Odvlhčovač vzduchu do bytu

foxandswan
13. nov 2023

Poradili by ste mi prosím účinný odvlhčovač do bytu s rozlohou 75m2? Máme vlhkosť v byte okolo 60% a robia sa nám plesne na stenách vo viacerých izbách, máme prízemný byt, pod nami je garáž, bytovka je zateplená.

Potrebujem niečo účinné, najlepšie jeden odvlhčovač na celý byt. Na cene nezáleží. Máte niečo odskúšané, overené?

Ďakujem 🙂

mima172
13. nov 2023

@foxandswan 1 odvlhcovac na celý byt by bol fajn, no reálne to asi nie je. Pozri značku Klarstein, my sme s ním veľmi spokojní. Byt mame 68m2 ale o to ani nejde, je potrebné preložiť ho do miestnosti, ktorú chceme aktuálne odvlhčiť. Nie je zapnuty stále. Dobre odvlhčiť byt nám trvá tých 4-5 dní a zasa ho môžeme na čas odložiť. Zapíname ho, keď sa vlhkosť blíži k 60%.

idemo
13. nov 2023

Máme túto značu. Objednavali sme zo stránky prealergikov.sk. Sme naozaj spokojný. Je tam nočný režim, režim na sušenie bielizne a čistička vzduchu. Mame male dieťa a v zimnom období to ozaj ide denne.
Je inteligentný takže sa sam zapne skontroluje vlhkosť a keď je dobrá tak sa vypne a keď je vysoka odvlhčí.

viestta
13. nov 2023

Ronhson ma dobre a vykonne odvlhcovace. Ale aj ked kupis vykonny, tak ci tak sa nevyhnes prenasaniu z miestnosti do miestnosti. Cez den tam kde nie ste, v noci obyvacka. Nie je to hlucne, ale pocut to a nas odvlhcovac rusil, tak sme ho prenasali tam, kde momentalne nikto nebol.

domcci72
13. nov 2023

radsej si kup dva odvlhcovace, na mensi priestor, my sme tak mali, ze v obyvacke a v spalni, zvlast, lebo ono ked mas jeden tak to aj tak neurobi tolko, mam dobru skusenost s odvlhcovacom Sencor, aj cenovo dostupny, vykonny a hlavne nie je hlucny 🙂

berusinka2
13. nov 2023

@domcci72 vies aj dat konkretny link?mas ovela vyssiu spotrebu elektriny?dik

slavomira236
13. nov 2023

@foxandswan mam rohnson a treba ho prenasat. Myslim ze cez 40m ukazuje aktualnu vlhkost da sa nastavit aku vlhkost chces potom vypne ak sa vlhkost zvysi znova sa zapne da sa dat na slabsie silnejsi mod ale pocut ho urcite by som pri nom mezaspala ani telku nekukala

30secondstogabi
14. nov 2023

My máme Klarstein a sme.spokojni..denne odsaje cca 3 l vody...ale pleseň treba zahubiť ..sú na to špeciálne postreky bežne dostupné alebo termoizolačné protiplesňové nátery ...a hlavne treba nájsť tepelný most ,lebo kondenz vzniká kvôli nemu a potom sa tvoria plesne

foxandswan
autor
14. nov 2023

@30secondstogabi budeme riešiť aj tie nátery, ale asi to bude dlhšie trvať kým vyspravime celý byt 🙉 ako nájdem tepelný most?

foxandswan
autor
14. nov 2023

@slavomira236 tiež sme napokon kúpili rohnson, tak uvidíme či to bude stačiť

ivanabat
14. nov 2023

@mima172 mohli by ste prosím napísať, aký typ máte? Ďakujem

mima172
14. nov 2023

@ivanabat Jasné, máme tento, no pozerám, že predaj ukončený. Neveim, či len v Nay alebo celkovo. Každopádne, majú veľa podobných modelov. Odporúčam, ten vzduch po odvlhčení a vyčistení je skvelý.
https://www.nay.sk/klarstein-aerodry-10-odvlhco...

30secondstogabi
15. nov 2023

@foxandswan sú na to prístroje ,dajú sa aj zapožičať ,majú termokameru

foxandswan
autor
15. nov 2023

@30secondstogabi aha ďakujem, a ako sa dá potom s tou info naložiť ? Keď zistím kde sú tepelné mosty?

30secondstogabi
15. nov 2023

@foxandswan no bude tie steny treba zatepliť,možno sú niekde malé škáry,zvyknú byť okolo sadrokartónu a utesniť ich,niekedy je zle zaizolovaný strop alebo strecha...alebo je niektorá stena podchladená a vzniká kondenz...s tým vie pomôcť práve ten termoizolačný náter