Ahojte babulky 🤗 chcem sa vas popytat ci niekto mate doma ochladzovac vzduchu ktory naozaj trosku ochladi vzduch.Poradte mi prosim ak mate lebo byvam v byte kde nam do izieb pecie od rana do vecera a teraz o 21:00 mam v izbe 31°.Fakt je to na nevydrzanie,ventilator ide nonstop a okna cele noci pootvarane a cez den pozastierane...aj tak sa tu neda ani spavat ani dychat 🥵🥵
@cuci22 ja bývam v dome, klímu nechcem, máme oveľa chladnejšie, ale kamarátka má doma ventilátor a pred ním má v nádobe postavené PET fľaše, v ktorých dala zmrznúť vodu, že vraj to vzduch ochladí, vyskúšaj, možno pomôže aspoň trochu, kým zoženieš ten ochladzovač.
S tým ľadom to funguje len pre zlepšenie pocitového ochladenia (teda keď je človek priamo v prúde vzduchu od ventilátora, ale v takom prípade väčšinou stačí samotný ventilátor), ale reálny vplyv na teplotu v miestnosti to nemá (nechce sa mi počítať, koľko by toho ľadu bolo treba, ale strašne strašne veľa, lebo teplý nie je len samotný vzduch, ale teplo je naakumulované aj v stenách). A samozrejme, keď je chladnička v tom samom byte, tak všetko ochladenie ľadu znamená ohriatie vzduchu od zadnej strany chladničky.
Fyzika sa ošťať nedá, ochladenie sa urobí len tak, že sa teplo odvedie preč, t.j. skutočná klimatizácia.
My máme mobilnú klimatizáciu s výduchom zaústeným do XPS polystyrénovej dosky, ktorá tesne vypĺňa otvor otvoreného okna. Je to hlučné a žerie veľa elektriny, ale reálne to chladí.
My mame taku tu mobilnu klimu... Kupili sme ju ked sme nebyvali este vo svojom a je to perfektna vec...vychladilo nam to pol bytu... Chodili k nam skoro vsetky kamosky s detmi... Bez toho by som vtedy v byte asi neprezila...nebola to vobec draha zalezitost...
@zoro9836 ja osobne s tým skúsenosť nemám, píšem len to, čo som počula od nej. Neviem, na čo si spomenul vírivku, keď ona býva v prenajatom byte, keby ju aj mala, znova sa vráti do vysokej teploty v byte, takže by jej to bolo na dve veci, Tak isto sa ochladí aj vo vani.
@zoro9836 prečo riešiš stále niečo úplne iné? Prečo by si mala prenajímať dom? Býva v byte, v ktorom je teraz horúco, potrebuje znížiť teplotu v ňom. Keby si chcela prenajať dom, tak to napíše, nie?
Nakoľko sme v byte s oknami len na jednu svetovú stranu (prakticky nemožnosť krížového prievanu) a zatiaľ sa klíma len rieši, vyriešili sme to docasne mobilnou klimatizáciou.. je to veľké,aj ťažké, aj hlučné, aj nepraktické, ale lepšie ako nič 🤷 a ten vývod budeme toho roku riešiť tak trochu po gadžovsky...otvorené okno zatesníme vystrihnutym kusom polystyrénu, do neho sa vystrihne diera na ten vývod a voila 😂 manžel s tým nie je úplne stotožnený,obáva sa celkoveho vizuálneho dopadu, ale podľa mňa je to vždy lepšie riešenie,ako mať tú túru v otvorenom okne.. a ja teploty nad 25 stupňov volám horúčava, na to,čo bolo dnes vonku už nemám ani pomenovanie vo svojom slovníku.. 😵💫
📌 ja ho sice este nemam ale pokukujem po znacke Klarstein. Viem, ze klime sa nic nevyrovna ale snad to aspon trochu pomoze