Chcela by som kúpiť pákový kávovar do cca 150, max.200 €. Viete mi poradiť aký? Čítala som dobré recenzie na Delonghi EC 685, ale nemá nádobu na mlieko. V prípade, keď budem chcieť capucino alebo late, vie mi dobre napeniť mlieko alebo mám radšej kúpiť automaticky s nádobou na mlieko? Čo je lepšie? K tomu pákovemu potrebujem ešte zvlášť aj mlynček na zrnkovú kávu? Ďakujem za rady.
parna tryska ti to napeni raz dva, kup si k tomu dobru "konvicku".
za mna Gaggia New Classic... :D Ale to je uz ina cenovka. Inak treba pozriet tlak, co delonghi maju dobre podla mna... mlyncek potrebujes, alebo budes kupovat mletu kavu. Inak ja mam mlyncek aj s vahou, nastavenim mletia, za mna super investicia, ale zase = my sme extremni kavickari :DD Za mna aj vyhotovenie kavovaru bolo dolezite, alebo mali sme kedysi (ale to uz davno davno.. aj delonghi aj dokonca nejaku neviem aku znacku z tych lacnejsich) a mne vadilo, ze boli take "labilne" plastove... gaggiu mame druhu.. jednu sme mali na ese pody, 10rokov... potom sme potrebovali menit diel zakamenovani v nej = alenakoniec sme kupili gaggiu na riadnu kavu, kedze prisla homeoffice doba a bolo to ekonomickejsie.A tu mame asi 4roky... "tazky" nelabilny, v podstate kovovy stroj. Mliecnu penu mi spravi aku chcem, co sa tyka kavy (espresso krema.. ) na toma rozne sitka do paky.
Popozerajte a uvidis🙂 urcite ten tlak je dolezity a cistenie a vsetko je lahsie pri pakovom ako automate. Ver ci nie, dva automaty som vyhodila.
@madeincssr inak na tu cremu ma vplyv aj to, ako je pomleta kava :D
Ja mám tento už 8 rokov , za mňa super. Kávu si kupujem pomletu a mlieko napenim v tryske.
@barbie1981 ano a podobne uzke ponuka aj Eta a ECG. Tie oba udavaju 20 bar (oproti vacsinovym 15 bar), len ci je to aj realne. Neunahli sa a postuduj solidnejsie recenzie (idealne [aj] na kavovych weboch).
@michaelaaa02 pokiaľ napenovanie nie je priorita tak s delonghi dedica nepokazis nic.
Moja mama aj otec majú rovnaký. Ja som ho mal tiez kym som ho nedal otcovi asi 2 roky. Na klasickú mletú kávu je vynikajúci. Klasickú kávu co kúpiš v plechovke alebo jacobs kronung mletu. Pokiaľ si chceš sama namliet tak treba vyskúšať rôzne mletia nakoľko nedokáže veľmi silno pretlačiť. BAR-y nie su dôležité tuto. To ze má 15 barov neznamená, ze naozaj toľko tlačí.
Pokiaľ ale chceš sa hrať s penou a napenovanim tak radšej odporučam
tento: De'Longhi Dedica Arte EC 885.GY.
Ma klasickú napenovaciu profi trysku a urobíš s tym profi penu.
Ja osobne mam Sage Barista Express Impress ale to sa dostávame do kategórie Gaggia nad 500€.
Ak je budget okolo 300€ tak
toto: SAGE SES450BSS. Sage Bambino je ina liga oproti Dedice.
Ale zase pokiaľ nie si extra kavickar, ktorý si rad melie kávu, váži, experimentuje tak ti dedica od delonghi bude stačiť 🙂
@michaelaaa02 tento
https://www.planeo.sk/de-longhi-magnifica-s-eca...
Stojí síce viac, 300€ ale má aj toto na mlieko, vpohode sa čistí (okrem toho na mlieko stačí raz, dva krát do týždňa pri spotrebe 10-20 káv do dňa, čiže pri nižšej nižšia údržba).
@barbie1981 My ho máme v práci, používame denne cca 12 ľudí minimálne 2 krát denne. Máme ho už asi 10 rokov. Minimálne piati kolegovia si ho už kúpili domov.
Riez mame roky delonghi dedica, spokojnost, mlieko som napenovala parkrat, nadobu na mlieko by som ani nechcela (nevyuzijem)
@michaelaaa02 ja hlasujem za jednoduchost (najma udrzby). Mlieko sa naucis napenit parnou tryskou takmer na akomkolvek (aj lacnom) kavovare. Sleduj skor aky tlak vyvinie zvazovany kavovar. Napr. niektore lacne pakove kavovary (tusim De'Longhi) vedia tlak navysovat aj takym ventilom v samotnej pake a vysledkom je pekna crema vzhladom na zariadenie za 60-90€. Tusim uz su aj pakovky s udavanym tlakom 20 bar. Otvor heureku, hladaj pakovy kavovar a potom si daj zobrazit rebricek najpredavanejsich a kritickym okom postuduj recencie (frflosov na vsetko ignoruj).