Ahojte čo je lepšie rozmer 180x200 , ak viete aj odporučiť konkrétny a stranku vyhody nevýhody hlavne mi ide o to aby naozaj nepretiekol neprešiel moč do matraca . A nešúchtal dobre sa na tom spalo. Malý spinka s nami v posteli a sme už bez plienky aj v noci zatial sa nestala nehoda ale tak nechcem riskovať . Dakujem za tipy
Ja mam z jysku, neviem ci su aj vecsie velkosti ale mne asi 5 cm po okrajoch chyba, potom tam je guma ktoru zalozis cez okraj. Uz nove nebudem kupovat- tych par mesiacov vydrzime. Su vhodne aj na 90 stupnov aj do susicky mozu co je super- inak si neviem predstavit ako by som ju susila- ta pogumovana cast nepije vodu takze ked som ju 1x vybrala z pracky zlakla som sa ze sa mi pokazilo zmykanie- tolko vody tam bolo.inak skokojnost
taky velky by som moc nekupovala.
ja mam na klasicku postel a davam ho ako kriznu plachtu len cez stred postele. davam ho priecne. nezaseknem ho pod matrac tymi gumickami.
najlepsi je taky, co je z jednej strany frote a z druhej flis. je tenky. mala som z Ikei a ten bol hrubsi a to bolo nanic.
a dovod? ide o to,eze ked to peries, tak tym, ze je ten chranic nepremokavy, neprepusta vodu, cize naberie sa ti donho voda a to ako keby si mala sacok vody v prace. ta voda sa v nom drzi. ked tam nedas ine pradlo, tka v pohode sa ti operie vpyplacha, ale uz ho nevyzmykas dobre, lebo ako som pisala, skruti sa do klbka, urobia sa v nom dutiny a tym ze je pogumovany, v tych miestach to zostane mokre.
cim je lahsi, tensi, tym je to lepsie a lahsie ho operies,a le velky na dvojpostel, neviem ci by to nebol aj problem oprat.
tiez je moznost, ze ti ho pracka neoperie. teda neviem aku mas, ale mne uz sa parkrat pracka spriecila, ke bolo v nej prilis vela pradal, reps bolo prilis tazke a teda ten velky chranic + naplni sa do neho viac vody ( do tych dutin ), viac kao pri priepustnych textiliach. pracka by to nemusela zvladat.
ja mam z ikea na postely 2 matrace 90cm cize 2 plachty… nesusti, nevuhoda ak sa trafi presne medzi matrace tak bocne strany matracou nie si tak dobre chranene… uplne nepremokave je to len zvrchu… ale mam ich uz velmi dlho 10 rokov cize dlho vydrzia, a mozno zmenili uz kvalitu v ikei a mozno chrania teraz aj z boku
su ako plachta, dobre drzia na matraci
tneto vyzera byt taky podobny, ako mam.
https://more-matracov.sk/d/frote-nepremokavy-ch...
a ten z Ikei ma normalne viacere vrstvy, vyzera ako taky tenucky paplonik a do toho sa voda nabera pri prani nenormalne. som ho rozstrihala a mam z neho male nepremokave podlozky.
@linki90 my sme kupili kvoli detom obycajnu ochranu matraca v ikei, na to este ide plachta. Maju rozmer na manzelsku postel a aj deti maju vo svojich.
Nesusti, nepremokne a ja nemam problem ani pri prani a ked sa mi nechce vesat supnem ho aj do susicky 🤷🏼♀️
@linki90
https://www.vypredajobliecok.sk/matracove-chran...
My mame tento. Kúpili sme ho, keď sa narodila dcérka. Nešuští, ani nevieme, že ho tam máme.
Tiez mam z ikei taky plachtovy typ, neviem si to vynachvalit kedze syn sa zvykne v noci pocurat. Nikdy nic nepreslo. Ale ako bolo spomenute, obcas ho zle pracka vyzmyka
@milanemila mozem poprosit link?
@mima1608 prosím ta, a ta veľkosť sedí na postel, lebo niekedy čítam, že je trocha užší o pár cm ten chránič, ja by som potrebovala na 80x200, tak ci mam kúpiť ten rozmer, či radšej 90x200
@linki90 je taký vlhší, ja ho dam vždy ku krbu uschnúť a raz dva je suchý.
@bolarazjedna my máme manželskú 160x200 a chránič 180x200. Je akurát. Takže určite väčší.
@mima1608 ďakujem ☺️