Ahojte, kúpila som byt, má mini kúpeľňu. Ledva sa tam zmestí práčka, umývadlo a sprchový kút. Na kozmetiku chcem kúpiť taký úzky plastový regál, dám ho k stene, snad tam nebude zavadziat. Len sa chcem poradiť, mám ten sprchový kút akoby plastový, plexisklo alebo ako to nazvať.. nie je murovaný... Neviem kde a na čo si tam dať nejakú kozmetiku... Aby som ho náhodou nezlomila... Povedzme sprchách, mydlo... On nie je pripevnený na stenu...je tam medzera medzi ním a stenou... Teda ani neviem ako sú riešené iné sprchy... Ale napr taký regál od steny po strop sa mi tam nedá dať... Viete dať nejaké tipy tie, čo máte také mini priestory?
vôbec nerozumiem čo myslíš tým že nie je murovaný a že nie je pripevnený na stenu. fotku vieš dať?
A kuchyňu máš veľkú? Nechceš dať práčku tam? My sme tak v jednom byte mali a bolo to praktické. Mali sme ju vstavanú, čiže mala primontované dvierka ako ostatná kuchynská linka.
@biba_18 no ja neviem aké sú sprchové kúty... Naši majú murovaný ale to robil ocino. Je to takéto niečo... Ja neviem či ta zadná časť býva nalepená na stene alebo ako bývajú sprchy... Toto je akoby postavené a tie zadné dve steny sú posadené od steny mozno 5-10 CM... Neviem to lepšie vysvetliť... Príde mi to také labilne...
@any3108 ďakujem, takéto niečo mám na tampóny kozmetické, skusim či to tam viem zavesiť a neodrapi to...
@ysseba nie, kuchyňa je tiež mala... Tam sa mi práčka nezmestí... Tu akurát od včera mám konečne v kúpeľni... Akože možno je to materiál, čo niečo vydrží, ale príde mi to také labilnejsie...
@aandrea9 to som tiež pozerala, ale máte tiež plastový kút? Nezlomi to tu stenu?
už chápem. je to voľne stojaci kút so zástenou. malo by to byť upevnené do steny - ale ako materiál vydrží? to netuším...
a nevieš ho vymeniť? resp. nechať vaničku aj dvierka, ale tie "steny" vzadu dať dole a riadne to za tým okachličkovať? to má šikovný chlap za pár hodín spravené...
Skús také na prisavky, mám takú v sprchaci a drží prekvapivo dobre. Ale nemám z IKEA ale tuším v Tescu som kupovala niečo podobné. https://www.ikea.com/sk/sk/p/tisken-kos-s-prisa...
Osobne by som si skôr naplánovala výmenu tej kúpeľne úplne. Dobre navrhnutá a bez blbosti ako plastové steny bude aj vacsia.zatial niečo na zavesenie pories a drz veci vonku.
@akvi prečo by sa malo hýbať s odpadom? hovorím o zástenách nech vymení... áno, zvyšné veci sa môžu pritrafiť, hlavne tieto kúty sa robia keď sa nedáva hydroizolácia takže tú samozrejme treba dať - ale krivé steny sa dajú vyriešiť napr. vodeodolným poterom namiesto kachličiek ...
@biba_18
@simca06022011
@akvi baby no ja som sprostá, mne to vôbec nenapadlo pri tej obhliadke... Oni dnu nič nemali v sprche, keď som bola na obhliadke, ja som myslela, že aby to pôsobilo upratanejsie... No ja chlapa nemám práveže a sú hocijaké srandy so sprchy, aj čo mi tu baby radia, za čo vám ďakujem naozaj, len fakt neviem, či to vydrží napr aj keď to zavesim za tú pevnú tyč od sprchy, je tam jedna pevná a jedna čo môžem vziať do ruky... Tak neviem, či napr keď tam dám dva sprcháce, to neodpadne... Joj mám dosť... No možno v budúcnosti bude treba vymeniť celý kút, neviem akú má toto životnosť... To koľko môže stať, keby mi to robí firma? Teraz fakt nemám peniaze na výmenu kúpeľne, lebo všetko som dala do kúpy bytu a zariadenia...
Vyskúšaj a uvidíš. Ja netuším o akých tyciach hovoríš 😊
@biba_18 tak už len keď tie steny plastové odmontujes, tak vznikne medzera medzi vanickou a stenou. Je viac, ako pravdepodobné, že bude treba posúvať aj vaničku. Píšem z vlastnej skúsenosti, mám za sebou prerabku 4 kúpeľní. Vždy to začalo tým, že "veď len toto sa spraví" 🤔 a skončilo to vždy kompletnou rekonštrukciou 🙈😅 pretože sa problémy nabalovali a bolo jednoduchšie to proste prerobiť celé.
Autorka, na tú prerábku si začni šetriť, určite to nerob bez slušného badzetu, lebo ako píšem vyššie, ani srnka netuší, čo sa skrýva v tej kúpeľni. A keď už budeš mať našetrené a budeš hľadať majstra, pošli do kelu takého, ktorý ti strelí cenu bez toho, aby videl, čo ho čaká. Nám kúpeľňu naposledy robil kamarát a hneď sa vyjadril, že keď vyhadzeme všetko staré, odkryjeme inštalácie, potom povie cenu, lebo v starom dome môže byť milión problémov a tak aj bolo. Z toho, že "len vymeníme vaňu za sprchac bola kompletná výmena inštalácie, pretože bola proste na h...
@akvi no to mi je jasné, toto je môj druhý byt, ja obhliadke sa ti zdá všetko v pohode a keď ideš upravovať, tak sa odkrývajú chyby... Jasne, že keby steny odmontujem, je tam medzera medzi cenou a stenou... Ach mám dosť
@simca06022011 sprchové tyče, jedna akoby sprchová hlavica má pevnú tyč a druhú môžeš zavesiť a zvesiť a vziať do ruky
Ved ak nechces vrtat, tak si kup drotenu policu, co sa zavesi na bateriu.
Batériu myslíš.. áno dva sprchace ti určite udrží normálna batéria.. ja mam napr kút kde nič nemám a mam naukladáme fľaše priamo na batérií 😂
Daj si spravit normalny sprchovy kut, to divne odsadenie od stien ti zmensuje uz i tak maly priestor hoc si vobec neviem predstavit ako a preco to je odsadene
@vanilkovazmrzka no to ani ja nechápem... Až teraz mi to došlo, že prečo je to vlastne tsk blbo urobené
Mame sklenenú zastenu. Ale ak sa bojíš, že to stena kúta neudrží, kúp radšej nejakú závesnu srandu na batériu. Ta to určite udrží.
Ja teraz robím prerábku bytu a síce nebudem mať sprchový kút s umelými stenami, ale mám malú kúpelňu a ja sama som firme povedala, že nechcem žiadne blbosti v sprchovom kúte, teda žiadne poličky a neviem čo, čo by mi zmenšovali priestor v sprchovom kúte. Takže pri sprchovaní vezmem zo skrinky všetko, čo potrebujem (sprchač, šampón, kondicionér atď.) dám si to normálne dole na "zem", osprchujem sa, osuším produkty a vrátim do skrinky. Nevidím v tom problém.
Ja len taka poznamka k tym zavesnym policiam na baterie - daj si pozor, ak mas inu, ako lesklu chromovu bateriu. Nam poskriabala PLASTOVA zavesna policka povrch baterie, kedze sa pri pouzivani hybe a na tom istom mieste, proste po case bolo vidno miesto, kde to dralo ten povrch. Na lesklej chromovej nevidno nic.. A inak suhlasim s
@earlgrey , tiez by som si nezmensovala priestor v sprchaci policami, max nieco fakt minimalisticke, tie drotene mne pridu ako totalne zbytocne opachy. My mame uz fakt len tu mini policku na prisavky, zmesti sa do nej sprchac, sampon , kondicioner, viac clovek v sprche fatk nepotrebuje..
@earlgrey no takto som to pôvodne chcela riešiť, len mi to prišlo nepraktické .. ale uvidím čo vymyslím...
@earlgrey a budeš mať murovanu kúpeľňu? Koľko ťa vyšla ak sa smiem spýtať?
@autorka
Áno murovaná kúpelňa a aj záchod. Čisto za kúpelňu a záchod - práca 3000€, materiál (obklad, dlažba, záchod, kút, umývadlo, dvere, zárubne )som si kupovala sama a to ma vyšlo tiež skoro na 3000€ 😬 ale tak kupovala som už kvalitné veci, len za kút som dala skoro 1000€, no a ešte firma mi dá faktúru za materiál, ktorý ona kupuje...takže teraz viem, že 6000€ je fuč...a netuším koľko mi ešte vyfakturuje firma...
Neviem si predstavit tu malu kupelnu, kde je problem normalny sprchovaci kut s polickou :D a to veru bytovky starsie maju malu kupelnu a aj tak tam maju napr. vanu... :D Ak je malo miesta, treba to vymurovat, nedavat vanicky a kraviny, a nechat to len murovane s dverami/zastenou priamo do steny upevnenou. Mala som maly 2i byt a kut taky, ze aj traja by sme sa tam zmestili a kupelnu s prackou susickou a velkym umyvadlom. Rovnako mma v panelaku, po prerabke sa vyrazne zvacsila cela ta kupelna. VSETKO je to od navrhu a sikovnosti. A okrem ineho sa usetri vyrazne = treba menej sanity kupovat. Jedine sa dava (ale to by mal byt uplny standard v KAZDEJ kupelni- aj kvoli pracke, aby clovek nevytopil susedov a pod) - hydroizolacia pod obklad
Zatial si to pories provizorne, su aj male jednoradove drotene policky, nemusis mat 4 polickovu, ale aj tie spominane prisavkove (ale to podla mna nedrzi...), je dost mozne ze vies dve sroby navrtat aj do plastu (ak je teda zo vsetkych stran ten plast, a prdsa len tam nemas jednu pevnu stenu :D a normalne to potom zapravit silikonom okolo hmozdiniek a bude to v pohode fungovat a drzat.
Inak ja mam v kupelni na kolieskach vozik a tam mame kozmetiku, si to pritiahnem kam chcem.. ku vani, sprchovaciemu.. a dotiahnem na to potom z hocikade, ked potrebujem toho viac :D
My keď sme ešte mali sprchovy kút, sme mali niečo takéto https://www.oriondomacepotreby.sk/zavesny-kosik...
Vtedy som to mala z lidla a dalo sa aj viac ks pod seba zavesit