Nekalé praktiky revízneho technika

simonah73
10. máj 2023

Ahojte, ak Vam pristal v schranke tento papier, ziadna panika. Pan len skusa, kto sa chyti. Ak mate doma plynovy kotol tak nemate povinnost robit si reviziu reviznym technikom, ta je povinna len ak sa meni rozvod napr pri vymene kotla. mate povinnost robit len servisnu prehliadku, ktore vykonavaju servisny technici aj to podla znaciek kotlov, ale tie tento pan ocividne nevykonava. Takze smer kos alebo si nim mozete zakurit v krbe.
Mne uz volala vyplasena stara suseda, ze co ona teraz s tym.

tehulka2011
10. máj 2023

Svinstvo

aduskatt
10. máj 2023

Revíznu správu bude na milion percent od Teba pýtať poisťovňa v prípade poistnej udalosti, ktorá by mohla nejako s kotlom súvisieť.....nebudeš ju mať, poisťovňa nebude plniť.....

amarilka26
10. máj 2023

No, zhana kseftiky, ale teda 45 minut mi este ani jedna revizia netrvala 🙂

viestta
10. máj 2023

My sme bytovka a spravca vykonava revizie rozvodov kazde tri roky (ak sa nemylim)

hugigugin
10. máj 2023

@simonah73 dnes my nabehla mama dôchodkyňa s telefónnym číslom na pána revizneho,(je dôchodkyňa a nemá o plyne poňatia, nekuria nim) bola u mna na dvoře a zastavili ju, vraj robia revizie, lebo "mnohým ľuďom uniká plyn." A mam mu volať. Zavolala som, ale na SPP a SPP DISTRIBÚCIU či to je ich člověk. Jasne, že nie oni taketo revizie nerobia. Jednoducho ojeb na ľudi. Sukromnik si naháňa zakázky. Ja mam vlastného revizneho a kazdy rok my spušťa a revízuje kúrenie. Zajtra tomu "ujovi" zavolam. Už začinaju oj.... aj takto.

roja01
10. máj 2023

To nie je svinstvo. V upozorneni pisu presne to, co aj vy tu. Napr. ze SPP revizie nevykonava, ze revizia je povinna kazde 3 roky a ze pri poistnej udalosti musi byt predlozena revizna sprava nie starsia ako 3 roky. Ved tieto info su pre viacerych velmi uzitocne. Ak mate svojich reviznych technikov a davate vykonavat obhliadky a revizie v sulade so zakonmi a normami tak je vsetko v poriadku. Nikto nikoho nenuti, aby volal prave tohto.

simonah73
autor
10. máj 2023

@aduskatt ked uz tak vychodiskova sprava a ta sa vyhotovuje ku kolaudacii a fyzicka osoba potrebuje dalsiu reviznu spravu iba v pripade ze preklada plynomer. inak pri poistnej udalosti by mala stacit servisna prehliadka o pravidelnej rocnej kontrola, ktora je povinna zo zakona.

simonah73
autor
10. máj 2023

@roja01 pleties hrusky s jablkami. sukromne osoby vo svojich domov musia dat urobit iba servisnu prehliadku raz za rok a tie vykonavaju servisny technici na zaklade pravidelnych rocnych skoleni u dodavatelov jednotlivych znaciek kotlov a tym to konci.

simonah73
autor
10. máj 2023

@viestta tu sa bavime o rodinnych domoch, kde taka povinnost nie je.

simonah73
autor
10. máj 2023

a teda tiez by ma zaujimalo preco sa mi to presunulo do ineho fora ako som to ja dala.

roja01
10. máj 2023

@simonah73, ja som sa docitala, ze v rodinnych domoch treba mat
revíziu komína (1x ročne), kotla (1x ročne), bleskozvodu (1x za 4 roky) a elektroinštalácie (1x za 5 rokov).

simonah73
autor
10. máj 2023

@roja01 bavime sa tu o kotloch, ano raz rocne ale je to len servisna prehliadka, ktoru robi servisny technik, ktory ma raz za rok urobene preskolenie u dodavatela kotlov a nerobi ju revizny technik, ktory ma gulatu peciatku, toto co som hore dala to foto je len tahanie z ludi peniaze, pretoze to nenahradi servisnu prehliadku, ktoru si budu musiet dat tak ci tak urobit, pozrela som teraz napr zoznam servisnych technikov pre protherm, co je vlastne najviac zastupeny kotol tu v nasom okoli a ten pan tam nie je.

simonah73
autor
10. máj 2023

@roja01 a reviziu komina raz rocne si musia davat ti co kuria pevnym palivom, nie plynom, tam je ten interval dlhsi.

roja01
10. máj 2023

@simonah73 opat - docitala som sa:
Ak máte doma plynový kotol, tak revízia nie je len doplnkom, ale zákonnou povinnosťou. Vyhláška upravuje termíny tak, že majiteľ plynového kotla je povinný každý rok spraviť revíziu, respektíve raz za tri roky odbornú skúšku. Platí to pre kotly s výkonom od 5 do 500 kW, čo je štandardný kotol v rodinnom dome.
Inak nemyslim si, ze servisna kontrola, ktoru spominas ty je lacnejsia ako 90€, co je cena uvedena na tvojom letaku.

simonah73
autor
11. máj 2023

@roja01 ten pan na papieri je REVIZNY TECHNIK, ktoreho bezny obcan, ktory ma doma plynovy kotol uz davno v prevadzke nepotrebuje. Kazdy velky predajca kotlov, ako je napr Protherm ma na svojej stranke zoznam SERVISNYCH TECHNIKOV, ktori si kazde dva roky zo zakona musia obnovovat skolenia a oni vykonavaju servisne prehliadky o ktorych pises.

skeblicka77
11. máj 2023

@aduskatt ale sa to nerobí takto, že napíšem,kedy bude vykonávať revíziu a treba zavolať. Lebo veľa ľudí mu nato skočí,hlavne takých, čo sú menej chápavý a samozrejme dôchodcovia, ktorí už takýmto veciam veľmi nerozumejú. Nie každý servisak, má papiere na všetky kotle, môj syn je inštalatér, jeho šéf je revízny technik, a vyšlo by ma to u neho lacnejšie, no nemá na nás kotol papiere, čiže volám iného. A cena 90e, akože uff. Mne robí revíziu na plyn každý rok originál servisak pre môj kotol a veru trvá cca hodinu a platím 50e, plus ak niečo treba navyše samozrejme doplácam, keďže kotol už nie je v záruke.

aduskatt
11. máj 2023

@skeblicka77 nikde netvrdim ze sa to takto robí

simonah73
autor
11. máj 2023

@skeblicka77 a urcite je jeho sef revizny technik (ma gulatu peciatku) alebo je len servisny technik, ktory montuje, uvadza do prevadzky a servisuje plynove kotle, len nie akurat Tvoju znacku? ja mam doma totiz takeho servisaka a vidim ze ludia to beru za jednu cinnost a veru je tam velky rozdiel...

skeblicka77
11. máj 2023

@simonah73 má aj guľatu pečiatku. Robil mi aj revíziu potrubia. Ale značku nášho kotla nemontuju, jasné vie urobiť klasickú servisnú prehliadku, ale sám povedal, že sú veci, ktoré v tomto kotly nevie urobiť (mali sme poruchu), čiže ja si volám origos technika

mpg
11. máj 2023

@skeblicka77 Sú aj takí revízní technici, ktorý vedia urobiť aj servis, aj odbornú skúšku len nie na všetky značky kotlov. My sme mali predtým Protherm, teraz máme Vaillant, tak nám chodí 1x ročne revízny technik, ktorý vie robiť aj servis na túto značku. Ja to zvyknem dávať robiť tak koncom augusta, v septembri a potom nám aj pustí kúrenie, vyčistí. Ale tiež mi hovoril, že by som to mohla dávať robiť v iný mesiac, lebo vtedy to dáva veľa ľudí a má dlhý zoznam, tak ho možno tento rok zavolám aj začiatkom augusta.
Ešte predtým, kým som mala iného skúseného rev.technika, ktorý nám toto chodil robiť, tak mi hovoril, že treba skontrolovať aj ten prívod do plyn.sporáka, takú hadicu, lebo aj tá môže mať poruchu. Tak to dávam robiť tomuto novému tiež, nech to máme v poriadku.

skeblicka77
11. máj 2023

@mpg však to ja viem. Revízny technik nám robil komplet kontrolu celého plynovodu,aj do sporáku (toto dávam robiť každé 3 roky)a servisný mi robí len kotol, to každý rok