Snažíme sa cez zimu kúriť na 22 stupňov aby sme mali v dome teplucko.Vonku je mínus 5 aj cez deň.Tak nám vykuruje len na 21 a v noci som mala nastavené na 19 stupňov.No kúri nám radiátor skoro celú noc,keďže máme menej než 18 stupňov.Nechceme moc zimu,máme malé deti,aby nenachladli a neboli choré.Je pravda že nemáme zateplený domček tak aj kvôli tomu sa to nevykuri ako by sme chceli.Myslim si že kurime málo,keď ideme k svokrovcom ony kúria na 25-26 stupňov.Maju radi teplo
Max na 21. Cez noc je kúrenie stiahnuté na 15 stupňov, zapína sa až nad ranom.
Urcite lepsie deti otuzovat, ako mat vysusene sliznice z prekureneho priestoru. My ake sice v byte, ale mame tak 21-22 stupnov. Pri vyssich teplotach mam problem s dychanim a deti chlad priam zboznuju.
21, max 22 stupňov.
ci den ci noc mam to na 16 .. nemame radi pretopeny byt a dcera je otuzila uz od mala .. a je to aj lepsie ako chodit z uplne prehriateho bytu von do zimy a zas nazad .... fungujeme tak uz roky a chore sme malokedy ..
Tieň mám v byte okolo 21 stupňov. To sa mi zdá akurát. Keď klesne pod 20, už to cítim 🥶
Ono je rozdiel dom a byt, v byte kúria zhora, zdola, zboku, pocitovo je príjemnejšie. V dome nekúria zo spodu, steny sú studené, pocitovo je chladnejšie a pri deťoch sa mi zdá 21 v dome cez deň a pod 18 v noci málo. Ja často ak mám návštevu z bytovky vykúrim na 23-24, potím sa a im je zima...
V byte mozem kurit kolko chcem,aj tak je zima,kedze nemame zateplenu bytovku,susedia pod nami nekuria vobec..a radiator viac nepusti 🤷♀️ bezne mame okolo 21.5 stupna..no deti mi behaju hole/bose..ale su otuzile aspon,co uz..v dome si zatopim tak,aby mi bolo teplo,kurime drevom,mame pec..cize neriesim,kolko je stupnov,ak mi je teplo..vecer este prilozime,do rana byva prijemne
my na 21-22°C. ked nieco roim, hybem sa, tak mi je aj tych 22 vela. no ked sa nehybem, som napr unavena, sedim an gauci, ktory je v chladnom kute ( tam urcite nemam 22°C ) a v tom momente sa nekuri, tak mi je niekedy zima, niekedy mam az zimnicu. pocitovo je ine, ked je 22°C a prave sa kuri, su horuce radiatory a 22°C ale nekuri sa.
Max 21°C. V noci ani nekúrime. Iba keď príliš mrzne, alebo fúka z istej strany, kúri sa napr. v jednej konkrétnej izbe. Dvere máme vždy pootvárané, takže to stačí. A sme v byte. Aj to je rozdiel oproti domu.
Termostat mame na 21st.
Pri 20.5 sa zapne a pri 21.5 sa vypne.
Mame podlahove kurenie.
@elizabet173 ale zase máš obvodové steny, strop, kde nikto nekúri (v dome) Tá teplota nikdy nie je rovnomerná všade a pocitovo je to inak ako v bytovke. Ja aj ked idem na návštevu k známemu do bytu, prídem tam a zdá sa mi, že nie je moc teplo tam, dám si bundu dole zo slušnosti len a sedím aj hodinu a je mi dobre-ani teplo ani zima. Ale v dome prídem dnu, mám pocit, že ako mám teplúčko dnu a sedím dlhšie a je mi zrazu zima.
@elizabet173 Chceme zatepliť ,len je to drahé,najprv treba na to našetriť.Deti nemáme moc choré,ani ich moc neobliekam.Nemame podlahovou,kurime len radiátormi.
ja som z tych ktora pri 21 v byte mrzne🤣🤣 vonku mi zima nevadi, detom tiez nie, ale doma potrebujem teplo, takze my mame 24 v celom byte, den/noc..
Môžem povedať že dom s podlahovkou pri 21 stupňoch je pocitovo ako dom bez podlahovky s radiátormi na 22,5.
Takže keď sú tu príspevky a jedny sú z bytu, iní z domu, jedny krb iný radiátor..tak to je pre teba zbytočná info.
Ale súhlasím s vyššie uvedeným, priatelia keď k nám.pridu z bytu ich trasie pri 23 stupňoch a my sa ideme uvariť a túto teplotu nazývame nohavickovu.
@tahomi tak teba vykuria susedia 😉
My v byte na cca 22 stupnov. Ale casto vetram.
U nás v bytovke máme 23 stupňov, ak je menej je mi zima. Rada chodím doma v krátkom tričku, takže 23 je akurát.
V byte je lepšie asi,tam vykuria aj susedia.No príklad kamoška býva na prízemí a ony nekuria celé dni,keď som u nej majú len 18 cez deň a mne je zima,aj zospodu na nohy.
My máme v byte medzi 21-22 st., a to nekurime. V noci radiátor zapnem na také mierne kúrenie, lebo mam radšej teplejšie pri spaní.
cez den maximalne na 20,5 stupna a v noci na 16
@martinkatinka nevykuria, byt podomnou je prazdny a ja mam stresny byt bez susedov 🙂
@tahomi tak mas rada chladnejsie.
Ale keby dole byvali, spalia viac, lebo ty nekuris. Preto sa rozratava aj pomerove teplo.
@martinkatinka ja tomu rozumiem, ale nevidim dovod kurit a potom mat otvorene okna, lebo mi je teplo. Plus teda ako som napisala, nemam susedov, okolo bytu mam svoju terasu.
Radsej nechcem vediet kolko mame, tipujem to na 20. Radiatory pecu, ale oba susedne byty prazdne, kuchynske okno studene na celu siroku stenu, balkonove dvere mraznicka suviks. Kebyze si staviam dom, robim okna jak na komoru 🙈 nie tie moderne, presklene steny 😱
Toto je tak individualne, ja kurim na max 21 stupnov, ale teda tento rok som napr kurenie este nezapla. Ale ja byvam v byte, dom je nieco ine. Kurte si tak aby vam bolo doma komfortne.