Ahojte, prosím, poraďte mi treba nám novú kuchyňu do rodinného domu. Dať si urobiť na mieru? Alebo Asko, Mobelix, Poľsko?Neviem, poraďte, aké máte skúsenosti. Ďakujem pekne za návrhy.
Ďakujem. Ale ikea je len BA a ja som Spiš
@slavecka Urcite dat si urobit na mieru u nejakeho stolara. Pochodila som vela obchodov, kvoli inspiracii,ked sme davali robit kuchynu, poskusala som si fakt vela kuchyn a za tu cenu, co ja mam na mieru a kvalitnu ponukali v obchodoch uplne zaklad, cize napr. najobycajnejsie kovanie na dvierkach, suflikoch, to iste plati o vyhotoveni dvierok ( tie lacne sa casom odduvaju) a kopu dalsich detailov.
Ahoj, neporadim zdroj ale chcem v dobrom varovat, v novom dome mame tmavu matnu - vies, taky ten styl co teraz bezi. Nevyberala som ju ja, kupili sme s domom. A je to ako za trest :( dvakrat denne musim lestit a kludne by sa aj castejsie mohlo 🥲
V byte sme mali decodom lada magnolia a to stacilo raz za tyzden/dva pre pocit poutierat DM handrickou.
Tato matna sa ani neda DM vlhcenou, lebo to nechava smuhy ale musi sa to specialne lestit/vytierat po nastriekani pripravkom papierovymi. Ak niekde ostanu mastnejsie flaky, a neide to takto klasicky, musi sa to este mydlom na pradlo a potom zas namocit a lestit papierovymi... no strasne cele.
V dome mame aj svetlejsi matny vstavany nabytok, ten uz nie je taky haklivy. Takze pozor na tmavy. Ja uz sa normalne tesim, ked budeme za dekadu menit.
Určite stolar.. a odporucam skupinu na FB Interiérový dizajn alebo modra strecha. Najdes inšpirácie aj kontakty
Ja by som inú kuchyňu po 20 rokoch bývania nez Ikeu nechcela a to som vystriedala uz x kuchýň
@3009 nahodou robia poliaci uzasne kuchyne :D kopa znamych si dala robit, a nelutuju nic.
@slavecka mozete skusit aj nejake kuchynske studia, ja mam kuchynu od sykoru. Vela chvali pocut aj na ikeu a podla mna dost dobre vyzera len moja polovicka je velmi proti ikei:D ani komodu z tade som nemohla dovliect. Je to taka investicia, ze kvoli tomu sa naozaj oplati vycestovat. Pozrite, ak sa b ude pacit, tak naplanujete objednate a ak nezvladnete poskladat, zavolate si na to partiu (ved aj napr. ja som za montaz kuchyne platila 800EUR este extra)
Osobne mam velmi velmi zle skusenosti so stolarmi, nesla by som do toho "na mieru", ja teraz potrebujem riesit satnik a kvoli zlym skusenostiam sa do toho uz dva roky neviem dokopat... vsetko zalezi od navrhu. ten ti spravi kldune aj hocijaky interierovy dizajner, dobre si to premysli co kde a ako, aku farbu aky material, ake vnutro, ake otvaranie a potom to uz stolarovi vies dat, ale nechaj si dobre ukazat materialy a porovnaj si ceny, realizacie, recenzie.
Ja som obehla obchdoy s kuchynami a nepacilo sa mi nic v tych menovanych, tenke dvierka, labilne, skarede... co sa tyka farby, krasna je aj tmava.. a su aj take co sa dobre udrziavaju. Ani svetla nemusi byt lahko udrziavatelna. Vsetko zalezi na materialoch. Tie matne su na tom horsie, ale to staci ist a poziret, ocapkat im to tam a skusit osuchat rukavom - predstav si ze to doma bude 100x horsie a rozhodni. Ja mam svetlu a tiez mi ide na nervy, drevene dvierka ak cely rok neutriem nevidno na tom nic, tie jednofarebne su haklive aj na vodu (mam kombinaciu kashmir a drevo), zastenu umyvam len preto aby sa nepovedalo, lebo nevidno na nej nic.
My sme si dali do nového domu kuchyňu vyrobiť stolárovi, ale nejako sme material neriešili, viacmenej sme sa spolahli na stolára, že to urobí kvalitne a z kvalitných materiálov. Nestála vela, na ten objem... veľmi rýchlo sme zistili, ze sme mali ist do kvality. Dosky, dvierka, oddeľuje sa fólia, hkavne vplyvom tepla a vlhka... Atd. Je to škaredé, chceme meniť, zatiaľ niet za čo..
Preto radím, radšej na začiatku investovať do toho viac, nechať si poradiť, radšej od viacerých ako len jednej osoby,pochodit štúdia, alebo stránky... A hlavne, sama uvažuj uz teraz, akú veľkú ju chceš, kolko vas je, kolko tam budes variť, pracovať... Uvažuj, kde čo dáš, ci tam všetko zmestis... Nech nemusíte dorabat, prerábať. My musíme zväčšovať 🤦♀️
@simca06022011 veľmi pekne ďakujem za rady rady
@jankohrasko ďakujem
Ak je kuchyňa na mieru, vyjde drahšie, ale oplatí sa. My sme z merkury brali kuchyňu s tým, že manžel prerabal. Bola síce lacná a pekná, ale v skrinkách jedna polica, malo úložného priestoru. Muž pridal police, pozmenil pánty, výsuvy, podporabal. Vyšlo nás to lacnejšie akoby si kupoval všetok material.
Mne sa paci dizajn decodomu, aj kvalitativne su ok. Ikea sa mi dizajnovo nepaci, preto by som si nedala.
Ja som tu už pisala, ze mam od stolára a kvalita korpusu, dvierok nič moc. Odliepalo sa po pár rokoch. Ale kovania nám dal kvalitné. Tie su doteraz super, a to sa mi uz veľakrát deti na ne zavesili. Kamarátke zostal suflik v rukách, rozpadol sa, nedalo sa vysuvat a to mala kuchyňu z decodomu.
Chcela som tym povedať len toľko, ze nedá sa to zaskatulkovat, ze Ikea ano, Decodom áno, stolár nie atd. Všetko závisí od toho, čo konkrétne si od toho kupime, objednáme. Materiál, kovanie, dizajn. Všade sa dá nájsť dobré, ak vieš, co chceš.
Nam robili pred par rokmi ( okres PP ) z black red white a maximalna spokojnost. Od navrhu az po montaz vsetko super.
Doteraz sme v kontakte pretoze panko bol naozaj super. Urobil, vedel poradit co napr pridat co zase odobrat a mal aj dobreho majstra ktory nam to cele poskladal.
Ja ked budem v buducnosti riesit kuchynu v dome tak idem urcite znova cez nich. Nemam dovod skusat ineho zhotovitela samozrejme ale len za predpokladu, ze nam narh bude robit ten isty clovek.
@slavecka a ešte my sme mali v byte kuchyni z decodomu,krásna aj kvalitná ale ... Ani majú štandardné neake skrinky poličky,nevedia ti na mieru riešiť priestor ako keby a efektívne vyriešiť problematické miesta plus 5rokov dozadu čo je už dosť nás vyšla kuchyňa v decodome do bytu oveľa viac ako dve roky väčšia a efektívnejšia kuchyňa do domu od toho gondu,bol to rovnaký dekor aj styl
My sme spokojní s ikeou a asi by sme šli do toho znova