Nesavá utierka

simaa1105
16. mar 2023

Ahojte, dostala som kuchynske utierky na riady, pred pouzitim som ich vyprala a dnes som ze vyskusam ake teda su🤭. A ako utieram, tak utieram, riady su stale mokre a utierka tu vodu nesaje🤦‍♀️. Viete mi poradit nejake tipy ako na to, ak sa to vobec da “opravit”?
Dakujem

lady_hurts
16. mar 2023

@simaa1105 z akého sú materiálu? Nepoužila si náhodou aviváž, keď si ich prala?

simaa1105
autor
16. mar 2023

@lady_hurts pise sa ze 100% bavlna, prat na 40tke. Ale aj na dotyk su take akesi “tvrde” a aj pred pranim boli taketo. Pouzila som aj avivaz, aj ostatne tak periem🤷🏻‍♀️

saxana000
16. mar 2023

Nic ine nepomoze len oprat viackrat na horuco.idealne v prasku ziadne gelove sajrajty nedavat ziadna avivaz.. to vlakno postupne pusti a budu super sat vodu.toto iste robia uteraky.to vlakno je nejak chemicky osetrene a musis to z toho dostat von.

lenvam
16. mar 2023

@simaa1105 skus ešte pár krát oprať. Po prípade namočiť cez noc a tak ešte raz vyprať.

veselo_neveselo
16. mar 2023

Utierky, a vsetky prirodne materialy prat bez avivaze 🙂 A technicke materialy vlastne tiez.
By som ich namocila na chvilu do octa, nech sa z nich ta avivaz vyplachne, a dala este raz oprat.

lady_hurts
16. mar 2023

@simaa1105 utierky per v prášku, bez aviváže. Malo by to pomôcť.

viestta
16. mar 2023

Hod ich do vedrá, zalej vriacou vodou, pridaj trochu prášku a nechaj odstáť, potom ich vyper. A kľudne aj na vyššiu teotu, ta 40 je tam len kvôli farbe aby nevybledli

slavomira236
17. mar 2023

@simaa1105 ja utierky periem na 90tke s peaskom len

sajmonka_1216
17. mar 2023

pomohlo len viacnásobné vypratie.. jedenkrát nestačilo

simaa1105
autor
17. mar 2023

Dakujem za tipy ☺️😉. Skusim ich namocit a potom vyprat len v prasku tak ako ste mi poradili. A odteraz uz bez avivaze👍🏻

bibcabi
17. mar 2023
Používateľ bibcabi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od bibcabi.

inak bože... ja mam pocit že tieto utierky už stoja za prd.. mam rovnaký problém... bud nesaju alebo nechavaju take cucky.. najlepšie utierky som mala od babičky..take stare ale kvalitné..! neviem už ale zohnať normálne

hoffmanka
17. mar 2023

Podľa mňa to spôsobila práve tá aviváž. Rôzne takéto handry sú háklivé na jej používanie a potom stratia tie funkcie, ktoré primárne majú. Ale tak je to len handra, takže kúpiš novú a budeš už vedieť

danielockazihlavka
17. mar 2023

@bibcabi áno je to tak, utierky spred 20 rokov mam asi dve,su už deravé ale nevyhodím kvôli tomu, že dobre sajú. Ostatné su vraj bavlna ale ja aj tak cítim akoby tam nejaka umelona bola,lebo sa kĺžu po riade.

simaa1105
autor
19. mar 2023

Baby idem vam napisat ako som dopadla😉. Utierky som nakoniec nenamacala, lebo som prisla na to ze ich mam celkom dost takychto “pokazenych”🤦‍♀️. Hodil som ich do pracky, dala som prasok na pranie + ocot a oprala na 60tke. A uz teraz citim rozdiel a saju☺️. Takze dakujem za vsetky rady