebo automatickým. Rozpočet moc veľký nemám takže ak by som šla do automatickeho bol by z tych lacnejších. Aké máte skúsenosti a aký by ste skôr odporúčali? Ďakujem 🙂

ukulela
28. nov 2024

ja mam pakovy, cielene som ho uprednostnila pred automatom. paci sa mi ten ritual pripravy kavy 🙂 v praci mame oba a automat je narocnejsi na udrzbu. pakovy mam sage, co uz je lepsia znacka, tak aj najlacnejsi bol drahsi ... spodna rada (paka a tryska, bez mlynceka) stalô vyse 300 tusim . z casu na cas odvapnim a precistim.

babushkaem
28. nov 2024

Ja nemam ani jeden, mam kapsulovy Nespresso a som s nim maximálne spokojná, ale medzi týmito by som chcela pákový. Tie automatické su strasne náročné na údržbu. Mali sme ich par v praci, ta pomlete káva sa dostávala všade a potom to cele plesnivelo, ludia to vobec nečistiana ked sa to potom otvorí, tak to aj chodi.

liusa82
28. nov 2024

nám sa už kazí po 7 rokoch automat a idem skúsiť pákový.Prečítala som plno diskusíi a odporúčaní a všade boli skôr za pákový.Tak sa popozerám po takom či to bude nejaký extra rozdiel v chuti .Lebo všade po rodine majú automat tak neviem porovnať ten s pákou

lalala94
28. nov 2024

Máme automatický Krups už tri roky, my sme spokojní. Svokrovci majú pákový DeLonghi a tiež sú spokojní. Závisí od preferencií. 🙂

nikiki29
28. nov 2024

Ja by som zobrala radšej kvalitný pákový ako lacný automat

zuzkatel
28. nov 2024

Rovnako ako @ukutela, pákový mame cielene kvôli rituálu, kávu si melieme ručne presne iba na aktuálnu šálku.

Automaticky nemám aj z preventívnych dôvodov, to by som potom tu kávu pila ako vodu 😁 kapsulovy z ekologických.

lavender273
28. nov 2024

Za mna pakovy. Mali sme automat ale ta kava nebola ono. Mala som deloghi pakovy kavovar a robil decentnu kavu. Teraz mam Gaggia pakovy a robi fantasticku kavu. Nie je lacny.

euie
28. nov 2024

Mame drahy pakovy, zvlast mlyncek, spolu okolo 1000e. Kupujeme vyberovu drahu kavu a celkovo mam pocit ze malokedy v kaviarni mi donesu lepsiu kavu ako si viem spravit doma. Ale!! ten proces robenia kavy je proste dlhy, keby som mohla, moje lenive ja by znovu vybralo poloautomaticky/automaticky, aj keby to bol urcite downgrade.. zalezi od ocakavani, casovych preferencii atd.

banalu
28. nov 2024

Pakovym nic nepokazis.
Kazdopadne, ja som leniva na pakovy, pijem aj 3-4 kavicky denne... pridem stlacim dva gombiky, kava spravena... nemenila by som automat za paku, ale chapem aj kavickarov co na paku nedaju dopustit, a to je ok, kazdy mame ine preferencie.

kvaksina
autor
28. nov 2024

Ďakujem za názory. Kapsulovy mame teraz ale vadí mi ten odpad z kapsul. Pákový ma zaujal práve preto že sa dá vždy dávka na kávu len ma odrádza ta zdlhavosť ale ktovie možno práve to manžela bude baviť. Automaticky ma zase výhodu rýchlosti. No už sa len rozhodnúť 🙂

misienka123
28. nov 2024

Mali sme aj aj..za mňa automat

alenka58
28. nov 2024

automat

la_dolce_vita
29. nov 2024

Mam pakovy DeLoghi a som spokojna. Kavu si nameliem sama na mlynceku. Teraz som ten isty kupila mladym pod stromcek, cena cca 150 Eur, vybrali si ten isty.

beky223
29. nov 2024

Ja som zvolila automat kvôli rýchlosti a pohodlnosti... Ten rozdiel v chuti oproti pakovemu tam možno je, ale ja ho veľmi necítim, resp. mi tak nevadí 🤷 popri deťoch jednoducho na nejaké kávové rituály nemám čas a keď príde návšteva, ze je napr. treba spraviť 5 káv, tak to pri pakovom bude celkom nadlho...

leni1405
29. nov 2024

@kvaksina Mám pakovy už roky a stále ok. Automat keď som videla u známych...sama pleseň náročné na údržbu a ... pena na káve...kde nič tu nič.

kvaksina
autor
29. nov 2024

@leni1405 veď toto ma tiež odrádza. Akú mate značku kávovaru?

banalu
29. nov 2024

@leni1405 no o automaticky kavovar sa treba trosku aj postarat, nie ho nechat hnit 🤣
ak si videla plesen u znamych tak su lenivci a asi aj humusaci 🤷‍♀️🤣

googlinqa
1. dec 2024

Pakovy a zvlášť ešte mlynček? Tá čosi jednoznačne automat aj na latte a cappuccino

wiwi28
5. dec 2024

My máme automatický Delonghi (v našom okolí ho má asi každý). Ja som kávičkár a kapsule mi nevyhovujú, ale zas nechce sa mi ráno poslepiačky babrať s pákou. Toto je automat (s mlynčekom a tryskou v živote som ju nepoužila), kávu zomelie akú dáš dovnútra, sám si vypýta čistenie. Dobrý pomer ceny a kvality.

ketrin1984
5. dec 2024

@kvaksina
Žiadna zdĺhavosť to nieje.Naplniť kávou a utlačiť ju.To je všetko.Robota na asi 10 sekúnd.Ja pijem bezkofeínové presso a sama si dávkujem pomer kofeínovej a bezkofeínovej kávy.Kávu mám namletú na pár dní vopred,nemeliem na každú dávku osobitne.