Nová kuchynská linka

eidosik
19. sep 2024

Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o radu 🙂 idem prerábať kuchyňu, a keďže som zistil že vyššie postavená vstavaná umývačka riadu je omnoho lepšia ako na spodku, a kedže rúra sa používa oveľa menej ako umývačka riadu, tak ma napadlo takéto riešenie, od spodku rúra, umývačka riadu a mikrovlnka,...

Nejde mi ani tak o dizajn ale technické prevedenie (odvetrávanie, prehrievanie, atď). Čo myslíte? Može to byť aj takto?

Diky moc 🙂

veselo_neveselo
19. sep 2024

@eidosik nie. Chyba ti privod vody. Zariadenie s vodou je obrovske riziko mat nad rurou, to by snad ani nepreslo podla normy. Plus horuce z rury vyberat tak nizko, to snad asi ani nevyberies. Navyse nad tym mas mikrovlnku? Ta je zas prilis vysoko, z tej tiez horuce nevyberies, prip hned vylejes na seba.
A nakladat umyvacku, co nie je na zemi - to tiez nedociahnes.
Cele zle. To je katastrofa waiting to happen.

gribka1
19. sep 2024

Toto veru nie, voda nad rurou nie

hederamonstera
19. sep 2024

Urcite nie, elektrina nemoze byt s vodou. Toto je velmi zle. Uz len z praktickeho hladiska

klarissa25
19. sep 2024

Aj to vyzerá dosť divne s tou rúrou naspodu

gribka1
19. sep 2024

A kde máš drez?

eidosik
autor
19. sep 2024

@veselo_neveselo diik moc, mikrovlnka je v standardnej vyske ako sa teraz montuju len s tym ze pod mikru davaju ruru... ale skoda tej rury, budem ju musiet dat pod indukcnu, skoda... ale diik, rozumne napisane

eidosik
autor
19. sep 2024

@klarissa25 aj tak maju ludia standardne rury dole :D :D vacsinou pod varnou doskou

eidosik
autor
19. sep 2024

@gribka1 to len navrh... bol by hned vedla umyvacky +-

frflos_nespokojny
19. sep 2024

nedavno sme dokoncili kuchynu a tiez som chcel mycku vyssie, ale odhovorili ma od toho.na dovod sa uz nepamatam.

klarissa25
19. sep 2024

@eidosik áno to viem...ale toto jednoducho nevyzerá dobre...a co sa tyka samotnej realizácie podľa mňa úplne nepraktické

gribka1
19. sep 2024

@eidosik tam máš šuflíky, to ma zmiatlo

frflos_nespokojny
19. sep 2024

ak nemas kde dat ruru daj ju pod varnu dosku, ale najlepsia manipulacia je urcite vyssie

gribka1
19. sep 2024

Veď daj umývačku vedľa suflikovej skrinky

maryetta
19. sep 2024

Ide ti o to mat vyssie umyvacku? Lebo ak ano tak potom by som veru dala ruru pod varnu dosku.
Ak nie tak umyvacka dole a rura pod mikrovlnku.

eidosik
autor
19. sep 2024

chcel som hlavne nieco taketo, aby bola mycka vo vyske.. ovela lepsie sa to naklada a vyklada nez si stale natahovat chrbticu :D :D do rury tak casto nedavam veci ako do mycky, do mycky aj niekolko krat denne sa davaju riady, do rury sa raz ohnem a vyberiem/vlozim plech a hotovo.... preto som chcel dat mycku vyssie a spodok vyplnit rurou... takze rura bude musiet ist potom pod varnu dosku

ninusa221
19. sep 2024

Vyzerá to čudne 😁.
Možno keby je tá kuchyňa väčšia tak to vyzerá inak

eidosik
autor
19. sep 2024

@maryetta presne tak no... presne tieto 2 moznosti mam nakoniec :D dakujem

eidosik
autor
19. sep 2024

@ninusa221 cudne mozno hej, ale krize sa odvdacia isto :D :D :D

ninusa221
19. sep 2024

@eidosik tiež ma bolia kríze keď ju vyberám ale iba u našich..😂 oproti kuchynskej linky bude stôl či ešte daky pult so skrinkami?

gribka1
19. sep 2024

Ale zas ako by si videla čo sa robí v rúre? Daj rúru pod varnu dosku a potom môžeš mať vyššie umývačku.

eidosik
autor
19. sep 2024

@ninusa221 oproti bude mensi stol 🙂 premyslam hlavne z dovodu buducnosti, nerobim linku na 2 roky :D :D :D tak nech mam trosku pohodlie pri nakladani/vykladani

frflos_nespokojny
19. sep 2024

v dobrom kuchynskom studiu ti iste poradia dobre

luccija
19. sep 2024

@eidosik tiež by som prijala mať umývačku vyššie, ale tvoj návrh sa mi nepáči a asi technicky to tiež nebude dobre.Ja mám rúru vyššie nech sa nemusím zohybat🙂a hneď vedľa na úrovni rúry mikrovlnku.
Vľavo sú dvere či špajza?nechceš do rohu rohovu skrinku s vysuvom ja ju mám namiesto potravinovej skrine a a vysunie sa ešte jeden vysuv neviem či vieš čo myslíma dobre využijete miesto v rohu

vanilkovazmrzka
19. sep 2024

To si robis srandu nie?
Ktory elektrikar ti spravi elektricke ziadenie pod umyvackou??

frflos_nespokojny
19. sep 2024

@vanilkovazmrzka na mycku nepotrebuje elektrikara 🙂 strci privodny kabel k najblizsej zasuvke

vanilkovazmrzka
19. sep 2024

@frflos_nespokojny ty si asi nepobral pointu. Ale chapem ze sa asi treba vyjadrit doslovne - elektrika pod vodou je totalna kravina aj bez elektrikara, staci na to sedlacky rozum, ze ked ti z niecoho moze vytiect voda, nedas pod to elektricke zariadenie. A pevne verim, ze si normalny clovek ked ide rekonstruovat kuchynu a umiestnovat spotrebice, necha natahat elektriku a spravit zastrcky od odbornika, preto som spomenula elektrikara, ktory by si asi tukal na celo pri takomto navrhu.

dada5000
19. sep 2024

@eidosik ak chces mat varnu dosku tak ako na nakrese, pod nou moze byt aj umyvacka, a v rohu umyvadlo. Ja to tak mam, a som s tym spokojna, lebo mam kusok od umyvadla do umyvacky. Je to prakticke aj z hladisla vymeny spotrebica, nepotrebujem mat vstavanu umyvacku, staci kupit akukolvek co sa zmesti na sirku, ak sa nezmesti na vysku, staci dat dole vrchny kryt a sedi. Z rurou sa to tak neda urobit. Ono tie spotrebice vydrzia len par rokov. Alebo potom je este sporak s trubou a umyvackou 3 v jednom, to je tiez fajn, usetri to miesto. Ale teda neriesi to to co si chcel- vyssie polozenu umyvacku.

barju
19. sep 2024

@eidosik my name rovnako riešenu kuchyňu, len teda kvôli vode máme prehodene poradie umývačka, rúra, mikrovlnka. Ale sú už umývačky, ktoré majú zdvíhaci spodný kôš aby sa človek nemusel sklanat AEG a Electrolux majú také modely.

mamocka
20. sep 2024

Môj brat ma takto v kuchyni mycku vyššie,pod umyvackou je skrinka a rúra je vedľa,pod ňou tiež skrinka a je to super.

kengurica
20. sep 2024

@eidosik pri takomto prevedení som si predstavila nakladanie príbory do vrchnej zásuvky umývačky pomaly vo výške hlavy - no čo ti poviem, musí to byť úžasne praktické.... A čo sa týka mikrovlnky-moc vysoko tiež, a rúra tak nízko- absolútny nezmysel. A ešte k tomu takmer neexistujúca pracovná plocha, keď si tam domyslím aj najmenší drez. Je toto celá linka, alebo je k tomu ešte nejaký ostrov? Lebo ak nie, tak pracovnú plochu potrebuješ, a tú získaš jedine zrušením vysokej skrine, a umývačku a rúru dať dole, čím zase prídeš o úložný priestor....