Okná od Slovaktual

oliviabb
26. sep 2024

Ahojte, potrebovala by som vedieť od tých, čo majú okná od Slovaktual prekladané tento rok, či aj vaše krídla vo vrchných pántoch sú voľné, čo je vidieť pri otváraní okna, nedrží to napevno ako v spodnom pánte. Podala som reklamáciu, z materskej firmy (výrobca) odpísali predajcovi, že ich treba doinštalovať. Bol to u nás pozrieť externý spolupracovník daného predajcu, pozeral, zložil okno, aby mi to ukázal, povedal, že je to v poriadku, že tam sa nedá nič dotiahnuť, že je to tak vyrobené. Ako sme doma prišli na to, že sa to hýbe, všade, kde mám možnosť skúšam otvárať okná a pozerať, či to robí aj na nich. A teda na iných som sa s tým nestretla. Preto by ma zaujímalo, či niekto nemá skúsenosť a napr. či to nemôže byť výrobná chyba alebo je to v poriadku.

ahhola
26. sep 2024

Mate nejake nadmerne okna, ci bytovkove? Niekedy sa pod vlastnou vahou zvesuju a treba panty dotahovat. Tiez nas caka tour po okniaroch, chcem skryte panty, teply ramik a 3sklo. Rustikalnejsi profil🤣to asi nemaju, len same "techno" vsade.

oliviabb
autor
26. sep 2024

@ahhola bytovkové. Áno, viem, že sa dajú dotiahnuť. Len tu je problém inde, pán mi to ukázal, proste s týmto sa nedá nič.

egonsk
26. sep 2024

@oliviabb reklamuj znovu a ukaz ine okno, ze tam to je ok... a nech to napravia, hoci by ho mali aj cele vymenit. Ja mam velke tazke okna s 3sklami a hrubym profilom na dome (iny vyrobca, kovanie Siegenia) a idu lahulinko a dosadaju fest presne, som ich po 6tich rokoch len raz korigoval, lebo milimetrik povysli a zacali zlahka zadierat na dolnej strane... a mazem ich zlahka cca kazde 2-3 roky.

oliviabb
autor
27. sep 2024

@egonsk dávala som u nich robiť len 1 okno, predošlé v ostatných izbách je iný výrobca. Netuším teda, či výrobca má teraz takúto technológiu alebo je to chybové.

sono2
27. sep 2024

@oliviabb ja len napíšem ze svokryne vyzerajú po 10 rokoch z vonku otrasne. Zničené.
Ja mam taktiež obyčajne okná 12 rokov a sú ako nové.

ahhola
27. sep 2024

Odfot to a hod na fb staviame svojpomocne. 🌷

oliviabb
autor
27. sep 2024

@ahhola vďaka, túto stránku som nepoznala.

simca06022011
27. sep 2024

mozes aj modru strechu oslovit, tam je predsa len viac stavby znalych ludi, my mame slvoaktual na firme okna, a hlavne francuzke okna= dvere vsetko.. len teraz tam nie som.. a je to uz viac rokov.. a popravde neviem si velmi predstavit co popisujes. Treba pofotit, poradit sa, a proste ziadat napravu kludne aj vymenu, hlavne je aby riadne tesnili, drzali, nemali by sa podla mna vyrazne kyvat ani nic. Nam sedia presne, nic sme nikdy nedotahovali ani nestelovali. Ale teda pozreim ked sa dostanem tam.

oliviabb
autor
28. sep 2024

@simca06022011 dala som to na stránku staviame svojpomocne aj s videom, dvaja páni mi napísali, že je to v poriadku, jeden aj odfotil, v čom je akože "problém", opísal to presne takisto ako ten pán, čo bol u nás. A potom mi napísala pani, že jej to nerobí. Sú rôzne kovania, na našich oknách dali také, že zhora je tam vôľa, pri otváraní okna vo vrchnom pánte to nedrží napevno. Na foto sa to nedá zachytiť. Myslím, že na starých oknách to tak nebude, ale môžeš pozrieť.