Ahojte. Presťahovali sme sa do nového bytu, komplet prerobený podľa nášho vkusu, veľmi sa mi páčila sivo, bielo, čierna kombinácia.. v podsťate tam máme všetko biele alebo sivé. Teraz ked tam už bývame, zdá sa mi to také nedomácke.. necítim sa tam vôbec doma, stále ma to tahá do starého bytu, kde teraz býva mama. Teraz 2x v zivote som sa stahovala, prve stahovanie bolo z RD do bytu s rodičmi a to som znašala pomerne velmi ťažko, este roky som si poplakala za domom. Kedy budem mať konečne pocit, že idem domov a nie do cudzieho bytu? čo urobiť, aby som sa tam cítila pohodlnejšie? Chlap je proti záclonám, ja som velmi chcela ale on nechce. to jediné mi nedovolí. :D vopred dakujem
Zaclony koberce vankuse atd
Tak zmeň sivú na inú farbu
Tak ta sivo bielo cierna kombinacia vie niekedy posobit ako krematorium.tak asi pomenit tie farby nejako..
dieťa. kým sme ho nemali vyzeralo to u nás ako v katalógu z novostavby a všetko malo svoje miesto. odkedy máme dieťa je náš byt útulná hračkáreň/herňa kde nič čo nie je zabetónované a privŕtané už nemá svoje miesto 😀
Ako píšu baby vyššie. Závesy, koberce, vankúše,kvety a drevené dekorácie. My sme v novom už druhý rok. Tiež sme nechceli závesy, ale nakoniec sme dali. A dokonca všade. Je to obrovská zmena a konečne to tu vyzerá "teplo"
aj kamoskin muz bol proti zaclonam 🤣🤣🤣 ja neviem ci su vsetci chlapi bytovi dizajneri ci co 🤣 neboj dali si dve hadky a po nich ich montoval uz sam 😁 asi si velmi fixovana nemas rada zmeny a tazsie ich znasas pozri podstatne je s kym tam si a ci sa citis dobre vsetko ostatne si dotvoris sama
jaaj ako som ja len chcela toto farebne kombo.. a potom som sa na to vyprdla a cely byt je dub/biela 😁
Aj ja súhlasí najviac zutulnia byt textílie (závesy, záclony, koberce, obrusy, vankúše, deky…) a tiež živé kvety v pekných kvetináčoch , vázach.
daj tomu čas. My sme sa sťahovali pred 2 rokmi a trvalo mi pár mesiacov, kým som sa udomácnila. Raz som sedela v obývačke, svietilo tlmené svetlo a ja som zrazu mala ten pocit, že som tu doma. 🙂
Pridaj nejake farby stači v maličkostiach (vankúše, deky, dekorácie, sviečky, koberec) a fotky vela fotiek na steny, do rámikov (rodinne, s partnerom, domacich maznáčikov ak máte, deti ak máte, rôzne spomienkove) 🙂
Byt sa stáva domovom, keď sa v ňom usadí clovecina.
Ale ak máš problém neutulnosti, tak sedivy interiér vieš oživiť a zutulnit farebnými doplnkami. 3 farebné vankúse dokážu divy. Par kvetov tiež. A pritom nusis byt zaplniť gycovymi pracholapacmi, stačí pár farebných a užitočných drobnosti. Aj minimalistický interiér vie vyžarovať teplo a utulnost.
Je to iba v tvojej hlave. Nejde o veci. Skus sa s nim “rozpravat”, vyvtor si s nim vztah. Ked vytieras, tak vytieras svoj vlastny bytík. Zapal si vecer sviečky, daj si tam nejaku vôňu, kvietky.
Nám to tu veľmi zutulnili fotky - tie asi najviac a potom klasika, obrazy, vankúše , kvety, dekorácie, koberec, sviečky 🙂 tiež sme sa sťahovali pred rokom a pól a vtedy by som najradšej odtiaľto ušla 😀 teraz to tu milujem 🙂
No ja sa vobec necudujem. Biela,seda a cierna, do toho jesenne tmave pocasie, stale potreba svietit, cele pochmurne a depresivne... Nie nadarmo sa take kombinacie rozbijaju ikonickym zltym ikea kreslom (napr). Chce to farby, minimalne jednu najoblubenejsiu, ale z farebneho spektra, lebo cierna biela ci ich seda kombinacia su len doplnkom...
Inak ja teraz zijem v priatelovom byte, kde vymenit akukolvek vec je boj na dlhe mesiace... Je cely tmavy, kombinacia tmavohnedej (nenavidim hnedu) a ciernej, proste cele zle pre mna. Tak si robim svoje zakutia. Vybojovala som si dve police (ktore podla priatela mali byt prazdne) a tam mam kvety a rozne serepeticky, co sa mne pacia, mame obrusy na stole podla mojich chuti (aj tyrkysovy kvetinkovy alebo cerveny na biele bodky), mame postelne obliecky, ktore hyria farbami a vzormi, aj taniere mame vo viacerych farbach, aj ked zakladna je povodna tmavomodra... A na gauci mame deky na prikrytie sa, jedna je zlto-zeleno-modra a dalsia sice bezova, ale ked ma omrzia, kupim kludne aj nejaku horcicovu! Proste pouzi aj farby (idealne svoju oblubenu), hlavne na doplnkoch, kt vies menit 🙂
no ešte sa nenarodil chlap, ktorý by mi zatrhol záclony keby som ich chcela. Akože nedovolí? Si jeho manželka a nie dieťa že máš zákaz za niečo.
Ahoj, tiež som mala tento problém v podnájme s priateľom - biely interiér (hlavne obývačka), pomohlo mi zaobstarať si kvety, máme tu pár obrazov, pár našich fotiek v ráme (taká koláž), farebné vankúše, soľná sviečka na stole napríklad.. nemusí byť všetko naraz ale toto nám to tu veľmi zutulilo a konečne sa tu cítim ako doma 🙂 a nemám to tu ani zapratane blbostami, stále celkom jednoduché ale podľa mňa útulné
My sme v septembri prerabali spálňu, máme v nej veľkú vstavanú skriňu, posteľ a dva nočné stolíky, tak som to nevydržala na stolíky som kúpila lampy, pod stolíky koberce na stenu policky a už je to lepšie... Takže určite pokupuj tie lapače prachu 🤣
Vôbec sa ti nečudujem, v bielo sivo čiernom byte bez záclon by som sa útulne necítila. Z akého dôvodu je muž proti záclonám? Odmieta aj závesy? To totiž veľmi veľa urobí. Keď zvesím závesy a záclony, keď idem umývať okná, vždy ma až prekvapí, aká obrovská zmena to je bez nich.
No neviem ono to môže byť tým že si ozaj nikdy nezvykneš.Ja si stále neviem nejak zvyknuť na tento dom čo sme kúpili v dedine a sme tu pol roka.Je tu všetko viac menej prerobené,našťastie sme to my neprerábali ale už kúpili prerobené a máme tu aj sviečky,vankúšiky kadečo ale stále si neviem zvyknúť.Ale zároveň máme aj dom za dedinou na takej samote a tam som sa hned citila fajn .Takže my tento dom v dedine budeme predávať a pôjdeme len tam pekne do toho druhého útulného🙂 tam sa cítim fajn v každom kúte domu aj na dvore.Kdežto tu absolútne
doplnky, dekoracie, kvety, zaclony, zavesy... to vsetko pomaha aspon u mna vytvorit pocit domova 🙂