Ahojte, chystám sa prerobiť komoru. Momentálne tam mame klasické dvere so zárubňou(60cm), ktoré sa otvárajú do komory. Čo mi tam po prerobení bude zavadzať a do opačnej strany tiež.
Čo odporúčate ako náhradu? Chcela som harmonikové dvere, ale všade som našla rozmer len okolo 80cm. Zaujali ma aj skladacie dvere, ale teda 200€+ za ne ochotná nie som dať. Ďakujem
@janka_266 kvôli komore si nebudem búrať "pol domu"
Záves je jednoduchý a dá sa zohnať aj pekná štýlová latka 🙂 my sme tak mali dlho
Tie harmonikove su desny gyc. A taketo nieco? https://www.wilsondo.sk/posuvne-dvere-dakota-90...
@322sima123 a nestratí to potom ten efekt, že tam nejde toľko tepla z kuchyne?
zalamovacie dvere?
To neviem ale skúsila by som hrubú latku možno, my sme ho mali na kumbale takže toto sme neriešili veru.. 🙂
do opacnej strany tiez = myslis smerom do kuchyne?
a ak potrebujes spajzu chladnejsiu, tak nic latkove, kozene, tenke... ja mam spajzu v kuchyni riadnu, a teda vadilo by mi keby mi jednak z nej isla zima do kuchyne a naopal teplo do spajze. Rovnako ani posuvne a kadejake nahrady by to nevyriesili, lebo tie "nedosadnu" riadne na otvor.
A neda sa ti vymenit zarubna, ze sa budu otvarat do kuchyne?
Klasické dvere tam mať nemôžem, nebudem ich vedieť poriadne otvoriť. Rozmýšľam, že si v nej nechám len veci ako múka a podobne a mlieko budem skladovať v komore v pivnici. Tým pádom by nemalo vadiť, keby tam neboli klasické dverr
@beata_k tam mam umývačku
A z druhej strany?
ešte mi napadlo, vstup bude z kuchyni? ak hej, možno skryté dvere ako súčasť linky?
a zasúvacie dvere môžu byť aj popri stene, ale teda nejaky efekt zabezpečenia chladu v komore tým nehrozí
Este mi napadlo. Zasuvne dvere nemusia byt v puzdre. Su len zavesene na stene a je tam ozdobne kovanie, ktore to drzi. Alebo potom lomene dvere.
@janka_266 tým pádom, tam ozaj môžem dať len nejaký kus látky
@beata_k lomene dvere som našla okolo 200€ ako som písala
Teraz som zbezne pozrela. Mas aj lacnejsie. Tebe treba 60 cm to budu este lacnejsie. A potom robis to na x rokov, tak nech to vyzera a plni ucel. Tych 200€ by som dala. Zaves nie je velmi pekny, ani ucelny.
keď sa s tým kusom látky stotožníte, tak za mňa kľudne :D
https://www.lingas.sk/skladacie-interierove-dve...
Nepoznam stranku, ale da sa najst.
a ako umyvacka vadi dveram?
inak stola vie urobit tie skladacie dvere raz dva... na akykolvek rozmer a napr. aj vo farbe linky...
@beata_k len ked do von ani dvere neotvori, tak ani nebude ich mat kam zasuvat...
200€ je investicia na roky rokuce. Keby si si kazdy den na nich odlozila 1€ tak ani nie za 7 mesiacov mas na nich nasporene a sluzit ti budu este dlho, denne ich otvoris tolkokrat, ze to 1€ denne rada obetujes.
@simca06022011 Na jednej strane je umyvacka, nevieme co je na druhej strane...
Tie lomene by boli asi najlepsie
@simca06022011 Musele by vymenit zarubnu kvoli pantom.
Keď sa ešte len chystáš prerábať komoru...môžeš ju prerobiť tak aby sa tam tie dvere dali otvoriť. Hotovo 😃
Baby ti davaju dobre napady. Hold, ak neches investovat 200€, necakaj ziadny zazrak. You get what you pay for...
Teraz viem dvere otvoriť, lenže na stenu oproti dverám idem dať poličky, takže tam nebude priestor na otvorenie dverí. A otvárať ich do kuchyne bude nemožné, nakoľko tam je umyvacka a z druhej strany chladnička. Preto som rozmýšľala nad iným druhom dverí, aby sa tam dalo v kľude chodiť
my budeme mať zasúvacie do puzdra, ale teda tie sú viac ako 200€ aj s prácou okolo sekania