Ahojte, ja už som zúfalá. Vždy sme mali mravce keď sa oteplilo, trochu pobehali po kuchyni a boli preč. Tento rok ale behajú a behajú a stále viac. Na sladké nejdú, len sa proste prechádzajú po kuchynskej linke okolo okna a v kúpeľni na 1 stene. Nasypala som im okolo okna taký prášok, chvíľu pomohlo. Striekať nemôžem, tie stanice tiež nie, lebo máme malú, ktorá by sa k tomu dostala. Nejaké babské rady ako sa ich zbaviť? 🐜
Daj tie domceky na miesta, kam sa dieta nedostane...ja mam tiez male dieta a jeden domcek pod kuchynskou linkou a druhy tak pod nabytkom, kde nema sancu to dieta vybrat ale viem, ze tade tie mravce chodia....
@martina1985ba prosim ta to co znamena?
@martina1985ba a da sa s tou energiou nieco robit? Ja sa akurat chystam vydymit bielu salviu, myslis ze to bude fungovat aj na toto?
@lenkadenisa domčeky a za chvíľu je po probléme. Určite sa dá nájsť miesto aby sa k tomu dieťa nedostalo
Máme podobný problém v RD, každý rok 🙈 tento rok pomohlo podlahy poriadne savom poumyvat, tam odkiaľ najviac chodili tam savom aj vystriekať a zatiaľ je kľud.
Máme zvieratá takže tiež nemôžme používať hocičo, takže som rada že zabrala aj takáto lacná a rýchla alternatíva.
Minulý rok sme to zachytili neskoro, museli sme všetky škáry biolitom striekat. Ale pomohlo, neukázali sa potom už celý rok 😁 držím palce
Mne ktosi poradil zmiešať kvasnice s medom a tým potrieť kade chodia, poprípade práškový cukor so sodou bicarbonou, oni to pojedia, dajú aj matke a malo by ich zničiť. Skúšala som, zabralo na istý čas. Neskôr sa síce znova objavili, ale menej ich bolo.
@martina1985ba uz som si vygooglila ale dakujem velmi pekne 🙂
moj svokor mravce striekal mydlovou vodou a hned zabralo a viac sa tam nevratili.
@lenkadenisa najdi v rohoch stieh a podobne take skaricky, ktorymi vliezaju dnu a natlac tam prstom kuchynsku sol. Mne takto obcas vlezu do kuchyne na chalupe, kde mam priamo vstup z dvora do kuchyne a tie potvory si spravia cesticky popod vstupne dvere a pouzivam len kuchynsku sol. Potom ju po case samozrejme pri vysavani povysavam a ked sa objavia zas, tak ju tam zas natlacim.