Oprava televízora - skúsenosti

marickaaaa
23. okt 2021

Prosím vas z ničoho nič sa nám objavilo toto na televizore. Da sa to opraviť? Mate s tým skúsenosti. Mame ho dva a pol roka takže záruka uz nieje bohužiaľ. Je to Samsung. Ci rozlúčiť sa a kupit nový och.

mufka1
23. okt 2021

@marickaaaa no tu už nič ,bohužiaľ robila som v Samsungu.Tu jedine meniť panel ktorý je drahší ako nova telka 🙄😒

marickaaaa
autor
23. okt 2021

@mufka1 a čím sa to mohlo stat? Ved ten televízor ma dva a pol roka. Poznam ludi co maju televizor aj 10rokov a ide nic mu nieje

mufka1
23. okt 2021

@marickaaaa vertikálnyc pruh pokrývajúcich povrch obrazovky sa môže objaviť ako dôsledok poškodenia matrice alebo poruchy dosky T-KOH.Bohužiaľ všetko je pásová výroba a všetko vydrží do 3 ci 4r a preto sú súčiastky drahé aby sa kupoval novy tovar a bol odbyt .Áno nájdu sa aj výnimky ja mam podobný televízor a mame ho 8r .Ale to je fakt skôr výnimka .Vlastne ta dosa na TV je s miniatúrnych diód a tie keď začnú štrajkovať tak koniec.

aalt
23. okt 2021

A co mu je? Ten tmavy pas? Odisiel pas podsvietenia. To sa da vymenit. Novy nestoji vela (desiatky euro), len musis najst niekoho, kto to robi. A teda plus praca, alebo sikovny kamarat.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marickaaaa
autor
23. okt 2021

@aalt ano ten tmavy pas

aalt
23. okt 2021

V servise s pracou to asi pod 100 euro nebude. Inac najhorsie na tom asi aj tak bude prevoz toho tv. Ak nemas origo krabicu a servis bude chciet doniest. Aby to ta velka obrazovka vobec prezila. Ale opravit sa to da.

marickaaaa
autor
23. okt 2021

@mufka1 lenže tam nic nestrajkovalo. To odišlo ako sa zapol televizor a bum naraz ako keby niečo sa tam vyplo

marickaaaa
autor
23. okt 2021

@aalt ved práveže neviem.ci nieco take sa oplatí aj opravovať. Akoze dame aj 150e lepsie ako novu telku kupit

aalt
23. okt 2021

Vacsinou to znamena komplet rozobrat a poskladat TV. Pozri napr.:

https://www.youtube.com/watch?v=fHhx12Ax7Jk

Obvolaj si servisy v okoli. Je to celkom "bezna" chyba TV aj monitorov.

mufka1
24. okt 2021

@marickaaaa skúste sa opýtať opravára .Určite spravy diagnostiku za ktorú sa platí od typu TV a sam vam povie cenu .

janlacko3366
4. sep 2024

Ak by to niekomu pomohlo, mal som presne ten istý problém, vymenil som led podsvietenie a tv je ako nový. Kupoval som ho tu https://www.tvdiely.sk/