Namnožili sa mi nejaké chrobáky v byte

somatotropin
7. apr 2021

Dobry den. Vsetky caje, potraviny som vyhadzal. Potvory z obrazku nie a nie zmiznut z bytu.
Prosim o radu co je to za chrobaka ? Ako proti tomu bojovať ?

oliviakatka
7. apr 2021

Zrniar, je to ono? My sme si ich dovliekli v potrave pre škrečka 🤪

somatotropin
autor
7. apr 2021

Neviem, vyhadzal som vsetko, vycistil vsetko domestosom a dnes aj v posteli - nervy v haji

luckamjar
7. apr 2021

My sme ich mali v čaji, zle sa ich zbavuje. Tiež sme vychádzali všetko, treba pozriet aj veci ako múka, solamyl, cukor, čokolády, kekse...my sme ich našli dokonca v skrini, kde mám odložené vianocne dekorácie a na jednej bol medovník...úplne ho prevrtali...všetko mám teraz v dozach...najhoršie je preč ale ešte niekedy nájdeme jedného dvoch stratených. Sú to pliagy.

luckamjar
7. apr 2021

Ale tie naše boli len take drobne, neviem či ide o rovnakého chrobáka - červotoč chlebovy sa mu aj vravi.

somatotropin
autor
7. apr 2021

@luckamjar striekali ste npr. biolitom alebo niecim veci ? ci len prat v pracke.

maris5
7. apr 2021

Ja som jedneho silvestra stravila umyvanim skriniek s pilurapidom. A vsetko som vyhodila. Vsetko vratane domaceho maku, korenin.... Potom sa zjavili este 2. A to boli z pernikoveho srdca na stene. A potom som mala pokoj. Az kym neprisli mravce. 🤦🏼‍♀️

26monca
8. apr 2021

@somatotropin s týmto sme bojovali asi pred rokom. Zistila som, že s si ich doniesli v detskej krupici. Jediné čo zabralo, bolo vyhodiť všetky otvorené potraviny, všetko z kuchyne vypratať na dva dni (potraviny, hrnce, krabičky, mixér, okrem veľkého nábytku naozaj všetko....,). Všetko som umyla jeden aj druhý deň. Nové potraviny ako náhle donesiem z obchodu, presýpam do sklených nádob (muku, cukor, strukoviny, cestoviny, koreniny...

luckamjar
8. apr 2021

@somatotropin keďže to bolo len medzi potravinami tak biolit nie, ale sanytolom. Ono to treba riadne všetko minimálne umyť, každý roh, kút lebo vraj kladú vajíčka a tie sú tak drobne že ich človek poriadne nevidí.

simca06022011
8. apr 2021

Ved ale v provom rade treba zistit co je to za chrobaka (vidis podla toho sosacika, ci ako to nazvat co ma na hlave) 🙂 a potom robit paniku. Ak je to zrniar treba ho najst z kade prisiel, on len tak zo vzduchu nepride. Ja som si ho doniesla z cestovninami z obchodu a bolo to hned vidno, ked som vytahovala skrine, lebo ich tam bolo najviac... A nic ine som nemusela robit, len som povyhadzovala do coho naliezli a umyla skrinu a viac neboli... nezda sa mi, ze by sa zrniar len tak rozliezal po celom dome a vliezol do postele. Zrniar kladie vajicka vyslovene v zrnach, cize mozno tak v ryzi sa rozmnozi alebo neviem, mozno v tych cestovinach. SKor je riziko ze si dovlecieme s obilnymi produktami nejakymi, kukuricnymi, strukovinami domov a tam sa nam to rozmnozi.. a rozlezie.
A otepluje sa, cize treba ratat s tym ze zacnu sa tieto potvorky liahnut :D U nas vyliezaju o dusu pavuky :D