Ahojte. Chcela by som aby dom bol pekne vonavy, mam difuzer s tycinkami, ale nemam pocit, ze by to nejako bolo citit.
Pouzivate niekto bytovy sprej? Ak ano, je to lepsie/intenzivnejsie? A kam to treba striekat a ako casto? Do vzduchu co niekam na vankise v obyvacje, aby co najdlhsie to bolo citit?
@lylyjana za mňa nie. Kto si chce dobrovoľne do bytu striekať umeliny, ktoré musí on aj deti celý deň dýchať.
Bývam v dome, a keď k nám príde návšteva, každý, že ako mi to doma pekne vonia. Nepoužívam nič extra. Periem, upratujem, psa doma nemáme, vetram. V máji živý orgován vo váze, júni levanduľa, neskôr rúže.. Celkom dosť to cítiť. A podlahy umývam ajaxom.
Cez vianoce občas neodolám vonnej sviečke hoci aj tie nie sú na vdychovanie zdravé.
Nejaké prírodné esenc olejceky si neskúšala? Mohlo by to byt lepšie
Radsej nieco, co prirodzene uvolnuje vonu (susene bylinky, prirodne silice) a casto vetrat. I v zime.
Ja som to vyriesila difuzerom s vodnou parou. Nakvapkam do neho par silicovych kvapiek, necham polhodinku bezat.
Tie mensie difuzery prevonaju miestnost. Ten velky popritom aj prevlhci vzduch na prizemi.
Snazim sa vyhybat umelym vonam, lebo u nich po chvili vyprcha ta najvonavejsia cast a ostane len ten zaklad a ten byva tazsi (niekomu moze aj smrdiet).
Mala som kedysi takto vonnu sviecku v spalni. Krasne vonala, aj ked nehorela. A nevedela som prist na to, co to tam tak tazko vonia, az tak cudne smrdi, kedze sviecka samotna taku vonu nemala. Stale som tam vetrala, ale vzdy sa to vratilo.
Potom som ju dala odtial pokusne prec a ten pach zmizol.
Pritom priamo v miestach, kde stala, bolo citit jej peknu vonu. Ale uz na opacnom konci miestnosti prerazal len jej zaklad. A ten bol divny.
@lylyjana je to podla mna zbytocna chemia. Pride mi ako lepsia moznost nejaky aroma olej prirodny do tej vodnej lampicky alebo difuzera. Ja napriklad mam rada vonu cerstveho pradla, takze relativne casto periem zavesy s tymi perlickami do prania, vyvesim este mokre a pekne to rozvonia miestnost. Alebo ak mas podlahy, tak som pocula tip dat trochu avivaze ked umyvas do vody.
Pre mňa nepochopiteľné. Ľudia si doma striekaju takéto sra**y, majú z toho úplne otupený čuch. Za krátky čas si na to nos zvykne, už to necítia, tak pridáme na intenzite a zas dookola. Časom už pomaly necítia nič, zato keď tam človek príde na návštevu, tak dostane takú facku až hrôza. To akože keď niečo vyslovene nie je navoňané, tak to smrdí?? Ja nechápem ani tie besné aviváže... Na to ešte antiperspirant, ešte voňavky, ešte voňavý lak na vlasy... Nakoniec smrad jak v bordeli. Čerešničkou na tortu je v tomto prípade ešte cigareta, najlepšie taká "zdravotná" mentolová slimka 🤮🤮🤮
@jankalukasova a potom ten čo nič také nepoužíva, tak smrdí tým čo používajú celú drogériu a parfumériu.
Moja svokra pouziva strašne veľa aviváže,a vonné sviečky a stále sa sťažuje ako nám smrdí oblečenie a dom a pritom nik iný sa nesťažuje.
@evica17 no to je presne to, čo nechápem, že keď niečo nie je výslovne navoňané, tak to proste smrdí? Kde je nejaká neutrálna vôňa, ktorá vládne nevonia a ani nesmrdí? Keď sa v domácnosti normálne upratuje, perie, vysáva, tak tam nemá čo smrdieť ale nemusí to tam byť ako v drogérii 🙈
@jankalukasova no nevysvetlis že zbytočne chemikálie ktoré sa dostávajú do tela, a ešte zbytočne vyhodené peniaze .
@jankalukasova ja som tu raz citala diskusiu.. Zena perie vo vonavom prasku, pridava avivaz, susi v sušičke, kde pridá tie vonave obrusky a ozehli to, pricom do vody v zehlicke prida tiez cosi vonave.. 🤦♀️
@lylyjana ja mam doma take "spoty" (kupelne, kuchyna nad drezom, chodba...) kde mam umiestnene male plechovky s perforovanym uzaverom, v nich je nieco ako hrubsia hubka (uz som to tak kupila), a tam nakvapkam prirodnu silicu, pouzivam kuceravu matu, klincek, visnu, levandulu, harmancek, jazmin...vonia to krasne.
@zafir01 sojove sviecky nie su zavadne (tak ako tie parafinove) 🙂