Prosím, poraďte, ako legálne zohnať motor do el. kosačky (neviem, či názov značky môžem písať). Motor sa pokazil 2 týždne po vypršaní záruky. Autorizovaný servis ho nepredáva samostatne, musím kosačku odviezť do servisu a tam vymenia, no po zhodnotení nákladov na celú výmenu motora (servis je iba v BA a my sme mimo BA), tak sa to finančne neoplatí. Ak by bol k dispozícii motor, elektrikár by výmenu zvládol a ušetrili by sme. Prosím iba relevantné odpovede, dakujem za každú radu
@fuhatralala Pokukaj bazoš, či niekto niečo nepredáva. Akože neviem, akú konkrétne máš elektrickú kosačku, ale tie sú väčšinou lacné. Ja som mal kosačku za 50€, takže určite nejakú opravu by som ani nezvažoval, rovno by som bral nový kus.
Kosačka sa dá poslať v krabici, nemusíš cestovat
@thirstymonk presne tak sme postupovali: kosacka stála 109 eur, a výmenu motoru odhadli na 90 eur (+ cestovné musíme prirátať, resp. odvoz do BA) . Neboli prístupní na nejaké zjednávanie/úlavu - aj ked to bolo tesne po vypršaní záruky. Kúpili sme preto novú, ale aj tá sa hned po roku pokazila, tentokrát nie motor, ale spínacia jednotka. Ak to vyreklamujem, bude to trvať tak zas mesiac aj pol a budem ten čas bez kosačky, preto by som chcela mať jednu do zásoby, preto zháňam ten motor z tej prvej pokazenej.
@viestta Slečna/pani drahá, áno ja viem, že sa to dá poslať aj v krabici, ale kolko bude stáť to poslanie v krabici? To po prvé. Po druhé: bývame na dedine, pošta tam nie je, takže zaslať to budem musieť cez kuriéra, alebo ísť taxíkom alebo iným pohonom do okresného mesta n apoštu. Ked zvážime to, že stála 109 eur, a len samotná výmena motora stojí 90 eur, tak sa to neoplatí. Ako.... nič v zlom, písala som síce, že dakujem za každú radu, ale zároveň tam bolo napísané, že iba relevantné odpovede. Keď sa niečo pýtam, viem prečo sa tak pýtam. 🙂 🙂
@fuhatralala toľko písmen o tom, že poštou sa poslať neda
@fuhatralala napis mi do spravy typ kosacky