Bývam v paneláku a suseda bývajúca pod nami ma minule prekvapila, keď sa spýtala, či má synček doma trampolínu. Samozrejme nemá, ale jeho hranie sa je zjavne poriadne hlučné. Pritom som mu všetky hračky, ktoré mohli robiť nadmerný hluk spacifikovala, tiež ho neustále upozorňujem, aby nebehal a nehádzal vecami. Nechcem nikomu znepríjemňovať život a tak uvažujem nad tým, ako situáciu aspoň trochu vylepšiť. Aké opatrenia proti hluku ste urobili vy? A pomohli? Mne prišlo na um, že by som na najčastejšie hracie plochy dala koberec a pod neho nejakú izolačnú podložku, ak teda niečo také existuje. Ďakujem.
Ono to bude pocut vzdy, proste je to len obdobie, ked dieta viacej beha, ak ma suseda deti, mala by mat pochopenie, spomenut si, ako to bolo s malymi detmi. Mozete deti vyblaznit vonku, ale nie su to stroje, aj tak sa budu hrat... Taky je ale panelak, stale "ktosi cosi vrta v paneloch" 🙂
My byvame v starsom panelaku a mala som dojem, ze mame take tenke steny, ze dokonca suseda curat pocujem, co je fakt trapne. Mali sme vsade koberce, ono aj detom je to lespie, ak sa na zemi hraju, v zime im nie je chladno, aj som doma nepovolovala odrazadlo, kocarik s babikami a podobne hrkotace. Ale s detmi sa to neda ustriehnut, ved oni maju raodst z pohybu.
U kamaratov v novostavbe som sa citila ako v papierovom domceku, este horsia konstrukcia ako stare panelaky. Nad nami prebehli deti a ozaj to velmi dunelo. Podla mna s tym musi kazdy ratat, ked byva v panelaku.
@zd582uo nijak, u nas je sused v kuse. Davali sme hrubu podlozku pod vynil a nic nepomohlo. Koberce nemozeme mat lebo muz si silny alergik a asmatik. Malicky nema odrazadlo, hraje za na penovej podlozke, nedovolujem behat ale samozrejme, ze prebehne. Dcera sa uci chodit a stale pada. V kuse im vypadavaju veci z ruk ... No poviem ti ja som v koncoch, ked vidim ako ine mamicky mi hovoria ako ich deti hraju doma s loptami, odrazadlami a neviem cim vsetkym po podlahe a trieskaju hrackami. Ale nas sused je notoricky stazovatel.
My sme akurat v situácii tých v byte pod
Nad nami žije rodina asi 2deti a to je denno denné behanie, skákanie non stop (rano, obed, večer, pred spanim pravidelne)
Ano lezie nam to nervy lebo je to riadne dupotanie silné ale vieme že s tym nič nezmôžeme tak načo to riešiť? Ist sa sťažovať kedy sa budeme obe strany cítiť trápne a aby to na 1-2 dni utíchlo a potom sa to vráti ..
Lezie to nervy ale ako pisali vyššie je to daň za život v bytovke 🙂
no my sme pre toto doslova ušli z bytu.Už by som tam nepáchla ani keby mi dávajú miliardy🙂 ale k téme.Nemusí to byť len kvôli deťom a že treba čakať kým vyrastú.Na podlahovkách počuť chodiť aj dospelákov.My sme tiež tak vedla nás mali slobodný pár bez detí a chodili ako sloni až celá vedlajšia stena dunela.Presne sme vedeli kde sa nachádzajú.Takže ako píšu vyššie to je daň za byt...či už s deťmi alebo bez detí.Volakedy ked som bola ja decko a každý mal koberec namiesto podlahovky tak nebolo v bytoch počuť nič.Aspoň my sme to v našej tak mali a bol tam mix.Aj rodiny s deťmi aj slobodní,bezdetní.Ten koberec na podlahovke by to mal trocha stlmiť ale proste plávačka je plávačka
@zd582uo my mame nad sebou rodinku a deti tiež behajú, skáču ale absolútne by ma nenapadlo to riešiť. My mame malé babatko čiže aj náš zachvíľku bude skákať, behať. Ako naozaj si neviem predstaviť 10x za deň povedať malému ticho, neskáč, nebež. To sme rovno mohli ísť bývať do domu. A ďalšia vec. Ja som toho názoru, keď niekomu vadi dupanie, skákanie, tak ten človek iný nebol keď bol malé dieťa 🙂 len zabudol na to😄
Podložka pod koberec musí mať potrebné vlastnosti. Ozvite sa, kukneme na to. Potrebujem presný názov koberca aj podložky a info o výškovej rezerve.
Nikdy to však nebude dokonalé, ak sa na zvukové mosty nemyslelo pri návrhu budovy a stavby.
Nijake. To je dan za bývanie v paneláku. Každý jeden s tým musí počítať čo v ňom žije.