Obrovský problém s myšami

20. dec 2024

Baby mne je fakt do revu. Cca dva roky dozadu sme prerábali dom mojich rodičov robili sme si celé vrchné poschodie čiže sa vybrali priečky robila sa nová strecha-plechova zateplilo sa vyšlo to všetko cez 100 000 ale už aj s nábytkom a tak...ide o to že hore sa dala Sklená vata a polystyrén a nie je žiaden otvor tam hore na strechu kade by sme sa tam mohli dostať ja som to nechcela lebo aj tak po Tom polystyréne by sa moc kráčať nedalo. Lenže už asi vyše mesiaca každý deň počujeme že tam niečo behá aj v noci to robí buchot a včera v špajzi pri lampe na platforme dierka ešte asi nie taká aby niečo prešlo ale aj tak. My sme mysleli že možno to len tak odpadlo tak tam len napchali vreckovku ale teraz ráno vreckovka preč a keď tam zasvietil tak videl myš. Urytam nebude len jedna na to je tam veľký buchot a mne je do revu keď si predstavím že pred vianocami budem mať doma inváziu myši. Mám dve malé deti. Čo mám robiť keď sa tam ziadno ani nedá dostať? Nemáme vôbec peniaze na to aby sme to rozburali ja neviem kade sa tam dostali keď všetko je nové urobené 😭😭😭 som zúfalá. On tam ani otravu nechce dať cez tú dierku že keď tam škálu nám to tu bude smrdieť čo mi príde blbosť ale neviem. Ako toto riešiť. 5 rokov šetríme na auto samozrejme nie na nové a nemáme našetrené nič čo sú toľké výdavky

autor
20. dec 2024

Ešte dodám kým sme nevedeli čo tam behá mali sme doma zapnutú rušičku na kuny ale vôbec to nepomohlo

dnld
20. dec 2024

Žeby zavolať deratizáciu?

autor
20. dec 2024

@dnld a ako sa tam asi oni dostanú poviem im máme myši na mieste úplne uzavretom

doriiis
20. dec 2024

Lenže aj do toho uzavretého priestoru sa ta myš nejak dostať musí.Takze cestičky budú.A skúsený deratizer to vie.Do tej diery miesto vreckovky napchaj levanduľu,myši ju neznášajú.Kup si pasce a daj ju do špajze a všade,kde by sa mohli pohybovať.Mys ti nepríde do obývačky,kde je plno ľudí.Mysi sú plaché a ľudí sa boja.

cutespider
20. dec 2024

Na tento problém by bol najlepší domáci miláčik - had 😁
Mne sa najviac osvedčili klasické pasce na myši s orechom, teda ak máte miesto, kde sa dajú dať a je prístupné aj myšiam. Okolo diery by som skúsil dať lepidlo na myši, alebo uzavrieť dieru sadrou zmiešanou so sklenými črepinami, aby sa nedostali von a nezačali pobehovať aj po izbách. Chvíľu funguje aj mačacia srsť. Na odplašenie môžete skúsiť pravidelne do dier striekať savo (môže rozleptať polystyrén), alebo zapáliť v blízkosti sírne knôty (môžu polystyrén zapáliť), alebo napustiť ozónom (ten ich môže usmrtiť a môžu chvíľu zapáchať).
Alebo potom vydržať do jari a zaobstarať si mačku, ktorá ich v okolí domu zredukuje.

autor
20. dec 2024

@cutespider s tým hadom má až striaslo 😂 mačku vonku máme

zltalienka
20. dec 2024

@doriiis "Mys ti nepríde do obývačky,kde je plno ľudí." U nás myš pobehovala po obývačke, kým sme tam boli. Prvé leto v dome sme sa museli naučiť ako nepúšťať "prírodu" do domu.
Autorka: mi to ľúto, volaj deratizáciu. Sami s nimi neporadíte.

dnld
20. dec 2024

Hádam, že je to jeho problém. Preto ho vlastne platíš nie?

24mima
20. dec 2024

Ahoj, my sme mali problém s nimi tiež, nový dom zateplené, väznikovy krov, čiže nám myší behali nad hlavami a skrabotali. Bála som sa, že sa prehryzu k nám. Zistili sme, že chodia popod polystyrén na povalu, nemali sme hotove chodníky okolo domu čiže si našli cestu. Pozri sa ci nevicis z vonkajšej strany domu okolo domu nartusený polystyrén, pripadne diery od myší (piskorov).

3petka
20. dec 2024

No tak výlez na strechu je taká základná vec bez ktorej ti ani neskolauduju novostavbu. Takze riadnu somarinu ste urobili.
Treba nastražit pasce nech sa pochytajú. Najlepši je lep.
A následne treba pozriet kade sa dostali do domu a tento problém vyriešiť inak budeš mat v dome nájomníkov každý rok.

hygienka
20. dec 2024

My máme myši v stodole a v sypanci. Neskutočná kopa 💩💩💩. Kúpila som také kocky, ktoré im voňajú za jednu noc to zožrali a obsahujú nejakú látku,ktorá ich vysuší potom. Idem pohľadať link.

anketkarka
20. dec 2024

Cez dieru napchať otravu a do diery napchať alobal. Vraj alobal neprehryzú. Treba ale nájsť aj otvor, ktorým chodia do strechy a aj ten upchať. Tie čo su tam, teraz na zime oschnu, nemali by zapáchať. Ak budú, tak len keď sa oteplí a to máte ešte pár mesiacov. Nejaký prístup na strechu by mal byť.

patus_2
20. dec 2024

Ahoj, niesu sama, tento problém má veľa ľudí v domoch, len málokto sa prizná, že má doma myši :D takže prvá vec, musíš nájsť miesto, odkiaľ prichádzajú a zabezpečiť. Čo sa týka dier, tam ti servítka nepomôže. Keď je diera v stene tak sme namiesili cement a kamienkami a týmto sme dieru zapravovali. Keď je diera v strope, tak ju tiež musíš poriadne zapravit. Po otrave keď zdochnú, tak to bude chvíľu smrdieť. Klasické pasce na myši sú fajn, nám pomáha aj kvalitný ultrazvukový plasic. Čo sa týka veľkosti diery, tak mys prejde aj dierok menšou ako centimeter.

ina2405
20. dec 2024

Už len deratizér. My myši nemáme, lebo máme vonkajšie mačky a tie nám donesú ukázať chytenú myš aj potkana pred dvere. Ľuďom sa mačky hnusia a potom musia riešiť hlodavce.

simca06022011
20. dec 2024

chodia vam pod strechu z vonku (zvynu sa strcit cez hocijaku skaru, ale podla druhu stavby sa vedia vysplhat aj z dola hore...), ked bude sneh, tak to mozno aj uvidite, su lepiace pasce, otravy.. kadeco... treba vam to riesit cim skor a zbytocne sa nenervuj, to nie je nieco co vyriesis za tyzden, mesiac... Okrem toho je to dom. Cize toto sa moze objaovvat pravidelne. Za to mame my pasce okolo domu aj mimo ich sezonu a aj ked prave mysi nie su (chytili sme aj potkana, a kadeco)
Kludne zavolat deratizera, maju na to sposoby, nebudu ti strechu burat :D ked sa nespytas, budes len zbytocne nerovat.
A s detmi to tiez nema nic... :D mysi su mysi.. no drama.
A inak je to blbost nedostat sa pod strechu... po tom polystyrene si budu behat zvieratka ked sa tam dostanu a ty sa tam nedostanes.. najmenej uz pri tej rekonstrukcii bolo urobit tam v chod a na polystyren, po ktorom sa neda chodit, hodit nieco, po com sa da...

liv1
20. dec 2024

@doriiis kludne ti pride aj do obyvacky 😁

autor
20. dec 2024

@ina2405 my máme macku

ina2405
20. dec 2024

Tak nestíha.. len ten deratizér teda.

simca06022011
20. dec 2024

Lenze macka nechyti mysi, ktore su zalezene.. mame x maciek, rovnkaomoj otec dokonca chova macky, bezne ich ma na dvore aj 4-5ks dospelych a nevychytaju to co je zalezene... To su kopy malych mysi, neivem ako casto, ak su mysi... nam na lepiace pasce ked sa chytili velke... a to trvalo dlho co sme bojovali, tak zrazu sa chytilo naraz 18ks malych myseniec... NARAZ. Tie vyliezli, az ked im niekto prestal nosit potravu... kto vie kolko ich tam bolo celkovo.

hygienka
20. dec 2024

@ina2405 my máme kocúra a ten je lenivý ako voš. Keď sme mali mačku, tá myši nosila. Susedia majú mačky ale tie nestíhajú chytať myši. Neviem prečo sú tento rok príšerne premnožené.

simca06022011
20. dec 2024

@hygienka lebo su slabe zimy ? 🙂 treba chytat, priebezne cely rok... pasce a likvidovat.. ono casto ich ani nevidno, ze behaju a clovke az na pascach uvidi.

kiki68
20. dec 2024

Mozno tie mysi niecim vydymit, moja mama to tak spravila, lenze ona je chemicka. Sa jej smejem za to, ze hotovy Mengele 😂

simca06022011
20. dec 2024

@kiki68 na toto maju deratizery svoje sposoby tiez, preot zbytocne robit jej pokusy, treba nech zavola ich... my sme mali v stene a sused v streche osy a tiez moj chlap lamentoval ako z tade pojdu von atd.. a prisla firma, nafukali tam prasok, pri vchod a ako sa dalo dnu a vykapalo vsetko co cez to vyletelo... vybavena vec :D

behulka
20. dec 2024

susedia si dorábali sklápacie schody, tiež nemali prístup pod strechu. Do budúcna je to asi najlacnejšie riešenie.
U nás behajú po povale bežné, no mačky tam majú voľný prístup, zvrchu sa dnu do miestností nedostanú, len ich počuť.
Ak skontroluješ a zatesníš celý strop a všetky miesta, kade by mohli prísť dnu, malo by to stačiť. Preventívne nastav pasce tak, aby sa k nim mačky nedostali, žiadna veľká invázia by nemala byť, dobre bude 🙂
Nám keď sa nejaká dostala do domu tak cez otvorené dvere alebo okno. Na to treba dať pozor. No takto v zime to asi nehrozí.

simca06022011
20. dec 2024

@behulka podla toho aky maju strop, rozhryzu sa cez hocico.. nam vyhryzli pur penu, polystyren, osb dosky.. vsetko v pohodicke... izolacia ako sklenna vata im vobec neprekazala :DD

betulinka1
20. dec 2024

Určite volajte deratizéra. On skontroluje všetky dierky aj v zateplení, kade môzu chodit. Im staci uplne mala dierka. Ale predpokladám, že bude treba odrezať aj kúsok toho polystyrenu aby sa tam dostal. To sa dá opraviť neboj sa. My sme v novej vybudovanej štvrti a deratizer si už s niektorými susedmi tyká a ma tu pri vstupe takú tabuľu s telefonnym cislom. Cize nestresuj sa, nie je to nic neobvyklé. Kým sú to mysi to sa dá pekne vyriešiť, keby to bola Kuna to už bude iná zábava.

misulka22
20. dec 2024

My mame dreveny bungalov pri poli ,vies si predstavit 🤣tiez sme mali mysi v dome,normalne v stenach.skusali sme vsetko mozne a jedine co pomohlo bolo ked sme doniesli 2 macky.tie mysi to citia odvtedy ich nemame.aj sused si pochvaluje,ze odkedy mame macky nema mysi.