Ostrovčekový digestor

drobaja
9. aug 2021

Ahojte 🙂
Keďže je tu kopec šikovných gazdiniek, ktoré travia veľa času v kuchyni, chcela by som sa Vás opýtať, aky digestor by ste mi odporučili do otvoreného priestoru nad varnú dosku, ktorá bude zasadená na ostrovčeku smerom z kuchyne do obývačky. Ide o to, ze pred vyparmi by mal ochrániť fakt veľký priestor, nakoľko máme otvorený strop.
Takže hlavne nech je výkonný. Tichý chod by bol už len bonus.😉

Ďakujem Vám krásne za Vaše skúsenosti 🙂!

sarinka2012
9. aug 2021

@drobaja pripnem sa sem aj ja lebo tiež hladám a patram 🙂 ešte doležitá info - máte komín alebo potrebujete recirkulačný digestor? ja nemám komín a potrebovala by som recirkulačný digestor na otvorený priestor 50 m2 ( obyvačka, kuchyna, jedálen)

drobaja
autor
9. aug 2021

@sarinka2012 no vidis, dakujem, to som zabudla napísať, aby bol na recirkuláciu🙂Tiež komin nrmame.
Máš už niečo vyhliadnute? 🙂

ulrich123
9. aug 2021

@drobaja tak tu sa drzo pripnem aj ja 🤣 👍🏻

sarinka2012
9. aug 2021

@drobaja absolutne, stále pozerám ale väčšina ma slabí výkon alebo sa mi nepači desing a ked najdem nejaký pekný s dobrými parametrami tak je komínový....takže ak by niekto poradil budem rada 🙂 ale toto asi skor na modrej streche poradia 🙂

luccija
9. aug 2021

@drobaja máme tento vyzerá byť na fotke malý, ale nie je a som max spokojna

luccija
9. aug 2021

Ale ja ho mám do komína, ale môže byť recirkulacny

aalt
8. nov 2021

Trosku ozivim diskusiu.
@luccija ako sa to cisti? Ako zvlada odtah v porovnani napr. s takym ako je na fotke? Nejde o konkretny model, ale o plochu odtahu. Vyberame digestor. Ostrovcekovy s odtahom von (hore) nad indukciou. Tiez mame vyhliadnuty nejaku podobnu "ruru" ...
Dakujem za odpovede.

luccija
9. nov 2021

@aalt ja mám taký čistiaci prostriedok na nerez a s tým vylestim.Spodok tie sieťky sa dajú vybrať a v jarovej vode umyjem.A sací výkon neviem ..ja som spokojná nevidím rozdiel v menšom guľatiom a väčšom digestore ide len o dizajn sací výkon podľa mňa majú cca rovnaky

aalt
9. nov 2021

@luccija a to mas to gorenje ? Kde tam su tie sietky? Podla fotky su v strede svetla a odsava to ako keby po obvode tych svetiel. Ano sacie vykony maju +/- rovnake tak som chcel vediet ci ma nejaky vplyv aj plocha odsavania ... Vdaka za odpovede.