Obhorela mi mikrovlnka

22. aug 2024

Ahojte znie to asi čudne ale obhorela nám mikrovlnka asi z nejakého jedla zvnútra. Funguje akurát tam je čierne ohorené koliečko na strope. Normálne by som ju vyhodila ale mame ju v práci a tam ohrievam jedlo raz do mesiaca a nechce sa mi zrovna kupovať nová. Myslite že nie byt nebezpečná? Hovorí sa že keď sa poškodí teflón na panvici tak sa to nemôže používať. Či to nie je tak aj so stenou mikrovlnky?

sissy27
22. aug 2024

a vyčistiť si to neskúšala? lebo teda neviem si predstaviť, ako by obhorela a fungovala ďalej. Ak tam vyprsklo nejaké jedlo pri zohrievaní a to sčernalo, tak naozaj len vyčistiť.
A do práce vám hádam novú zabezpečí firma, keďže po správnosti by sa ani súkromné el. spotrebiče v práci používať nemali (všetko musí mať revíziu).

kacena4
22. aug 2024

a je to obhorete? poskodeny kov? alebo je to len "zafrebne" do cierna v tom pripade je to ok ak to nevycistis nesmrdi to neprechadza do jedla pachut tak je to ok

anitka63
22. aug 2024

možno je to len špinavé skús vyčistiť.

nasasa_1
22. aug 2024

Veď a nie je zamestnávateľ povinný nahradiť zariadenie, ktoré je poškodené? Najprv by som sa asi ale uistila, že to ozaj nie je len špinavé. 😉

tanyan
22. aug 2024

Teflón na panvici a stena mikrovlnky určite nie je to isté. Ak je to zašpinené zvnútra od zohrievania, tak môžeš v pohode ďalej používať. Ak je však zdrojom toho čierneho kruhu na vnútornom strope elektronika mikrovlnky, tak by som ju už kvôli riziku ďalšieho poškodenia a požiaru nepoužívala.

autor
22. aug 2024

@sissy27 no je tam obhoretá farba na stene a ani som si nevšimla kedy sa to stalo. Nejde to umyť. Ale neprepúšťa to smrad ani do jedla ani to necítiť už to vysmradlo.

andreatytler
22. aug 2024

Ak je to tvoja mikrovlnka tak by som ju zobrala domov, lebo mikrovlnky su zname tym ze zacnu horiet aj ked nie su pouzivane a ak tvoja mikrovlnka sposobi poziar na pracovisku, mozes mat z toho velky problem.

mojemenonikto
22. aug 2024

@andreatytler Mikrovlnka nie je určite z pohľadu požiaru v domácnosti rizikovejšia ako, povedzme, chladnička. A ak vylúčime skrat v elektroinštalácii, tak je takmer vylúčené aby začala horieť sama od seba, dokonca aj keby sa naprázdno spustila. Požiar samozrejme môže vzniknúť pri používaní nesprávneho riadu do mikrovlnky, alebo od zohrievaného jedla, podobne ako v klasickej rúre.
Taktiež som ešte nevidel "obhorené" vnútro mikrovlnky, ktoré by bolo od elektroniky. S najväčšou pravdeopodobnosťou tam niekto niečo zohrieval, čo sa dotýkalo steny mikrovlnky, alebo to vyprsklo a časom to zuhoľnateľo tak, že to vyzerá ako obhorené.

vroni
22. aug 2024

Mikrovlnka by zvnútra obhoriet nemala, nemá ako. Teda ak nemáš intelektuálne zdatných kolegov a nezohrievali niečo rovno na plechu, potom ano. Skôr to bude niečo zuholnatele a pripecene.
Inak som túto tému už asi päťkrát prečítala ako Ochorela mi mikrovlnka .....

marianarem
22. aug 2024

Pravdepodobne tam niekto nedopatrenim dal zohriat nieco v alobale alebo nejakej nadobe s obsahom kovu. Samej sa mi to raz stalo este kedysi davno, proste som si neuvedomila, ze tam davam aj kov a mikrovlnka zvnutra obhorela. Podla mna to nebezpecne nie je.

autor
23. aug 2024

@marianarem skôr sa pýtam z hľadiska toho že niektorí tvrdia že to môže prepúšťať nebezpečne vlny tým že je narušený povrch

zuzubb007
23. aug 2024

Ja by som si nezohrievala v tom, nova mikrovlnka stojí 40-50 euro a vydrží roky

marianarem
23. aug 2024

To pochybujem, ved to obhorene je vnutri, ak som dobre pochopila. Vo vnutri su mikrovlny tak ci tak pri zohrievani. Smerom von neviem, ako by to prepustalo.