Najprv sa vysáva a až potom sa utiera prach?

daniela2202
14. jan 2022

Najprv sa vysáva a potom utiera prach alebo naopak ?

pribinak
14. jan 2022

@daniela2202 ja najskôr utriem prach

brejkova
14. jan 2022

@daniela2202 urcite najprv povysávať a tak prach utrieť

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cubo2
14. jan 2022

@cocolino234 mne pride logickejsie najprv povysavat, lebo vysavac viri prach, pockat chvilu kym sa "usadi" a potom poutierat s vlhkou handrou.. ked utieras prach na mokro tak ho nerozptylujes uz

nafka0483
14. jan 2022

Povysavat, utriet prach, pozmyvat ;)

mamamasama
14. jan 2022

upratujem zhora nadol... prach na skriniach, policiach, stol, stolicky, atd... prach pada nadol, tak mi pride logicke nechat si podlahy nakoniec... a neviem ako sa vam podari rozptylovat prach vysavanim...to z akeho roku mate vysavace?

kikaaa444
14. jan 2022

Ja najskôr utriem prach a potom vysávanie az úplne na koniec . Nestalo sa mi že by som mala po vydávaní nábytok opäť zaprášený 🤷🏽‍♀️ Ale ako pisu vyššie, každý ako uzná za vhodne

19mmm71
14. jan 2022

mne vysava vysavač podla nastaveni prach utieram v piatok poobede🙂

nadazdi
14. jan 2022

Nerob tieto veci v jeden deň a nebudeš a pýtať chujoviny.. proste pondelok utri prach, v utorok povysavaj, ďalej podľa postupnosti

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acrobaleno
14. jan 2022

Utrieť prach, povysávať a vytrieť podlahu. Svätá trojica.

bolarazjedna
14. jan 2022

No u nás doma musela byt poradie:poumyvat podlahu, povysavat, poutierat prach. Iná správna alternatíva neexistovala. Keď to tak nebolo, bolo zle.
Teraz mi príde praktické najprv povysavat podlahu aj koberce, potom poumývať. Kým to spravím, zvyčajne už nemám chuť aj prach utrieť (veľakrát už ani to umývanie podláh nezvládam) , takže to robím iný deň s mokrou handrou
Dá sa povedať, že to nerobim po sebe, ale stále niečo v takom kolobehu, takže sa nedá povedať, čo bolo skôr a co neskôr 😆

cubo2
14. jan 2022

@mamamasama "a neviem ako sa vam podari rozptylovat prach vysavanim...to z akeho roku mate vysavace?" - kazdy vysavac, ktory vyfukuje vzduch naspat do miestnosti viri prach - tym, ze vytvara prudenie vzduchu v miestnosti sa dviha uz aj usadnuty prach. Toto je dovod, preco vobec existuje centralny vysavac - aby "odpadovy" vzduch z vysavaca nesiel naspat do miestnosti.

luccija
14. jan 2022

@bolarazjedna poumývať podlahu a potom vysávať?a omrvinky, vlasy ťahas pri umývaní zo sebou?

@daniela2202 neviem aký je správny postup ja vysavam, utieram prach a umývam

nelca84
14. jan 2022

@mamamasama a kam si myslis, ze ide vzduch, ktory sa nasaje pri vysavani? Vsak prejde filtrami a vysavac ho vypusta naspat do miestnosti. Ci tvoj vysavac sa nafukuje?

h2
14. jan 2022

@bolarazjedna Si si istá? Najprv umyješ dlážku a potom vysávaš?
U nás najprv prach, potom vysávanie, potom umývanie na mokro.

banderaska29
14. jan 2022

toto mi pripomína otázku, akým smerom Ťaháte WC papier na záchode ? zhora alebo zdola ? 😀 dúfam že chápete ako to myslím, lebo toto , presne ako autorkina, je životne dôležitá otázka ! Ďakujem za odpovede ! 😀

acrobaleno
14. jan 2022

@banderaska29 Alebo paplón zapínaním pri hlave alebo pri nohách. Inak WC papier jedine zhora. To vie každý.

h2
14. jan 2022

@acrobaleno Papier jedine zhora a paplón zapínaním k nohám. Iná možnosť u mňa neexistuje. 😁

banderaska29
14. jan 2022

@acrobaleno ja mam papier zdola - a paplon zapínaním pri nohách .. akonáhle to je inak, som veľmi nevrlá a naštelovaná 😀

@h2 my by sme si rozumeli v domácnosti 😀 až na ten papier teda 😀

mimikarol
14. jan 2022

Povysavam, poutieram prach a povysavam.

beatta7
14. jan 2022

u nas najskor sa vysava a potom prach, ale ked robim velke upratovanie, ze aj linku a tak, tak vtedy je vysavanie posledna vec, ktoru robim 🙂

cubo2
14. jan 2022

@h2 :D ja som presne taky isty - ked sa idem prikryt paplonom, tak prstami kontrolujem, ci tam nahodou nie je zips.. ak tam je, tak okamzite otacam :D

sam2
14. jan 2022

Povysavam a vysavacom povysavam aj prach z nabytku, nasledne utriem prach prontom a nakoniec zem poumyvam mopom 😁
Toto jeden krat za tyzden.
Kazdy den neupratujem, ale swiferujem 😂✌️

acrobaleno
14. jan 2022

@h2 Odpoveď na 100%!!!!👏

monka105
14. jan 2022

@daniela2202 najskôr utieram prach, pretože sa ešte napráši a potom vysávam. A najprv sa vysáva a potom sa umýva podlaha. Bože ženy. 🙈😄

alanko20
14. jan 2022

@acrobaleno ja musim mat zdola, zhora ma to rozculuje 😅 neviem to tak odtrhnut 1 rukou

bolarazjedna
14. jan 2022

@luccija
@h2
Baby, vy vôbec neviete porozumieť čítanému? Nič v zlom. Jasne píšem, že u nás doma to tak bolo, mama to tak vyžadovala, nevymyslel som toto poradie ja, a ako píšem nižšie, ja sama používam iné poradie.

luccija
14. jan 2022

@bolarazjedna ja som to pochopila, ale nerozumiem prečo bol taký postup