Nevýhody parnej rúry

nevestickka
25. feb 2023

Majiteľky parných rúr, prosím podeľte sa svojimi skúsenosťami. Vyberám rúru do novej kuchyne, mám jasno v značke (AEG/Electrolux) a že musí byť pyrolytická, no neviem sa rozhodnúť, či investovať do parnej funkcie.
Nemám na mysli tie modely, čo len dole pod rošty prilievate vodu, ale multifunkčnú rúru s extra nádobkou na vodu. Bezpochyby varenie s parou je zdravšie a asi aj chutnejšie, no vraj z týchto parných rúr často steká voda, je ich nutné po každom pečení čistiť a zanášajú sa rýchlo vodným kameňom...
Aká je vaša skúsenosť prosím?

mimi2018
25. feb 2023

@nevestickka ahoj my mame parnu rúru aeg a ešte raz som nepiekla na pare a mame ju cca 3 roky. Mne viac vyhovuje klasické pečenie.

vevesh
25. feb 2023

Ja mam parnu ruru znacky miele (sice starsiu), ale je to obycajna parna rura= cize pripravis jedlo na pare (alebo ho ohrejes), ale nie upecies. A ano, ide z nej voda, dlho stahuje paru, treba zakazdym vycistit a minimalne raz do mesiaca specialny program na vycistenie a odstranenie vodneho kamena (a pokial to neurobis, rura nejde).

hederamonstera
25. feb 2023

Mame taku ruru a vobec to nevyuzivam. Mozno obcas na ohrev jedla, kedze nemame mikrovlnku. Ale je to otras, leze mi na nervy, ze to zakazdym nieco chce (vyliat vodu, naliat vodu, vycistit…) des

nevestickka
autor
25. feb 2023

@mimi2018
@vevesh
@hederamonstera
Dakujem vam kocky, tym padom asi zostanem pri klasike, ta udrzba okolo tej vody ma velmi nelaka. 🙄

smoulingirl
25. feb 2023

My máme AEG, tiež som kupovala s veľkými očami, ako ju budem používať. No trt. Ak by som sa rozhodovala teraz, kašlem na ňu.

lusilla
23. mar 2023

Ja mam s dodatkovou parou znacku Bosch, paru pouzivam na kysnutie co je moj oblubeny program lebo mi to velmi urychlilo kysnutie cesta. Dalej paru pouzivam pri peceni chleba kde by som inak musela davat zaparu dolu do plechu a toto je pohodlnejsie. No a pri peceni masa ktore sa vie vysusit ako su prsia a bravcove. Nepouzivam to mega casto ale urcite pozivam a ked tak mi to ulahcuje pracu. Som rada ze to ta truba ma. Ale jedna rada podla mna daleko uzitocnejsie ako para su teleskopicke vysuvy na rost/plech, to nech ma truba urcite.

ninka123
18. mar 2024

📌