Ahojte, už asi mesiac v kuse cítim v izbe taky hnusný cudni zapach neviem to opísať je to akoby tu bola zatuchlina alebo dačo také, proste umývam vetrap 3 krát denne 5min pretože mám malé dieťa pred nedávnom bolo choré :( boli sme v nemocnici snažím sa o to aby nebol chorý prosím vás poraďte niečo čím to môže byť? Mam obavy ze malý s toho zápachu môže ochorieť alebo si to len do islam ale ten zápach je dosť divný a silný keďže spím ja malý v izbe aj s malou sestrou bojím sa ze to nejako môže uškodiť na zdravie nedaj bože vo pred ďakujem za odpoveďde
Pleseň? Odtiahnuť všetko od stien a skontrolovať, nezateká skriňa? Alebo nejedli deti niečo? Niekde zabudnuté jedlo zahodené ?
ked ako zatuchlina, nedavas pradlo priamo zo susicky do skrin? nebolo este vlhke a nezatuchlo?
Staci jedna mrtva mys, bez srandy...to je strasny puch..
Začínajúca pleseň.
Nestaci vetrat. Treba riadne upratat danu izbu. Odtiahnut nabytky, vytepovat koberce matrace, pripadne az vylicit.
@donutka99 mame prerobenu spálňu všetko nové a začalo nám to tiež, prvé som si myslela že z radiátoru, lebo začalo to asi v takom období keď sme začali kúriť, riadne sa vyumyval a stále som to cítila, potom som si myslela ze niekde asi bude medzi stenou a sadrosom mys, potom ma napadla zastrcka, ale nakoniec sa prišlo na to a bolo to od trúbky z radiátora dole bolo uvolnene tesnenie pri podlahe ( alebo nieco take viem ze sa tam nieco motalo okolo ) . A hneď bolo po probléme.
U nas nikdy nic nesmrdelo len raz jedna poduska bola z vtacieho Peria a navhlo to smrdelo to., vyhodit spm to musela len to zasmradilo pracku a susicku. Musis zistit z coho presne ten pach je..
elektrické zástrčky máte na očuchanie v poriadku?
@donutka99 dojcis?
@elizabet173 dobrý deň áno aj to môže byť lebo pred nedávnom som. V dm kúpila taky prostriedok na podlahy a divne zaachal ale včera som odsunula skriňu a bolo tam úplne mokrá stena na nej fľaky a tie fľaky zelej farby verím tomu ze je to pleseň poraďte prosím čo na to lebo nechcem moc robít zo savom nieje niečo čo nesrmdi čítala som. Na nete vraj keď sa zamieša sóda z octom. Vraj pleseň zmizne robil to už nietko z vás? Je to proste hnusni zápach chcem sa toho zbaviť
@donutka99 určite zoškrabať omietku, nastriekať, nechať vyschnúť a nová stierka. Kúpiť aj odvlhčovač. A možno to nie je len jedno ložisko, čas ukáže…a deti by som tam nepúšťala sa ani hrať.
@daniela1911 najprv nastriekať SAVO, nechať pôsobiť a potom škriabať. Skriabať plieseň je veľmi nebezpečná vec, pretože tie mikrospory vdychuješ.
bez srandy treba vsetko zbytocne z tej izby vylozit prec, upratat, odtiahnut od stien a poziret tu plesen. Vetras malo, kuri sa, vlhko je. Treba SAVO. Riadne nastriekat, nic NESKRAB prosim ta, ani sa toho nedotykaj. Proste odtiahni (skontroluj zo zadu aj skrine, zvykne to chytit plesen tiez), nastriekaj, nechaj otvorene okno cely cas (bude zima, ziadna katastrofa, vyvetra sa to. Spat budete na gauci jednu noc, ale v tomto nemozete spat. KEd treba nastriekat po cca pol hodine hodine, ked vidis ze nic este raz, potom to vies poumyvat ked to uschne, utriet. Nebudes mat co skrabat, lebo svo to zozerie, ale aninedoporucam skrabat, ono len to rozprasis. Kupit odvlhcovac a riadne vetrat, 5 minut ked tam spavate je malo. Zatuchnu od toho casto aj veci v skriniach atd, proste vsetko co sa da musi ist von. Oprat a vysusist, v izbe nic nesusit atd.. opartrenia proti vlhkosti atd si vygooglis kade tade, co nerobit.
Bude tam tepelny most mozno aj, tam stavebne upravy stierka nova atd nepomozu.
Uz si zistila z coho to je?
@stanulienkat to máš asi pravdu. Ja som to brala ako “prerábku” celej miestnosti…čiže všetko vysťahovať, zoškrabať a všetko nanovo… ale jasne, aj keby, najskôr vyhubiť a potom škrabať.
A ked plesen odstranis, nesmies tam dat uz skriňu tak natesno,znova to bude plesniet, potrebuje to tam dýchať. Sestre aj skrina splesnela od steny
@jaond19 ešte som to neurobila lebo ideme prerobiť izbu až v pondelok tak to spravim vtedi kamarátka mi povedala ze do vtedi to nemôže nejako ublížiť teda uškodiť na zdraviu aj keď ja sa obávam ze áno... Co myslite baby? Do vtedi sa nestane nič nie? Deťom alebo aj nám keď to do vtedi bude na stene ale ja ako sa poznám nevydržím to tak dlho nechať hlavne kvôli deťom tak piatok alebo zajtt to spravím ďakujem. Za odpoveď
@lintu dobry dne tiez mam problem so zapachom iba v 1 izbe a mam pocit ze to ide zo zastrciek. Viete co to je?
@kristina113 dobrý deň u nás tiež to bolo ako keby zo zastrciek ale nakoniec to išlo od radiátora. Manžel to pretesnil a odvtedy je po zapachu 🙂
@donutka99 nemoze to byt ogrcany, ocikany koberec alebo nieco taketo?