Oplatí sa bazén s vaňou zapustený do zeme?

evaeva123
5. jún 2020

Ak ste niekto stavali v poslednej dobe bazén s vaňou zapustený do zeme,napíšte prosím,koľko Vás to stálo celkom so zastrešením.Nie je to lepšie,ako sa trepať s troma deťmi na kupalisko?Stále kalkulujeme,Ale podľa našich informácii to vyjde až na 10.000Eur.A to je
strašne veľa.Vďaka

deti95060810
5. jún 2020

prečo si nekúpiš bazén ktorý len položíš na dvor a po sezóne ho jednoducho zbalíš preč? Bazén, plachta, piesková filtrácia - cca 200 e...my už tak fungujeme tiež niekoľko rokov pri väčšom počte detí....

syslik81
5. jún 2020

samozrejme ze domaci bazen je lepsi ako kupalisko uz len zo zdravotneho hladiska..kazdopadne ak chces zastreseny nieje to lacna zalezitost ..pocitaj aj cistenim tabletami etc a mas to isto drahsie ako myslis,,, kazdopadne ak mas peniaze a priesor isla by som do toho .. ak nie kup si klasicky bazen kt po sezone zlozis .. ak mas sikovneho manzela aj ten sa da zapustit do zeme pripadne urobit oblozenie a spevnit ho .. youtube ma kopu napadov ;)

marca12
5. jún 2020

A obycajny bazen nechcete? Mavali sme okruhly 3,60m teraz hladame vacsi obdlznikovy. Je to super. Tie riadne bazeny zapustene do zeme za cenu 10.000€ vam este aj malo.povedali. spocitaj si vykop,betonovanie,samotny bazen a este aj zastresenie,filtracia atd. A pozor tie lacnejsie laminatove chytaju riasy,preto su lepsie drahsie a kvalitnejsie,nevyblednu ani sa tam nerastu riasy po bokoch.
Ale aj tak obcas vybehneme na kupalisko,mam rada kupaliskovu atmosferu. Ale doma v bazene sme kazdy den,aj ked uz len na pol hodinku niekedy,ale vyuzivame ho nadmieru.

meluela
5. jún 2020

@evaeva123 toto leto urcite lepsie vlastny bazen, aj keby mal byt len provizorny

eliska13
5. jún 2020

@evaeva123 kúp si ten obyčajný z Mountfieldu a zakop, keď chces, aby Ti deti skákali do vody, ak nie len ten nadzemny úplne to staci na leto.Pri 3 deťoch by som išla 2x za leto na kúpalisko nech majú zmenu, ale baliť veci, jesť byť hlava na hlave nie je nad vlastný dvor

jaja1979
5. jún 2020

@evaeva123 my máme takýto, ma 19 kubikov, na dĺžku 5,5 metra

zdencaaaa
5. jún 2020

my mame nadzemny bazen, na jesen vycistim zbalim a hotovo. Aj tak sa bazen vyuziva maximalne 3 mesiace v roku ale nedam na neho dopustit. Skvela vec na dvore. My na kupalisko nechodime

loginexistuje
5. jún 2020

to co si zadala bazen v zemi vana + prestresenie ... tak ano tam mozes ratat 10 000 +
ak chces nieco lacnejsie tak skus Mountfield aj ked je uz dost neskoro treba objednavat februar marec ... lebo teraz dostanes termin montaze na jesen ...

ale samozrejme pri troch detoch sa bazen oplati .... a to nie len pre vstupne ale nemusis sa nikam trepat jedlo tam kupovat a hluposticky ...

danulienka78
5. jún 2020

My máme bazén 3x6m aj so zastrešenim, cena 10 000€ pred 4 rokmi

daganov
5. jún 2020

@evaeva123 ak máš tri malé deti, je bazén v záhrade výborná vec, len treba samozrejme dbať na ich bezpečnosť. Je to výborná vec aj pre dospelých na osvieženie, ale zaplávať si v ňom nejako zvlášť nezaplávaš, na to je lepšie to kúpalisko. Ale pri troch deťoch by som do toho išla, len s tými 10000 eurami by si mala rátať, aby bol aj zastrešený a mohol sa využívať viac dní do roka.

maminatimka
5. jún 2020

My máme tiež 3x6m, laminátovy so zastrešením, kamienkovy koberec okolo, všetky príslušenstva ,tiež pred 4 rokmi nás vyšlo cca 9000€.

jaja1979
5. jún 2020

@evaeva123 nejako mi preskočila odpoveď... My máme nadzemny s nafukovacím okrajom, dĺžka 5,5 metra, šírka 3,5 metra. Napustame ho v máji, balíme v septembri. Bazén, filtrácia, ohrev, rebrík, plachta a príslušenstvo nás vyšlo cca 1200€. Ale je super, máme už asi 4 sezóny. Príde mi bezpečnejší, keď je vyvýšený nad zemou, len tak doňho niekto nespadne. Bežne sa tam kúpe 4-5 deti. Decká sa naučili plávať, potápať, keď chcú, tak aj z rebríka si zaskacu. To sa ale mne zase moc nepáči...😜sme s ním spokojní a keď decká vyrastú, jednoducho Ho nepostavíme a mám pokoj, nemusím ho naveky udržiavať. Dlažba pod tým už bola vybudovaná predtým, do ceny nerátam.

zdencaaaa
5. jún 2020

My máme tento z lidla 3,66

lubica088
5. jún 2020

@jaja1979 prosim ta, mas ho na priamo na dlazbe len s tou tenkou plachtou pod nim ? lebo ja chcem tiez ten nas dat na beton, ale vraveli mi susedia, ze urcite si mam dat pod to nejaku makksiu podlozku (tartan napriklad) ze na betone je to moc tvrde... vy ste ok s dlazbou ? dakujem

simca06022011
5. jún 2020

@lubica088 ja by som to dala na makksie ak sa da, my sme nakoniec mali pod nim drevenu koru (haldu... udupanu), predtym take drevene podium pod nim bolo.

majushka
5. jún 2020

@evaeva123 My prave dokoncujeme. Cena so vsetkym bude do 30 tis. Manzel chcel zapusteny kvalitny. Za teleso bazena sme sice platili menej, bola to tretinova akciova cena, ale vykop a zemne prace budu tiez do 10 tis. a kvalitne posuvne prestresenie tiez tak. Sachtu na strojovnu tiez ratam. Dali sme si solinator a ptotiprud zabudovat. Bazen je vbetonovany, ocelova konstrukcia s foliou. Zaruka 15 rokov. Kedze mame nepristupny teren, hotove teleso by musel priniest vrtulnik, takze sme zvolili tento typ zabudovaneho bazena.

jaja1979
5. jún 2020

@lubica088 áno, tri roky tam bola len tenká plachta a tento rok sme dali také podložky asi 2cm hrubé , nieco mäkšie ako polystyrén, ale nie kvôli prepichnutiu, ale kvôli tepelnej izolácii, tak som zvedavá, či to bude mať nejaký efekt

simca06022011
5. jún 2020

@evaeva123 tak ale zalezi aky bazen chcete, daju sa urcite aj lacnejsie zaobstarat, vykopove prace si viete aj svojpomocne urobit, instalaciu vam urobia.. pripadne vobec to nemusite uplne zakopat, alebo vobec... Ja osobne by som vyskusala ten nafukovaci, mali sme taky ako jaja1979, sice len cca 3 sezony, alebo 4.. a este bez dietata, ale posluzil perfektne. PERFEKTNE. Velky priestranny.. dookola si zaplaval niekto rekreacne :D na nafukovacku sme sa vytrepali v klude .. cize opalovanie vo vode tiez funguje :D A halvne, po tej kratkej sezone u nas (u nas max polka juna-august, ak sa fakt podari pocasie... ) sa zlozi aj odlozi, filtracia vo velkosti neviem.. priemyselneho vysavaca, dokupovali sme len piesok a tablety. A to je vsetko 🙂

evaeva123
autor
5. jún 2020

ten z manfildu máme 10 rokov,už ho stalé renovujeme.Sme velká rodina,už by sme chceli niečo zastrešené,aby sa sezona kupania predlžila.Rátalli sme 10.000 eur,ale asi treba pridať.Danulienka 78mala pravdu. Pri 5 deckách treba rátať aj so zastrešením
@eliska13

lubica088
5. jún 2020

@jaja1979 mozem vediet ake podlozky ste dali ? a odkial ich mate ? dakujem

majushka
5. jún 2020

@evaeva123 Len pre zaujimavost, rucne to dat kopat niekomu vychadza podstatne drahsie ako bager. Bola to mega jama, aj na sachtu, aj na rezervu, cize obsyp atd. Neviem si predstavit to svojpomocne kopat.😅 Dalej to zahrnalo vela odbornych prac aby to bolo poriadne. Chlapi sa nabetonovali atd. Podla mojho nazoru ked zapustit, tak kvalitny bazen. Alebo potom tie obycajne povrchove. My sme v zime dostali kalkulaciu na fajn cenu, ale je to trosku zavadzajuce, cena rastie na inych veciach. A ked uz sme do toho isli, tak zase sme sa rozhodli pre tepelne cerpadlo, prekrytie, nie chemiu ale.sol, protiprud... Nech sa to vyuziva co najviac.

eliska13
5. jún 2020

@evaeva123 tak skús pozrieť Marimex naši známi majú odtiaľ, ale kúpu sa maj-zac.oktobra oni sa zmestili do 10 t, ale určite záleží od vybavenia
@lubica088 my máme plachtu a takú podložku čo sa dáva na detských ihriskách pod preliezky neviem ako sa to volá.Niektori dávajú plachtu na to piesok ešte jednu plachtu a bazen

eliska13
5. jún 2020

@majushka áno lepšie je zavolať bager a je pokoj.Rucne kopať je trocina aj pre veľa ludi

eliska13
5. jún 2020

@evaeva123 alebo odtiaľto majú susedia
https://www.albixon.sk/sk/bazeny

jaja1979
5. jún 2020

@lubica088 je to taký zvláštny materiál, niečo ako výstuha v balikoch, keď ti príde niečo krehké, nám to daroval sused, používa sa to u nás v jednej firme, keď im prídu veľké balíky a majú to ako odpad, takže, či sa to dá kúpiť, netuším...

veronika_1991
5. jún 2020

@evaeva123 naši dávali zapustený akrylátový, keď som mala cca 8 rokov, teraz mám 29 a bazén sa stále používa 🙂 je to dlhodobá investícia...

kristina27299
23. jún 2020

Možno na inšpiráciu, bazén ale predsa skrytý

qetka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana005
23. jún 2020

@evaeva123 ahoj, a nechcete si urobiť zapustený do zeme ale z tvárnic, na to lepidlo, sieťka a natrieť iba s farbou?
Nás taký vyšiel cca 2000eur.
Teraz sme už síce tiež na 10000 eur, ale je v tom zastrešenie za 6700, lebo sme chceli vysoké, aby sme sa tam mohli kúpať aj keď je zle počasie.
A cca tisícka išla na betón okolo bazéna a na dlažbu.
Tie menšie zakrytia máš za 3000eur

jana005
Autor odpoveď zmazal
Zobraz