Zdravím vás. Prosím vás riešime murovaný bazén. S akou fóliou ste spokojní a s akou zasa nie? Páči sa nám voda v bielom bazéne, ale radsej by sme trošičku priplatili na 3D foliu, no našli sme len jednu čo sa predáva touch 3D vanity. Bojím sa že tie čiary mi budú časom vadiť, opozeráme to ako sa povie. Je to predsa výber na veľa rokov a bohužiaľ neviem nájsť nejaký iny vzor s bielou. Máte prípadne niečo netradičné? Na akú sumu ste sa dostali pri murovanom bazéne? Je nieco čo by ste urobili určite inak pri murovanom bazéne? Dakujeme za tipy a rady. 🙏🙏🙏
@jana005 zdravím, smiem sa opýtať kde ste si dávali farbu namiešať, poprípade či ste kúpili len z internetu už celý balík? My chceme dávať farbu, hoci nás každý odhovára ale nemienim dávať tisíce za fóliu keď farba nás aj na viac náterov výjde oveľa lacnejšie
@katarina97 ahoj, my sme kupovali hydroban eko.
Podľa štvorákov kúpiš. Nám trebalo stále dve tie väčšie balenia.
@jana005 zdravím,tiež doma rozmýšľame nad murovaným bazénom a tiež že by stačila aj farba a nie fólia.Chcel by som vás poprosiť či by ste mi nemohli napísať ako ste postupovali pri výstavbe(hrúbka betónovej podlahy,ale široké tvárnice ste použili,zateplenie atď) ďakujem veľmi pekne.
@aray ahoj, preposielam ti, čo mi napísal manžel 🙂
Vykopali sme jamu 😜
Spodna platna 17-20cm, karirohoze 4mm, drot oko 15x15cm.
Obdvodove mury su debniace tvarnice 15cm siroke, previazane roxormi s platnou a samotne medzi sebou po obvode.
Penetracny nater na debniace tvarnice, nasledne lepidlo, sietka a potom farba.
Urcite by som teraz dal vypustnu trysku na dno bazena, vratne trysky dve - ak by sme mali dost penazi, tak by som riesil bazen s prelivom (voda ide po obvode do zberneho zlabu a nasledne do filtracie.
Teraz najnovšie ľudia davaju polystyrenove debniace tvarnice.
Ak ťa ešte niečo zaujíma, tak kľudne sa pýtaj
Nam otec postavil bazen 20 rokov dozadu dal urobit auto plachtu na mieru (co mali vtedy avie a teraz uz asi len kamiony na korbach). Bazen bol vybetonovany.
Jedine co lutoval a stale prizvukuje bolo, ze trebalo ho tepelne odizolovat od zeme, aspon 10tkou polystyrenom.
Bazen dost tahal chlad zo zeme.
@jana005 Ďakujem za informácie,ja som sa bál že 15tky DT sú málo lebo hľadám informácie kade tade a dávajú aj 30tky DT a kari siete 8 10x10 Max 8 15x15 a roxor 8 až 10 do DT a to je už cenovo celkom drahe 😅 vypust asi dávať nebudem lebo to nemôžem napojiť na kanalizáciu a kedze máme štrkové podložie a nemám už možnosť ďalej od bazéna spraviť trativod tak by som sa bál že mi ho po čase podmyje keby to vypustam kdesi blízko...Prelivak je o mnoho krajší ako skimmer ,sused ho má ale nie murovaný a ani si úprimne neviem predstaviť ako by sa to dalo spraviť v murovanej podobe 😅 a zateplenie ste teda nedávali vôbec ? Lebo sa bojím že ako je spomínané nižšie že bude strácať teplo
@aray my sme zateplenie nedávali.
Ale je pravda, že sme vodu v bazéne nevedeli vyhriať na viac ako 25 stupňov.
Aj to museli byť horúčavy.
Tak sme rok prežili s takou vodou a potom sme dali prekrytie.
A voda má bežne 31 stupňov, čo je už veľa, tak dopúšťavame studenú vodu.
A výhoda prekrytia je, že sa kúpeš aj keď vonku prší alebo je zlé počasie.
Prekrytie máme veľké, môžeš tam v pohode chodiť, nie iba to maličké.
@katarinas1986 ahoj, my máme murovaný bazén, lenže nemáme fóliu, lebo bola drahá.
Čiže sme si povedali, že skúsime dať len farbu a keď to nebude dobré, tak dáme fóliu.
Farba sa nám však osvedčila, je to oveľa lacnejšie riešenie.
Ale ak chcete fóliu a máte na to, tak si ju dajte, len s tým ti neporadím