Ahojte baby.Chcem sa opýtať, oplatí sa kúpiť umývačku riadu?Doteraz som ju nemala,ale chcem si ju kúpiť.Sme štvorčlenná rodina dve male deti.Chodím do roboty,varím nie každý deň.Hlavne víkendy. Dajte plusy a mínusy.
Ďakujem a prajem pekný večer.
Jasné. My sme len traja, ale využívame pravidelne. Aj čas aj vodu ušetríš. Šírku si daj podľa toho koľko riadu denne dáš, ale my máme 60 cm a za dva dni ju naplníme. 45 cm by nám bola malá.
My sme takisto 2+2, no nenaumyvas sa tolko a s vykladanim ti hravo pomozu deti, spratane po vareni raz dva, rovnako po navsteve alebo nedelnom obede, cez tyzden pustam kazdy druhy den cca, teraz sa nam na tyzden pokazila a teda chybala mi, komfort a pohodlie sa to vola😆
Najlepší pomocník v domácnosti spolu s robotickým vysávačom
@inava žiaden minus nevidím, len plusy
Zatiaľ sme len dvaja, dieťa na ceste a uz si bez umyvacky neviem predstaviť. Umyvacka ide u nás denne. Som doma a varím každý druhý deň. Po varení mam upratané do 5 minút. Po návšteve tiež. Pri štvorčlennej rodine sa za deň určite náplní. Navyše je to ekonomické a šetrí čas. Namiesto trávenia času pri hrncoch trávim svoj čas zmysluplnejsie, napr. pijem kávu, dám si sprchu, venujem sa manželovi. A neoceniteľné je, že vďaka umývačke sa nemusíme dohadovať, kto neumyl riad.
Ja neúmyjem po sebe ani lyžičku.
Už si to doma bez nej neviem predstaviť. Určite si ju zadováž, neoľutuješ
@inava z môjho pohľadu človek ktorý vynašiel umývačku riadu by mal dostať nobelovu cenu takže za mňa určite áno áno a zasa áno!!!!!!
Umývačka snáď ani nemôže mat mínusy 😜❤️Milujem ju , vážne ☺️
Áno, áno, ÁNOOOO! (Ani som nedočítala, odpovedám na nadpis diskusie.) 😃
@inava jediný minus je menšia umývačka určite sa lepšie oplatí väčšia 60cm ako ta 45cm. Prsok ti zhltne rovnako aj vody minie rovnako často tie väčšie aj menej a dáš tam omnoho viac riadu 👍👍👍
Za mňa veľká spokojnosť...hlavne ušetrenej vody....kolkrat ide aj trikrát za deň keď vo velkom varím a mame aj večeru teplú tak nazbiera sa ale každý deň ide určite je to super pomocník... Ak máš priestor daj 60 cm
@inava jedine minus umyvacky je to, ze sa sama nevylozi 😅
Mínusy nie sú, fakt, len samé výhody :D
Najlepšia vec v domácnosti. Mínusy za mňa žiadne
Urcite ano.Lutovat budes len to, ze si si ju nekupila skor.
Jednoznacne sa oplati a odporucam ani neuvazovat o 45cm, jedine 60cm. Mne by sa zislo niekedy aj 90cm keby take boli :D a to sme zatial len dvaja, babo je na ceste, ale je plne vyuzita kazdy den, niekedy aj viackrat za de.
Ale teda ja som sa stretla s roznymi nazormi, napr. ze plnia umyvacku tyzden a potom nemaju taniere a pribor, lebo v umyvacke umyvali naozaj len taniere a pribor :D
ja v nej umyvam komplet vsetko (okrem drevenych veci) - pripecene pekace, zapekacie misy, plechy od kolacov, vsetky hrnce, panvice, misky, nadobky, taniere, salky, pribor, servirovaci riad (naberacka, obracacka, velka lyzica...), tiez vsetky pomozky ako struhadlo, lis na cesnak, krajac na vajicka, skrabka na zeleninu, metlicky na slahanie, stierky, sitka, cedidla, no fakt ze uplne vsetko 🙂
Ja som asi jediná divná žena, ktorá považuje umývačku za zbytočnosť 😂. Naši ma prehovorili, že si ju mam dať do kuchyne, keď sme si prerabali vlastný byt a môžem povedať, ze za 10 mesiacov som ju pustila ani nie 10x 😁 rýchlejšie si umyjem v rukách, kým nazbieram riad na naplnenie umývačky, pomaly nemáme z čoho jesť a to mám iba 45ku 🤷♀️ a kamošky v okolí mi plaču, že čo by dali za umývačku 🙈
Naša umývačka nemá mínusy 🤭
@legna30 tak to teda nechápem ako je toto možné pri 3 členoch lebo v predošlom byte sme mali 45ku a boli sme len dvaja... okamžite bola zaplnená...stačili 2 hrnce, poháre, pár tanierov a bolo vybavené..veľmi často som vtedy s "láskou" spomínala na chlapíka z kuchynského štúdia, ktorý nás nahovoril na 45ťku...lebo veď pre 2 stačí 😳🤦
Ak máte veľa riadov tak potom neexistuje že nemáte z čoho jesť 😂 potom vám ich umývačka asi skrýva 🤭
Ano, ano, ano, 4 mesiace sme zili bez nej a uz nikdy viac. A to vacsinou umyva riad muz
My sme dvaja ako som pisala a supravu tanierov mame po 6 - cize hlboke, plytke, male tanieriky, hrnceky, salky...pribor rovnako po 6.
A tea len z ranajok - 2 velke plytke taniere, 2 hrnceky, pribor, pripadne este misky - ok, lenze tie ranajky aj nejak pripravim, cize napr. doska na krajanie, noz, miska, panvica, alebo struhadlo... desiata zas napr. salka 2x, maly tanierik 2x, zas nejaky noz napr. na ovocie.
A nasledne obed - a to zas nie su 2 hlboke taniere a 2 plytke a 3x pribor. To su minimalne 2 hrnce, doska na krajnie, noz, miska a dalsie pomocky, k tomu panvica, alebo zapekacia misa, naberacka, saltova miska... poas dna este nejaky pohar, miska od orieskov a uz je umyvacka plna - pustim po dojedeni napr. na hodinovy program a za tu hodinu skutocne nejem ani nevarim nic dalsie. A aj keby tak stale mam z tych 6 tanierov k dispozicii este po 2ks z kazdeho, rovnako pribor.
Na olovrant, alebo nejaky poobedny puding mam uz vsetko umyte, cistucke... v pripade, ze ranajky nemame teple, varim nieco jednoduchsie, tak akurat za jeden den nazbieram plnu umyvacku a vecer pustim na dlhy eko program - rano mam vsetko ciste a suche.
My sme dvaja a ide nam mycka denne, niekedy by som prijala aj dve mycky, ale ja teda aj denne varim. Najcastejsie pouzivam hodinovy program, takze mi nikdy nechyba co potrebujem.
mycka sa dnes neoplati jedine tak pre jedneho cloveka.. ok, mozno pre dvoch, podla toho, ci zena vari alebo nie…
inak sa brutalne oplati a minusy nie su ziadne.. my sme trojclenna rodina a bez umyvacky si to neviem predstavit -
kolko zabiteho casu a spotrebovanej vody, znicene ruky od vody skoda reci
Áno, umývačka je top vec. Nielen že človek nemusí umývať riad, ale aspoň ten riad nie je na.očiach, len ho decentne šupne do umývačky a nechápem, prečo niektorí ľudia, čo majú umývačku, umývajú aj tak polku veci v rukách, ja tam naozaj napchám všetko, ešte aj tie plechy, ako to už niekto spomínal, jedine drevené veci a nože umývam ručne. Sme dvaja, máme tú väčšiu umývačku a teda nemáme problém ju naplniť 🙂
@legna30 sme traja dvaja dospelý a dieťa a mam taniere poháre na nealko a príbor pre 12 ľudí. K vám nikto nechodí na návštevu? Dokonca aj moja 75r svokra keď bola u nás na prvej návšteve na obede a videla ze sme mali upratané po obede s jej synom za 10min. a mohli sme sa im ako návšteve venovať hneď vravela ze ona by ju veľmi doma chcela
@inava minusy - ked mam z niecoho jeden kus a hodim ho do mycky, potom mi chyba, uz som velmi leniva, aby som umyla rucne :D Odkedy je mycka, varim ovela radsej, ked sa po mne same uprata 🙂