Nová kombinovavá chladnička - odstátie

11. jún 2024

Ahojte doniesli nám novú kombinovanú chladničku pani po telefóne vravela že 12h sa nesmie zapájať,chlapi čo ju doniesli že 8hodin,tak teraz neviem koľko.Ako ste to mali Vy?Ide o Samsung dakujem

gribka1
11. jún 2024

Asi podľa toho, ako bola prenášaná. Ak ležato 12 hodín je nutných. Inak stačí aj 1-2 hodiny.

doriiis
11. jún 2024

Minimálne 12 hodin...kľudne aj viac

luxus10
11. jún 2024

my 24 hodin- kvoli tej chladiacej zmesi, co je vo vnutri, ak to nedodrzis a pokazi sa -nemas narok na reklamaciu..

egonsk
11. jún 2024

radsej viac ako menej.... chladivo sa musi spravne prirodzenou formou premiestnit, rovnako kompresor s olejom, atd... Mozes ju zapnut aj hned, ale riskujes, ze kompresor bude zle mazany a chladivo bude rozprasene a vysledkom moze byt, ze sa ti bude zadierat chvilu kompresor a znizis tak jeho zivotnost a zvysis hlucnost...

dixitka
11. jún 2024

Treba sa pozrieť do návodu, nie každá chladnička to má rovnako

autor
11. jún 2024

Oki tak to nechám do zajtra odstáť dakujem

viestta
11. jún 2024

Moderna chladnicky uz maju spiralove kompresory, a ak su prenasane vo zvislej polohe, za normalnych teplot (nezamrzli pripreprave) tak staci par hodin. Riad sa navodom

egonsk
11. jún 2024

@viestta existuje oblast v ktorej sa nevyznas? ty si urcite chlap v sukni 😁😁😁 ... neber to ako rypanie, ale celkom vazne by ma zaujimalo ktore bezne u nas predavane chladnicky maju spiralovy kompresor. Videl som iba priemyselnu chladnicku ktora ho mala, ale este aj americke velke viacmotorove som videl s klasickym kompresorom.

viestta
11. jún 2024

@egonsk vsetky, spiralovy kompresor je ucinnejsi, tichsi, sustava netrpi vibraciami ako pri piestovom. Vyrabaju sa aj v Embracu v SNV a dodavaju sa takmer vsetkym znackam vyrabanym v Europe (a nielen tam)

egonsk
11. jún 2024

@viestta staci mi napisat par modelov, netreba pisat vsetci ... dakujem.

viestta
11. jún 2024

@egonsk Indesit, Zanussi. Ine doma nemame

egonsk
11. jún 2024

@viestta -> modelov <-

egonsk
11. jún 2024

@viestta resp. produktovy typ, PN.

viestta
11. jún 2024

@egonsk vies co, nechce sa mi. Mam ine na robote ako hladat stitky na chladnicke

gribka1
11. jún 2024

Tu ide o Samsung, čo sme mali takú chladničku tak mala digitálny invertorový kompresor. Ale netuším o čom to je🤣.

egonsk
11. jún 2024

@viestta ok, tak mozno inokedy 😉😁😛

egonsk
11. jún 2024

@gribka1 tvoj mal riadene otacky, preto zrejme sla aj tichsie. Ale bol to "klasicky" kompresor.
To, ktore spominala viesta sa pouziva u priemyselnych chladniciek a skutocne by ma zaujimalo kde to videla v normalnej beznej, ako ona tvrdi pri zanussi a indesit pre domacnosti. Embraco vyraba tie nou spominane kompresory pod oznacenim scroll a aj laik ked pozrie ich vykon (pripadne ze su aj na 400V), tak si musi predstavit ozaj riadnu ozrutu. No nevadi, mozno sa niekedy dozviem o tom, kde je to co pisala pouzite, lebo zial ja som si take v beznom predaju nevsimol...
A mozno to bude skor ako by som ocakaval, ked vacsie a novsie chladnicky maju modelovy stitok zvnutra, co si vsimne urcite pri vyberani vecere napriklad z niektorej 😁 ... ale inak netvrdim, ze jej to neverim.

lejla77
11. jún 2024

Dnes nam doviezli, tiez Samsung a povedali 5-6 hod.

lukbe
15. jún 2024

Ja keď som kúpila novú, pýtala som sa chlapov, ktorí mi ju doviezli. Len mávli rukou, že netreba cakat. Čudovala som sa, ale zapla skôr a všetko v poriadku.