Odpis energií

mmmmza
24. sep 2020

Dobrý večer, planujem si kúpiť byt na slovensku( pravdepodobne v poprade). Avšak zatial pracujem v zahranici a este 2-3 roky tam aj planujem zostat. Preto sa chcem opytat ako casto sa odpisuju energie a priblizne ktory mesiac? Elektrika,plyn,voda,teplo? Potrebujem len vediet kolkokrat do roka budem musiet pricestovat na slovensko kvoli “odpisom a povinnostiam ohladom bytu”.Obavam sa ze sa mi nebude dat vzdy pricestovat a neviem ci by si toto domovnicka bola ochotna na starost s tym ze by som jej nechala kluce od bytu. PS: V byte som nikdy nebyvala a do prenajmu ho tiez nechcem dat. Dakujem.

ckatka
24. sep 2020

To.ma.podla.mna každá spoločnosť individuálne. A myslím že aspoň u nás to nie je v rámci jedného mesiaca určite. Elektriku pýtali v auguste...vodu v septembri...plyn niekedy na jar.
Najlepšie je dat niekomu z bytovky kľúče. Pre prípad aj havárie...aj takýchto povinností.

krisbar
24. sep 2020

@mmmmza merace su teraz uz vacsinou mimo bytu a spravca ai to ospise sam. Max na radiatoroch. Toto by som videla ako najmensi problem. Problem skor vidim v tom, ze aj o prazdny byt sa treba starat a nie len ho na 3 roky zakonzeevovat.

zuzanka.zuzu
24. sep 2020

- u nás sa radiatory neriešia lebo sa odpisujú diaľkovo (kedysi sa do nich strkala karta)
- elektriku si vedia elektrárne odpísať na chodbe (prípadne to na niektorých novostavbách už robia diaľkovo, že ani nepošlú panáčka k budove)
- "problém" je voda - odpis raz ročne a každé 2 roky sa menia merače - ale nie naraz, to by bolo príliš jednoduché 🙂 jeden rok teplá, ďalší studená, ďalší teplá atď😀
- plyn detto, okrem odpisu riešiš aj revíziu (niekto príde a meria či neuniká)

toto však vieš vyriešiť tým, že si kúpiš byt s vlastným kúrením a vlastným ohrevom teplej vody (nie v budove, ale priamo v byte napr. bojler)... všetko závisí aký byt si kúpiš, preto tu môže každý písať svoje vlastné skúsenosti a ani jedno nemusí byť zlé no nebude to zodpovedať tvojmu

qetka
24. sep 2020

U nas je voda aj radiator odpisovany na dialku - dali sme si take merace, aby nemuseli vhodit zbytocne do bytu... merace sa menia teraz uz kazdych 5 rokov...
elektrika je na chodbe
Jedine, co musia ist dnu je plyn. To by sa dalo vyriesit, keby som ho odpojila, alebo pomial sa nedostanu, tak si urcia nejaky priemer, ktory zauctuju.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mmmmza
autor
25. sep 2020

Ďakujem za info 👍