Ahoj, pre domom máme kontajner na kuchynský odpad. Teraz v lete to neskutočne zapácha a sú v ňom premnožené kadejaké larvy a chrobáky. Viem ich nejak eliminovať? Napr. posypeme ich sódou bikarbónou, kyselinou citrónovou, octom, niečím prírodnom, keďže sa odpad ďalej spracuje na hnojivo. Nejaké rady ?
Balit odpad do kompostovatelnych sackov, raz za cas tu nadobu umyt a vystriekat savom
požiadajte mesto o odvoz častejšie.
apeluj na susedov aby požívali biosáčky (vypýtaj od mesta)
presuň kontajner k susedom, ktorí nevedia pochopiť to balenie...
To rieš s mestom,nech to častejšie vyvážajú a čistia tie kontajnery.Zaujímalo by ma,ako sa kuchynský odpad spracováva na hnojivo? Aj u nás toto zaviedli,ale vyvážalo sa to na skládku.Potom mesto prešlo na kompostovanie- separujeme bio odpad,ale nie kuchynské zvyšky jedál.Tie idú normálne do komunálu.
poziadala by som o premiestnenie kontajneru inam, znami takto riesili nadoby na smeti, vkuse mali bordel okolo, fukalo im to kade tade, smrad, zvierata tam chodili... a obec to dala prec. nech to daju niekam kde to nebude vadi, ze to smrid a budete dochadzat :D
@baschena nie nie je to nedomyslene, kuchynsky odpad je potrebne tam davat v uzavretych sackoch na to urcenych a takto v lete to vyvazaju 2x do tyzdna, ak by ste to dodrziavali, tak problem je minimalny. Rovnako by ten odpad hnil a zapachal v komunale 🤷🏼♀️
@simca06022011 áno skúšali sme to presunúť pred susedov, ale vždy s nám to vrátilo, že bol tam od začiatku nech tam ostane, nikto ho nechce pred svojím domom
No odpad stále smrdí,v lete ešte horšie. Treba zatvoriť kontajner
@milanemila neodmyslene je to už len v tom že to nevynašaju 2x za týždeň ale iba 1x nádobu vyčistia len vtedy keď už je veľa sťažnosti, o tých sačkoch som ani nepočula, nie žeby nám ich ešte mesto dávalo, ale o tom inokedy...
Len som chcela vedieť či nemá niekto skúsenosti ako to eliminovať a aspoň trochu zmierniť problém
@baschena na uvod davalo mesto (v BA) sacky na rok a potom si ich treba kupit ako aj klasicke odpadove sacky 🤷🏼♀️ nam ich vynasaju 2x za tyzden. Ved ti pisem, ze problem sa eliminuje tak, ze to budete vyhadzovat v sackoch na to urcenych a nie volne do nadoby. Neviem ako si mohla nepocut o existencii kompostovatelnych sackov 🙈
@baschena to ti tam všetko hnije, kvasi. Niekto tento nápad nedomyslel. Hlavne keď máš pred nárazom kontajner. Proces rozkladu v tomto teple nezastavíš