Ahojte doniesli nám novú kombinovanú chladničku pani po telefóne vravela že 12h sa nesmie zapájať,chlapi čo ju doniesli že 8hodin,tak teraz neviem koľko.Ako ste to mali Vy?Ide o Samsung dakujem
Minimálne 12 hodin...kľudne aj viac
my 24 hodin- kvoli tej chladiacej zmesi, co je vo vnutri, ak to nedodrzis a pokazi sa -nemas narok na reklamaciu..
radsej viac ako menej.... chladivo sa musi spravne prirodzenou formou premiestnit, rovnako kompresor s olejom, atd... Mozes ju zapnut aj hned, ale riskujes, ze kompresor bude zle mazany a chladivo bude rozprasene a vysledkom moze byt, ze sa ti bude zadierat chvilu kompresor a znizis tak jeho zivotnost a zvysis hlucnost...
Treba sa pozrieť do návodu, nie každá chladnička to má rovnako
Oki tak to nechám do zajtra odstáť dakujem
Moderna chladnicky uz maju spiralove kompresory, a ak su prenasane vo zvislej polohe, za normalnych teplot (nezamrzli pripreprave) tak staci par hodin. Riad sa navodom
@viestta existuje oblast v ktorej sa nevyznas? ty si urcite chlap v sukni 😁😁😁 ... neber to ako rypanie, ale celkom vazne by ma zaujimalo ktore bezne u nas predavane chladnicky maju spiralovy kompresor. Videl som iba priemyselnu chladnicku ktora ho mala, ale este aj americke velke viacmotorove som videl s klasickym kompresorom.
Tu ide o Samsung, čo sme mali takú chladničku tak mala digitálny invertorový kompresor. Ale netuším o čom to je🤣.
@gribka1 tvoj mal riadene otacky, preto zrejme sla aj tichsie. Ale bol to "klasicky" kompresor.
To, ktore spominala viesta sa pouziva u priemyselnych chladniciek a skutocne by ma zaujimalo kde to videla v normalnej beznej, ako ona tvrdi pri zanussi a indesit pre domacnosti. Embraco vyraba tie nou spominane kompresory pod oznacenim scroll a aj laik ked pozrie ich vykon (pripadne ze su aj na 400V), tak si musi predstavit ozaj riadnu ozrutu. No nevadi, mozno sa niekedy dozviem o tom, kde je to co pisala pouzite, lebo zial ja som si take v beznom predaju nevsimol...
A mozno to bude skor ako by som ocakaval, ked vacsie a novsie chladnicky maju modelovy stitok zvnutra, co si vsimne urcite pri vyberani vecere napriklad z niektorej 😁 ... ale inak netvrdim, ze jej to neverim.
Dnes nam doviezli, tiez Samsung a povedali 5-6 hod.
Ja keď som kúpila novú, pýtala som sa chlapov, ktorí mi ju doviezli. Len mávli rukou, že netreba cakat. Čudovala som sa, ale zapla skôr a všetko v poriadku.
Asi podľa toho, ako bola prenášaná. Ak ležato 12 hodín je nutných. Inak stačí aj 1-2 hodiny.