Nesmie ísť tanier so strieborným pásikom do mikrovlnky?

2. nov 2024

Zdravim, prosím vás ako to je, keď mám strieborný pásik na tanieri, nesmie ísť do mikrovlnky?

gejb
2. nov 2024

Nie

milanemila
2. nov 2024

Nie ziaden kov nesmie ist do mikrovlnky

danyelia
2. nov 2024

Ani zlatý pásik, potom to iskrí a prská 😬

kathhii
2. nov 2024

Nemal by, iskrí to a zohrieva sa tam tanier.

kathhii
2. nov 2024

@milanemila nie je úplne pravda, my máme mikrovlnku bez spodného otočného taniera a tam doporucuju dať do taniera, pohára kovovú lyžicu ... Ale zlaté pásiky tam tiež nesmú...

valikasikulova
2. nov 2024

Ak už máš 100 ročne vysuchane taniere ako my tak to vadiť nebude 😃 odskúšané

aalt
2. nov 2024

Ved vyskusaj. Mikrovlnke sa nestane nic. Lyzica do pohara s tekutinou sa dava proti skrytemu varu. Samotna sa moze prehriat a skryvit. V pohari s vodou sa jej nestane nic, lebo stiha vo vode odovzdavat teplo. Navyse "postojacky" by sa mala ohrievat menej ako "poleziacky". Ja som to neskusal, znamym taky pasik odpalilo. Bacha aj na alobal, obal z masla, viecka jogurtov ... to tiez vsetko iskri ...

autor
2. nov 2024

@aalt alobal som už raz dala, začal iskriť 😅 croissant v obale sa zgučil, maslo na obale tiež vzbĺklo 😅 Takže rovnaký efekt bude mať aj zlatý či strieborný pásik? 😀😀

aalt
2. nov 2024

Ano ale v mensom, lebo predsa len ten pasik je pididrotik. Ale je po celom obvode, takze indukuje na velku vzdialenost a teda vznikne na nom aj vyssie napatie. Je to ako jeden zavit transformatora akurat ze rovno aj skratovany.
Vidim ze mas v tomto bohate prakticke skusenosti, takze tanier Ta uz nemoze prekvapit 😉 Ja som iba raz rano prispaty vyskusal dat ohriat maslo ... hned som sa prebral 😀

autor
2. nov 2024

@aalt skúsenosti z detstva 😅

autor
2. nov 2024

Ale už neplánujem robiť pokusy, najprv sa radšej opýtam 😁 viem, že so zlatým nesmie ísť do mikrovlnky, ani kovové, ale so striebrom som si nebola istá 😅

vanilkovazmrzka
3. nov 2024

Ano, nesmie ;) nepokladaj otazku so zaporom, blbo sa na to jednoslovne odpoveda.

autor
3. nov 2024

@vanilkovazmrzka okej, ja sa polepším 😅

margotka17
4. nov 2024

Nie, prska to a úlomky skončia v jedle.