Dobrý deň, máme starší sporák (plynový) a bude potrebné kúpiť nový, zároveň mi veľa ľudí v okolí radí indukciu.. mám nejaké predsudky voči tomu, čo sa týka toho žiarenia a pod., hoci viem, že aj mikrovlnka, mobily atď to majú.... Dali by ste si indukciu? Neodrádzali vás tie škodlivé vplyvy? Vďaka
vobec, skor sa bojim plynu.
akoze sorry ale chpes vobec princip ako funguje indukcna varna doska????
@slovenka753 áno, chápem, veľa som o tom čítala a aj toho negatívneho, preto som založila diskusiu, chcem vedieť názory ostatných...
@aalt Ďakujem pekne
A kolko denne pri tom travis? Kolko pri mobile? Tak a mame jasno 😉
@stellarstar
@taynee prečo sa bojíte plynu?
@kiki68 varím veľmi rada a často, v podstate som na domácej strave, málo chodím do reštaurácií.... A na mobile len večer, ja som možno pre niekoho zvláštna v tomto, ja sa aj používaniu mikrovlnky vyhýbam, jasné, že sa nedá úplne, ale v porovnaní s inými ľuďmi som ozaj málo aj na telefóne a celkovo menej využívam mikrovlnku a tam... Zato to zrejme tak riešim, hoci iní by sa asi nezamysleli nad tým 🙂
@dominikamacakova toto sa vážne pýtaš?
@taynee áno
@taynee to máš pravdu, len keď som v niektorých článkoch čítala, že je odporúčané byť počas varenia vzdialení od indukcie ak na nej človek dlhšie varí, tak mi to prišlo zvláštne a vedome sa zase niečo vystavovať dlhodobo nechcem, ale nechám si poradiť, veľmi preto som založila aj diskusiu, lebo ma zaujímajú názory iných. Nie nebola som na CT...
vsetko mozne ma napadlo ale teda toto naozaj nie. ziarenie mas vsade.
@stellarstar áno vážne sa pýtam keďže normálne majú všetci plyn 😀
Není indukcia ako indukcia. WiFi ci mobil ma 1000x menší výkon ako indukcia platna
@taynee okej a moji susedia o ulicu ďalej vyhoreli lebo im zlyhala elektrina
Nam pri kupe kuchyne (AT) dali ponaucenie, ako zaobchadzat s indukciou - dodrziavat približne 10cm odstup, variť na zadnych zonach vzdy, ked je to mozne, nepouzivat hrnce s mensim priemerom ako je varná zóna, pozor pri kardiostimulatore. Nakoniec sme sa rozhodli inak a indukciu sme si nedali...prave preto, ze ziarenia je vsade uz az prilis, nechceli sme to este nasobit, ked su aj ine moznosti.
@taynee v pohode
Ak si tehotná alebo plánuješ byť neodporúčal by som indukciu. Oproti mikrovlnke je žiarenie výškovo na úrovni maternice, nie je to uzavretý priestor a výkon je tam značne vyšší než mikrovlnka alebo mobil.
@dominikamacakova normálne nemajú všetci plyn. Moji rodičia áno my nie
No tak si daj sklokeramickú 🤷 účinnosť je horšia, ale je to klasické tepelné zohrievanie na špirále
@athelas86 tú som predtým mala, a teda plyn bol pre mňa osobne oveľa lepší, mne sa sklokeramika strašne dlho zohrievala a mala úniky tepla, ale možno že tie novšie sú nejaké kvalitnejšie, musím popozerať, dakujem za radu 🙂
@athelas86 precitaj si tu diskusiu co som dal hore odkaz.
Indukcna diska NEZIARI! indukcna doska zohrieva magnetickym polom. Magnetickym, nie elektromagnetickym ziarenim ako napr. mikrovlnka.
Napr. nevetrany (alebo zle vetrany) plynovy sporak je, co do skodlivosti, urcite najhorsi.
Mali sme plyn, teraz mame indukciu. Za mna nie je o com. Najlepsie asi ak mas v kuchyni 3fazy, ale da sa aj na jednu. Podobne ako klasicky elektricky sporak, alebo sklokeramika.
Úprimne ja by sa bála plynovej 🙈 naši majú. A co sa týka žiarenia mame telefóny, tablety, PC, Laptop, mikro, antény.... máš pri sebe habadej žiarenia