prosím poradte hladám pre muža pákový kávovar ale do 100 eur teraz sú aj všeliaké akcie takže sa to dá ako som pozerala lenže ja som v tom vôbec nevyznám že podla čoho vybrať :D ...zatial sa rozhodujem medzi DE'LONGHI EC230.BK a BEKO CEP 5152 B
máte skúsenosti s týmito kávovarmi alebo viete nejaký odporučiť? ...aby mal jednoduché ovládanie a dalo sa tam spraviť aj capucino poprípade nejaké latté
ahoj,mame pakovy delonghi,isla by som zase do tej znacky.
Delonghi, nie je co riesit. Odskusany, dobry, spolahlivy, raz za par rokov vymenit v servise tesnenie za par eur. Prvy DeLonghi vydrzal 11 rokov, druhy fici uz 6. Akurat bud pravidelne odvapnovat (to kazdy kavovar) alebo pouzivat filtrovanu vodu (Brita a pod).
Za mna tiez Delonghi,dlhe roky sme mali pakovy a potom sme vymenili za automat. A uplna spokojnost
Delonghi, doplatte si trochu a pozri ec 685, kupovane x krat v rodine a vsetky idu uz roky
Ja planujem kupit delonghi co som pozerala parametre. Rozhodujem sa medzi DE'LONGHI EC785 BG DEDICA alebo DE'LONGHI EC685.BK DEDICA lenze podla parametrov mi pridu rovnake, nevidim ziadny rozdiel. Vie niekto poradit?
Tlak 15+barov... na riadnu kavu. Kvalitny a poriadny pakovy kavovar je priam nesmrtelny... Mame gaggiu (no len 400+EUR plus mlyncek na kavu), kvalita kavy sa vyrovna hocijakej kaviarni. Predtym sme mali 11rokov trochu jej lacnejsiu verziu... Nedám na ten kavovar dopustit, neporovnatelne s krupsom alebo delonghi plnoautomatikami.
Napriklad z tych lacnejsich tento vyhral testmagazin (neviem kedy, mozno novsie verzie budu mat):
https://www.mall.sk/pakove-kavovary/delonghi-ec...
https://www.testmagazin.sk/pakove-kavovary?gcli...
Tak si skuste nastudovat 🙂
ja by som siel do de longa, mame dlhe roky,om, beko robi kavovary? 🤔
@simca06022011 uplne suhlasim, gaggia alebo rancilio, a to su z tych lepsich pakovych tie lacnejsie, delonghi je fajn, ale dobru kavu od toho nečakajte, resp. ak date do Delonghi kavovaru lepsiu výberovú kávu napr. za 20-30 Euro/kg, tak vam ju spraví presne tak isto ako 8 Euro/kg kávu typu Popradská, Lavazza .... kávovar typu Gaggia/Rancilio a spol. je celozivotna investicia, tie kavovare vas preziju 🙂
dakujem 🙂
@zuzka_ke tak mne sa sem tam aj z lacneho kedysi podarila kava :D ked som tam presne, dala drahu kavu, dobre namletu... 🙂 a musel mat dobru naladu ten kavovar.. stacila drobnost ako kratko/dlho sa ohrieva atd a bola to voda. To mne by totalne pokazilo den :DD
@simca06022011 a delongi robí aj latté? alebo len klasickú kávu a capucino ? ja nie som kavičkár a neviem sa to nejak z toho dočítať :D ..pozerala som konrétne tento čo ste odporúčali v tom teste
Mame síce automaticky, ale delonghi. Určite by som šla do tej značky. Viacerí ho chvália
My sme tiež vyberali podľa recenzii .
Pákové podla mna nerobia automaticky nic, mavaju trysku na paru a tym sa robi pena, cize da sa samozrejme urobit. Ale nie ze stlacis gombik a urobí ti☺️ uz to je potom na zručnosti
Tiež mám Delongi a som spokojná.
Ja ma Delongi tiez , ale nechapem, ze som ho este ani raz za sest rokov nemusela odvapnit, mate niekto taku skusenost?
Ja mám Delongi capucino automat, ale ten stál okolo 250 Eur a už by som nemenila. Robí vynikajúce late a capucino. Stálo to za tú cenu. Aj odvápnenie má automatické.
@matabb73 ale tak na to odvapnenie mu musis ponuknut nejaky roztok nie?🙂
@december12 áno, je na to roztok. Objednala som si na Alze 500 mll, čo je na 5 použití.
Ma trysku na paru..cize v (najlepsie vopred vychladenej) plechovej kanvicke naparis=napenis studene plnotucne mlieko potom, co pripravis espresso. Kavove napoje su potom uz len o spravnom pomere espressa a mlieka, napr. Cappuccino = 1 diel espresso + 1diel napenene mlieko s penou. Cafe latte = 1 diel espresso + 2nasobne mnozstvo napeneneho mlieka s penou. Alebo skratka podla chuti.
Tiež chcem kúpiť kávovar a na Delonghi som už pozerala. Páčia sa mi asi najviac zo všetkých
@simca06022011 aj pákové také existujú. Je to niečo medzi klasickým pákovým a automatom. Ide tam mletá káva, do nádobky mlieko a potom už robí sám. Tento mám a je super: https://www.mall.sk/pakove-kavovary/de-longhi-e...
@matabb73 aha no jasne. Ale osobne ja pákový mam rada lebo sa v nom nema. Co pokaziť, je cisty, systemom ide iba voda... Cize toto by sa mi nechcelo cistit. Takyto mam na firme od tchiba na kapsule a musime cistit jednak kameň, ale aj ten mliecny system, umyva sa to super a tak. Ja pouzivam ten samostatný slahac mlieka, to ma aj dcera na kakao, čokoládu 😁 ohreje jej to mlieko aj bez slahania atd ☺️
@simca06022011 mne sa práve že klasický pákový Delonghi pokazil dosť rýchlo. Po odvápnení mi začal tiecť a aj káva nejako divne chutila potom. Neviem prečo. Tento má automatický systém odvápnenia, už som to púšťala tri krát a všetko OK. Dúfam, že to tak vydrží.
@matabb73 no.. Ja nemám takéto mašiny, iba raz som mala lacny pakovy kavovar a to Bola srandicka labilna a odlomilo sa nam nieco na nom. teraz mam novu gaggiu, predtym som mala starsiu dlhe roky a pokazila som ju ja sama túto jar - odbornym odvapnenim s octom 🤦🏻♀️😂 odislo čerpadlo, co by nebol problem keby sa nemuselo obj niekde z Holandska ci kade... Ja mam skúsenosť s plnoautomatom krups, pokazil sa nam, rozmontovali sme to a nepacilo sa nam co sme našli 😂 a presne, po case a cisteniach káva bola uz taka zvláštna. To iste mi robi tchibo, umyvam, výplachujem. Ale pakove nie...
Kúpila si ho? Spokojnosť?
.