Dobrý večer
Tento rok v januári sme počuli škrabať a pišťať myš za stenou v chodbe vedla vchodovych dverí..Bola vo fasáde a snažila sa dostať dnu.Zavolali sme deratizera,rozložili sme pasce,zaobstarali mačky a do par dní všetko prestalo..Od včera je to tu zase.Škrabot piskot a nedá sa spať,počuť to v celom dome ked je ticho.Kúpili sme elektrický odpudzovač,zastrcka je hned v tej stene kde ju počujeme,jedy s boxami sú všade rozložené,pasce tiež mačky sú vonku..K prahom a zárubniam som dala nasiaknuté vatové tampóny octom,avšak vôbec to neprestáva..Vie sa tá myš dostat dnu? Čo máme ešte spraviť ako ju odohnať?Mám obavu že sa dostane dnu.
Celkom nerozumiem ako sa má teraz tá mys dostať von?
@pribinak ona sa dostala z vonku do fasady, ci sa
prehrabala spodom alebo ako ale mame ju za stenou, von urcite chodi pre potravu a vracia sa naspat, mna by ale zaujimalo ci sa dostane aj dovnutra domu ze sa sem prehryzie, citala som ze tehla jej nerobi absolutne ziadny problem
Autorka, asi to nebude až také tragické. Na chate sme mali čosi pod strechou, dlho, zrejme veveričku, nikam dnu sa nedostala. Bolo ju počuť najmä v noci, len také škrabkanie ako cupitala. Nikdy by mi nenapadlo ju zabíjať.
Ked som pred 20 rokmi aupairkovala v anglickom starodavnom dome, boli tam mysi.sice mali majitelia kade-tade rozlozene navnady s jedom, mysi sa prehryzli z vrchu do plafona na mojej izbe (bola to drevena cast domu,ziadne mury,len tramy a dosky s vyplnou z akejsi viazanej slamy v igelite).
V noci pistali, skrabali, behali, az raz vyhryzli dieru z vrchneho poschodia ku mne dolu cez plafon, proste rano na plafone diera a v nej sa striedali zvedave mysacie hlavy :D
Dieru mi majitelia zapchali gucou z handry, vyzeralo to orasne a asi dali viac navnad, potom som ich uz nepocula.
(Pribeh pre odlahcenie:D)
@janetinka27 my raz na lyžiarskom, ideme sa obliekať na svah a obe sme mali bavlnené veci pohryzené, ja punčochy na kolene a spolužiačka na zadku 😂😂
@biba_18 😄😄😄 vam urobili vetracky 😄😄😄
Keď máš mačky, nedávaj nástrahu s jedom. Otráviš si mačky.
Musis najst dieru kade chodi. My sme tak mali, ked sme sa nasťahovali, ze sme poculi v podlahe ale pod betónom. Tak mus zahajil akciu na myš a zistil, ze ako bola rúra ku krbu, ktory sme zrusili, tak okolo tej rúry bola dierka z vonku. Muz to cez noc neriesil ale potom cez den, tu dieru zaplnil. Mys sme uz nepočuli. On naschval počkal, kym cez den vybehne mys von. A vyslo to. Uz nevedela ist dnu. Cize predpkladam, ze aj u vas je niekde diera kade sa dostala. Ona je v zateplení a nie v stene. Treba najst kade chodia. Lebo takto ich tam budete mat kazdy rok.
my toto riesime kazdy rok, stale ju pocujeme inde skrabkat ale nsjcastejsie v spalni. Hrozny pocit ked je v noci ticho a pocit len toto. Stale sa bojim ze dostane dnu. Doteraz są nam nepodarilo najst odkial chodi dnu. Mamę aj plasicku, aj macky aj psy aj pasce ale nie tie s jedom a nepomaha nic.
Zapchali sze jej vsetky unikove moznosti, uz len pockat kym tam zdochne